Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Unde ne distrăm în week-end, în Alba Iulia? Concerte și petreceri electro, karaoke, teatru și stand-up comedy. Vezi locațiile


Publicat

Un week-end plin de evenimente și distracție se prefigurează în Alba Iulia, de joi până duminică. Seri cu petreceri de club, concerte live, de reggae și electro, teatru, stand-up comedy, dar și muzică populară sau karaoke, toate acestea vor fi la dispoziția celor care vor dori să iasă în oraș. De asemenea, sâmbătă și duminică, Piața Cetății va aduna tradiții, cântece și obiceiuri pur românești, în mijlocul zidurilor austriece, prin Târgul Meșterilor Populari.

Distracția începe deja de joi, la RYMA, cu o petrecere electronică, cu intrare liberă. Este vorba despre Trance Party, care începe la ora 22.00, cu DJ MaPax și DJ Legy. DJ MaPaX – cel care a mixat în Warm-up pentru Play&Win, Edward Maya și Yves LaRock, de Zilele Oraşului, va încânta cu ritmuri de trance (Progressive Trance, Vocal Trance, Electro-Trance, Tech-Trance si Uplifting Trance). DJ Legy – a mixat la petreceri private, deci practic debutează pe scena de la RYMA. TRANCE (Progressive Trance, Vocal Trance, Electro-Trance, Tech-Trance si Uplifting Trance).

Tot joi seara, Terasa „Erol Summer”din Şanțurile Cetății își provoacă clienții să-și demonstreze talentele muzicale, într-un show de karaoke, pentru toate gusturile. Atmosfera va fi întreținută de DJ Andy, iar intrarea este liberă.

Vineri, albaiulienii puși pe petrecere vor avea dificultăți în a-și alege locațiile, pentru că seara anunță distracție maximă în mai multe locații din oraș.

Ultima zi a lunii august te prinde la Stage cu o super petrecere, Past’s Not Dead, la care ai ocazia să asculți cele mai fresh hituri latino, retro, hip-hop, R&B și pop-rock. Organizatorii au pregătit câteva oferte promoționale. Intrarea este liberă.

La „Habitat Galerie” sunt invitați într-un concert de hip-hop, Dragonu AK47 și Flow Rege. Warm-up-ul va fi asigurat de OG Michael, iar,după concert, petrecerea va continua cu DJ Sauce. Biletul de intrare costă 15 lei.

La RYMA, seara de vineri vă aduce muzică live, la „Full Moon Party”, cu formația Riddim Colony. Așadar, cei care și-au dorit să participe la un concert de reggae autentic, dar nu au avut până acum ocazia, dar și cei care deja sunt familiari cu genul sunt invitați în acest sfârșit de săptămână la spațiile RYMA din Alba Iulia. Formația Riddim Colony este considerată trupa numărul 1 în Europa la ora actuală și va susține un recital live, de aproximativ o oră și jumătate. Concertul începe la ora 22.00, iar prețul biletului de intrare este de 15 lei. Citiți AICI mai multe despre concert.

Tot vineri seara, cei care erau obișnuiți să se deplaseze la Cluj Napoca pentru o petrecere în Club Midi nu mai sunt nevoiți să o facă, pentru că DJ Raul Roquez, rezidentul localului, vine în Şanțurile Cetății, la Terasa „Erol Summer”. De la petrecere nu vor lipsi animatoarele și luminile de club, iar intrarea este liberă. Citiți mai multe despre această petrecere pe monden.alba24.ro.

Seara de sâmbătă aduce albaiulienilor teatru cu trupa „Skepsis”, concerte de muzică populară, stand-up comedy cu Teo și petreceri electronice.

Sâmbătă, 1 septembrie, de la ora 18.00, pe treptele Sălii Unirii, Grupul „Skepsis” prezintă spectacolul „În ţara lui Vodă”. Evenimentul este inclus în prima ediţie naţională a Târgului Meşterilor Populari din Cetatea Marii Uniri. Construit pe baza dramatizării unor snoave populare româneşti, spectacolul oferă o întâlnire inedită cu personaje populare binecunoscute. Participarea este liberă.

Spațiile RYMA va invită pe terasă, sâmbătă seara la ora 21.00, să vă mai înscrieți la o tură de râs. De data aceasta, binecunoscutul Teo vă va oferi o porție de râs până la lacrimi, cu bătăi în masă și dureri de burtă de la atâta hohotit. Prețul unui bilet de intrare este de 18 lei.

Sâmbătă, la Stage se vor sărbători 10 ani de muzică, cu o trecere în revistă a celor mai tari hituri de club ale anilor 2002-2012 alături de Stage Deejays, la petrecerea Good Days Never End. Intrarea este liberă până la ora 23.00, iar pentru fete până la ora 00.00.

Șanțurile Cetății vor fi și ele pline de animație sâmbătă seara căci, la Terasa „Erol Summer” și la „Habitat”, vor avea loc petreceri house și techno.

La Terasa „Erol Summer” vor răsuna hit-uri de club, mixate de Dreamway, iar intrarea va fi liberă.

La „Habitat Galerie” se anunță distracție în stil house și techno, cu Jay Bliss. De warm-up se va ocupa Vlad Voina, iar after-party-ul va fi asigurat de GyX b2b, Ciprian Popa. Biletul de intrare costă 10 lei.

Weekend-ul se va încheia într-un mod cu totul special, cu concertul Ambiental Sunday Sounds, susținut de Laura Orian, 7th Flower. Cei care o cunosc știu că sunt invitați într-o incursiune în lumea sunetelor electronice, neconvenționale, armonizate cu vocea caldă și delicată a artistei. Cei care nu o cunosc ar putea să se pregătească pentru o provocare muzicală de înaltă calitate. Intrarea este liberă.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

 1. alma

  joi, 08.11.2012 at 15:03

  Mai stergeti din stiri. Da-o incolo. Suntem in noiembbrie si voi aveti stiri din august.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

SONDAJ Alba24: Cine doriți să fie viitorul președinte al Consiliului Județean Alba. Lista candidaților anunțați

Publicat

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea pentru desfășurarea alegerilor locale în 27 septembrie.

Vă puteți exprima opinia și preferințele într-un sondaj legat de candidații la președinția Consiliului Județean Alba – Alba24. 

Pe care dintre următorii candidați l-ați vota pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba:

Loading ... Loading ...

Citește și: GRAFIC: Alegeri locale 2020. Calendarul perioadei electorale și principalele etape de parcurs până în ziua scrutinului

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Horațiu Florea, candidatul PRO România pentru președinția Consiliului Județean Alba

Publicat

Horațiu Florea, președintele PRO România Alba, intră în cursa pentru șefia Consiliului Județean Alba, potrivit unui comunicat de presă transmis vineri 7 august. 

Florea, în vârstă de 30 de ani, este absolvent al Facultății de Medicină Veterinară din Cluj-Napoca și are o firmă privată.

„Eu am intrat în politică din idealism. Unii m-au întrebat de ce nu stau deoparte, fiindcă am o viață liniștită și împlinită profesional.

Alții m-au sfătuit să merg, direct, către un partid consacrat și să condiționez acest lucru de primirea vreunei funcții. Iacă-tă, că am preferat calea mai „grea” și am ales să construiesc, decât să iau lucrurile de-a gata. Sunt doi ani de când investesc timp și energie pentru a încerca să schimb, alături de oameni ca dumneavoastră, lucrurile care nu merg, de atâta amar de vreme, în județul nostru.

Am parcurs zeci de mii de kilometri, am luat la pas fiecare localitate din Alba și am stat de vorbă cu mii și mii de oameni. Și nu cred că e ceva mai dureros decât să vezi că administrația ultimilor ani putea face infinit mai mult.

E motivul pentru care am ales să candidez pentru președinția Consiliului Județean și sunt convins că e un semnal prin care oamenii ar trebui să înțeleagă că se impune, mai mult ca oricând, un schimb între generații și mentalități”, a declarat Horațiu Florea într-un comunicat de presă.

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Noi prevederi pentru pensionarii cu stagiul de cotizare mai mic de 15 ani, în proiectul Legii Salarizării. Ce alegere pot face

Publicat

Pensionarii care nu au cotizat cel puțin 15 ani pentru pensie vor putea opta între pensia minim garantată, care va fi calculată, însă, pe baza contributivităţii, şi o indemnizaţie socială, opţiunea urmând să fie exprimată cu trei luni înainte de aplicarea legii, potrivit proiectului noii legi a salarizării, postat joi seară pe site-ul Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale.

În prezent, circa un milion de pensionari primesc pensia minim garantată de 640 de lei.

„O noutate adusă de proiectul de lege este introducerea opţiunii pentru indemnizaţia socială minimă.

Pensionarii aflaţi deja în plată, care au stagiul de cotizare sub 15 ani, vor putea opta între pensie şi indemnizaţia socială minimă, cu trei luni înainte de aplicarea efectivă a legii.

Opţiunea se va face prin Poştă, cu formular pretimbrat primit de la Casa Naţională de Pensii Publice, pentru a evita cozi interminabile la ghişee”, se arată într-un comunicat al ministerului.

Pensionarii în plată care au realizat stagiul de cotizare mai mic de 15 ani beneficiază de recalculare pe noua formulă, iar dacă suma rezultată este sub indemnizaţia socială minimă, ei opt opta pentru aceasta din urmă.

Pensionarii care nu optează în termenul de trei luni rămân în plată cu suma rezultată din calculul pe baza contributivităţii, explică ministerul.

„Din 2021, nu o să mai existe niciun pensionar care să aibă stagiul de cotizare mai mic de 15 ani, aşa cum există la ora actuală. Astfel, aceştia vor rămâne la pensia minim garantată de 640 de lei”, mai spun oficialii ministerului.

Pensia minim garantată datează din 2009, astfel încât orice pensionar care are o pensie sub nivelul minim să primească cel puţin această valoare.

Cu alte cuvinte, cei care se încadrează aici vor avea posibilitatea, conform noii legi, să opteze dacă acceptă să rămână în actualul sistem de pensii, însă doar pe baza contribuţiei fiecăruia, fără a mai primi vreun bonus de la stat. În prezent, statul completează diferenţa dintre ce ar trebui să primească fiecare, conform contribuţiilor proprii, şi pensia minim garantată de 640 de lei.

Condiția pentru transformarea pensiei în indemnizație socială

Alternativa pe care o vor avea la dispoziţie aceşti pensionari este să meargă în sistemul de asistenţă socială, adică să-şi transforme pensia în indemnizaţie socială minimă, renunţând însă la statutul de pensionar, căruia, potrivit Constituţiei, nu i se poate lua sau diminua pensia.

În comunicat se arată că sunt exceptaţi pensionarii care beneficiază de pensie de limită de vârstă şi au realizat stagiul minim cuprins între 10 şi 15 ani, conform legislaţiei în vigoare, la data stabilirii dreptului la pensie.

Această excepţie este valabilă pentru persoanele deja pensionate la data intrării efective în vigoare a legii.

În proiectul de lege se mai prevede că, pentru a putea deveni pensionar, este necesară o vechime de minimum 15 ani. „Persoanele care vor avea o vechime mai mică de la data intrării în vigoare a legii vor primi o indemnizaţie socială şi vor face obiectul unei alte legi”, au adăugat reprezentanţii ministerului.

În ceea ce priveşte pensia minimă, aceasta se va diferenţia în funcţie de vechimea în muncă. Astfel, în formula actuală, toţi pensionarii primesc o pensie minimă de 640 de lei, chiar dacă au cotizat 13 ani, 19 ani sau 35 de ani, iar, în 2021, pensia minimă ar fi fost de 853 de lei.

Pensiile calculate prin noua formulă

Însă, conform noii formule de calcul, la o vechime de minimum 15 ani, pensionarul primeşte 45% din salariul minim brut şi 1% din salariul minim brut pentru fiecare an în plus. Se ajunge astfel la departajări clare, în funcţie de numărul de ani lucraţi:

cel cu 13 ani primeşte o pensie de 1.032 lei în 2021,

cel cu 19 ani – 1.176 lei,

cel cu 35 de ani vechime – 1.560 lei.

Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale a lansat în dezbatere publică proiectul Legii pensiilor care, potrivit reprezentanţilor instituţiei, urmăreşte eliminarea inechităţilor dintre cei care au cotizat egal şi primesc pensii diferite, dar şi dintre bărbaţi şi femei, aşa cum se întâmplă în prezent, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei,.

„Proiectul de lege urmăreşte eliminarea inechităţilor din sistemul public de pensii, care au făcut ca persoane care au lucrat acelaşi număr de ani, în aceeaşi profesie şi au cotizat egal, să aibă pensii diferite.

De asemenea, se elimină inechităţile din sistem dintre femei şi bărbaţi care au lucrat acelaşi număr de ani, în aceleaşi condiţii şi care au contribuit egal, dar care aveau pensii diferite. Prin actul normativ, pensiile în discuţie se egalizează”, argumentează oficialii ministerului.

sursa: AGERPRES

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Cum ar putea fi deschise restaurantele. Patronatul din HORECA dă soluția, dar și amenință cu proteste

Publicat

Într-o scrisoare deschisă adresată premierului Ludovic Orban, proprietarii și operatorii din HoReCa spun că sunt trataţi incorect de Guvern în comparaţie cu celelalte industrii şi atrag atenția că situația ar putea genera proteste.

Potrivit Asociaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), cifra de afaceri din industria HoReCa a scăzut cu 70% faţă de anul trecut, iar peste 40% dintre operatori şi-au suspendat activitatea, ca urmare a pandemiei globale şi a măsurilor restrictive instaurate de autorităţi.

”Urmare a crizei datorată pandemiei globale şi a măsurilor restrictive instaurate de autorităţi, industria noastră este în prezent cea mai afectată, înregistrând un declin brusc care a dus astazi la scăderea cifrei de afaceri cu aproximativ 70% faţă de anul trecut şi a determinat suspendarea activităţii în cazul a peste 40% dintre operatori.

Organizaţia Patronală HORA îşi exprimă public îngrijorarea cu privire la efectele dezastruoase create de răspândirea virusului Covid-19 în industria ospitalităţii, efecte care se resimt în toată industria turismului la nivel mondial”, arată HORA în scrisoarea deschisă.

*HoReCa aducea 5,07% la PIB

Înainte de criza Covid-19, în industria HoReCa activau 40.000 de societăţi comerciale cu capital 100% românesc având o cifră de afaceri de 5 miliarde euro, dar şi aproximativ 400.000 de angajaţi reprezentând 10% din numărul total al angajaţilor care activează in sectorul privat (190.000 de angajaţi direct implicaţi şi aproximativ 210.000 angajaţi ai furnizorilor de produse, materii prime şi servicii).

”Totodată industria noastră contribuia semnificativ la evoluţia unor companii ce dezvoltă afaceri în domenii conexe, precum agricultură, furnizori locali de ingrediente, producători şi distribuitori materie primă în bucătărie, importatori şi distribuitori de produse alimentare, prestatori de servicii dedicate industriei, precum şi sisteme de gestiune, curăţenie, transport, logistică, ambalaje”, precizează organizaţia patronală HORA.

Potrivit studiului comandat de HORA, împreună cu organizaţiile membre în Alianţa Pentru Turism (APT), efectuat pe o perioadă de 5 ani, reprezentanţii industriei atrag atenţia asupra faptului că aportul HoReCa la PIB este de aproximativ 5,07% astfel: impact financiar direct (valoare adăugată) – 3,42%; impact social (salarii angajaţi şi aport consum) – 0,91%; impact financiar indirect (furnizori si investiţii) – 0,74%.

”Lipsa predictibilităţii din industria HoReCa în climatul economic actual nu face decât să împingă pe marginea prăpastiei antreprenorii care astăzi au în derulare investiţii, responsabilităţi majore faţă de angajaţi, contracte de închiriere şi leasing, contracte cu clienţii externi, contracte de prestări servicii, contracte de servicii auxiliare, etc.”, arată patronatul.

*Comparația cu alte țări

În ceea ce priveşte activitatea din alte ţări europene, HORA precizează că industria HoReCa poate funcţiona. În afara României, toate ţările Comunităţii Europene au redeschis restaurantele (interior şi exterior) cu reglementări stricte, respectarea acestora fiind sub atenta supraveghere a statului, acesta reuşind astfel să menţină un număr mult mai mic de cazuri de îmbolnăvire faţă de România.

”Luând în considerare faptul că redeschiderea teraselor la 1 iunie 2020 nu a atras o creştere a numărului de persoane infectate, putem concluziona că redeschiderea completă a restaurantelor se poate face in siguranţă, în unităţile în care se respectă reglementările.

Aşa cum s-a putut observa, creşterea numărului de îmbolnăviri a avut loc la două săptămâni de la începerea vacanţelor din zonele turistice. În lipsa unor reglementări clare, restaurantele au întâmpinat dificultăţi, iar incapacitatea autorităţii centrale şi locale de a urmări respectarea regulilor a dus la suprareglementări şi controale abuzive, multe dintre ele fără a avea legătură cu situaţia pandemică în care ne aflăm”, adaugă reprezentanţii HORA.

*Cum ar putea arăta redeschiderea restaurantelor

Proprietarii şi operatorii din HoReCa afirmă că sunt trataţi incorect de către guvern în comparaţie cu celelalte industrii.

”În acest context, astăzi există intenţia anumitor operatori din HoReCa de a organiza proteste fizice dar şi sugestive impotriva guvernului. ​Luând în considerare situaţia dificilă cu care ne confruntăm şi climatul de incertitudine încă existent în ceea ce priveşte cursul pandemiei şi al industriei ospitalităţii, supunem atenţiei dumneavoastră următoarele solicitări şi, totodată, propuneri legate de viitorul industriei şi problemele acute ale operatorilor din HORECA în contextul actual, după cum urmează:

 • redeschiderea în cel mai scurt timp a restaurantelor în interior, cu respectarea regulilor împotriva răspândirii COVID-19;
 • asigurarea distanţării fizice prin menţinerea unui mese libere între două mese ocupate;
 • evitarea aglomerărilor de persoane la ghişee şi grupuri sanitare;
 • purtarea obligatorie a măştii de către client în momentul deplasării către grupurile sanitare, la intrarea sau ieşirea din restaurant;
 • se vor asigura dispozitive şi substanţe virulicide necesare dezinfectării mâinilor clienţilor şi informarea acestora cu privire la modul de utilizare;
 • informarea clienţilor asupra regulilor de igienă şi distanţare fizică precum şi a necesităţii limitării timpului de servire a mesei, acolo unde este cazul
 • curăţarea şi dezinfectarea cu substanţe bactericide şi virulicide a spaţiilor/suprafeţelor unde au acces clienţii şi a ustensilelor utilizate în timpul servirii mesei;
 • eliminarea obligativităţii purtării mănuşilor de către personalul de servire în interiorul restaurantului, considerăm că este mult mai eficientă spălarea frecventă si directă a mâinilor;
 • iniţializarea unei campanii de încurajare a publicului pentru a respecta regulile de distanţare fizică, purtare a măştii de protecţie, spălarea frecventă şi corectă a mâinilor;
 • eliminarea impozitului specific pentru anul 2021, respectiv 40 milioane euro anual, conform studiului comandat de HORA; reglementarea bacşişului/tip-ului din industrie ca venit din alte surse, fără plată CASS.

Alte propuneri prevăd: ”clasificarea grupurilor de firme afiliate ca parte a IMM-urilor, dacă nu îndeplinesc condiţii de întreprinderi mari; focusarea controalelor făcute de către instituţiile statului pe respectarea reglementărilor privind raspândirea virusului SARS COV 2”.

Sursa: spotmedia.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate