Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Undă verde de la APM Alba pentru realizarea unui nou pod peste Valea Geoagiului, la Teiuș. Cât va costa

Publicat

Un nou pod urmează să fie construit la Teiuș, peste Valea Geoagiului, la intersecția cu strada Axente Sever din localitate. Vechiul pod va fi demolat. 

Agenția pentru Protecția Mediului Alba a anunțat joi, 26 ianuarie, luarea deciziei etapei de încadrare – fără evaluarea impactului asupra mediului, pentru proiectul „Pod peste râul Valea Geoagiului în zona cu intersecția cu strada Axente Sever, oraș Teiuș”.

Potrivit memoriului tehnic, realizarea noului pod se va face cu închiderea totală a circulației. Pe perioada lucrărilor, traficul se va dirija pe străzile adiacente.

După devierea traficului se trece la desfacerea elementelor din material lemnos ale structurii podului, cale, elementele de susținerea căii, elemnete de susținere a infrastructurii, elemente de racordări cu terasamentele, etc.

Podul proiectat va fi un pod din beton armat, oblic 70 grade dreapta, cu schema statică de grindă simplu rezemată. Podul va avea lungimea de 17 m, lumina de 8,9 m, iar lățimea suprastructurii de 9,50 m, în care este prevăzut un carosabil cu lățimea de 6 m și două trotuare de 1,5 m.

Prin realizarea podului, traficul în zonă va beneficia de condiţii superioare de circulaţie, condiţii care se vor concretiza într-o serie de avantaje economice, precum reducerea costurilor de exploatare a vehiculelor, viteză de parcurs sporită, deci o reducere a timpilor de parcurs şi a pierderilor aferente.

Investiția a fost estimată la 1,8 milioane de lei, fără TVA.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax