Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Unde și-au donat parlamentarii USL de Alba indemnizațiile pentru zilele de grevă? Deputatul Coclici: „La un ONG, dar nu-mi aduc aminte cum îi spune”

Publicat

Parlamentarii USL sunt încă în grevă parlamentară, în semn de protest la adresa Puterii şi intenţionează să nu participe la şedinţele Legislativului până la alegeri. Aceştia au declarat în urmă cu o lună că îşi donează indemnizaţiile ce le revin în această perioadă, pentru a nu exista discuţii că primesc bani de la stat, fără să-şi îndeplinească atribuţiile. În ceea ce-i priveşte pe deputaţii de Alba, aceştia au anunţat că-și vor dona veniturile obținute pentru o lună de grevă parlamentară.

Când au fost întrebați unde și-au donat banii, singurul care a putut să dea un răspuns exact, verificabil, a fost deputatul Teodor Atanasiu. Deputatul PSD Radu Coclici a declarat ca nu-și aduce aminte exact numele ONG-ului la care a donat cei aproximativ 4.200 lei, bani care reprezintă indemnizația pe care acesta o ia într-o singură lună de la Parlamentul României.

Deputatul liberal Teodor Atanasiu primeşte, lunar, o indemnizaţie de 4.232 lei, potrivit informaţiilor disponibile la sfârşitul anului trecut pe site-ul Camerei Deputaţilor. Această sumă, pe perioada grevei parlamentare ar reveni ajutorării unui copil din comuna Pianu, care suferă de o boală degenerativă şi are nevoie de medicamente şi intervenţie chirurgicală.  Lucian Albu se confruntă cu distrofie musculară progresivă, forma Duchenne şi nu se poate deplasa, iar parlamentarul albaiulian s-a dovedit impresionat de cazul copilului şi a hotărât că banii pe care-i primeşte de la stat în urma funcţiei din Legislativ ar ajuta la  îmbunătăţirea stării de sănătate a acestuia. Deputatul a precizat că intenţionează să trimită banii aceluiaşi copil şi luna viitoare.

Deputatul PNL Călin Potor a spus că virează indemnizaţia lunară, tot de 4.232 lei, unui ONG. A mărturisit că iniţial intenţiona să o direcţioneze către Spitalul Judeţean Alba, instituţie pe care a condus-o anterior, însă a auzit că acolo nu sunt probleme cu banii, aşa că s-a răzgândit. Luna viitoare, va dona banii altui ONG.

Deputatul PSD Radu Coclici primeşte, lunar, 4.283 de lei, ca indemnizaţie de la Parlament. Dacă iniţial a declarat că intenţionează să ofere suma lunară de bani bisericilor, ulterior a spus că trebuie să se intereseze privind formalităţile legale pentru donaţii. Contactat telefonic, deputatul Radu Coclici a spus că şi-a donat indemnizaţia de parlamentar pe luna februarie, la un ONG. Acesta nu şi-a amintit exact numele organizaţiei, însă a precizat că aceasta se ocupă cu tipărirea unor cărţi pentru diaspora.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. ion

    joi, 29.03.2012 at 21:37

    ba ce mint de fain!!!!!

  2. Aurelian

    miercuri, 04.04.2012 at 11:12

    Coclici draga, ONG-ul, care „s-a facut”, cu banii tai, nu este cumva, Barul Camerei Deputatilor, si banii nu s-au dus „din intamplare, in „contul” celui mai bun prieten al tau, Jack Daniels?

  3. cl

    joi, 05.04.2012 at 12:29

    ong-ul lui potor se numeste gabriela.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax