Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Unde ne răcorim în zilele toride de vară? Avem peste zece piscine și ștranduri în județul Alba. Vezi tarifele și programul


Publicat

Căldura verii, razele soarelui și zilele de vacanță ne fac să ieșim tot mai des din casă și, dacă până acum am avut parte de o mulțime de evenimente și festivaluri, ne rămâne să ne răcorim la piscinele din județul Alba. Piscina de la Drașov, ştrandul de la Schit sau de la Winner`s Club Ţălnar sunt doar câteva dintre locurile în care vă puteţi petrece zilele toride de vară. Cei care doresc să petreacă o mini-vacanță la ei în județ sau turiști care doresc câteva zile de relaxare se pot și caza la unul dintre complexele din Alba.

Vedeţi unde puteţi să vă petreceţi ore de relaxare în judeţul Alba.

Winner`s Club Ţălnar Alba Iulia (strada Gabriel Bethlen). Piscina de aici are o adâncime de 1,5 metri. Este şi un bazin pentru copii, de 0,6 metri adâncime. Preţul pentru intrarea la piscină este de 10 lei pentru adulţi şi 7 lei pentru copii în timpul săptămânii de luni până vineri, iar în weekend tariful este 15 lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copii. Pentru a beneficia de un şezlong, pe lângă tariful de intrare, mai trebuie plătită o taxă de 10 lei. Programul este de luni până duminică între orele 9.00-21.00.

Country Club “La Mesteceni” Răhău – Sebeş (strada Principală, Răhău). Preţul unui bilet este de 30 de lei cu şezlong inclus, iar copiii de până la 12 ani nu plătesc intrare. De asemenea, cei care doresc să înnopteze o pot face la pensiunea de 5 margarete. Prețurile pentru cazare diferă în funcție de condiții și de numărul de locuri. Așadar, pentru o cameră de două persoane prețurile pornesc de la 220 de lei și ajung până la 400 de lei. Pentru pat suplimentar în cameră se plătește încă 60 de lei.

Golf Hotel Pianu (Pianu de Jos). Hotelul pune la dispoziţie o piscină de 18/7 metri, iar preţul unui bilet este de 10 lei cu şezlong. Programul este de la ora 9.00 la 22.00.

Ştrand Terasa Viilor Alba Iulia – Schit. Complexul are două bazine, unul pentru copii şi unul pentru adulţi. Preţul unui bilet este de 1,5 lei pentru copii, elevi şi studenţi, iar pentru adulţi tariful este de 3 lei.

Cerbu Arini, lângă Alba Iulia – Lancrăm: Pentru a ajunge la piscina de la Cerbu Arini, dinspre Sebeş, după localitatea Lancrăm, depăşiţi intersecţia DN1 cu drumul spre stânga către Vinţu de Jos, iar, la coborârea de pe podul din apropierea intersecţiei, părăsiţi DN1 la dreapta, urmărind indicatorul pensiunii. Tariful pentru intrarea la piscină este de 20 de lei pentru adulți și 10 lei pentru copii, în care se va primi şezlong. Programul pentru intrarea la piscină este de la ora 8.00 până la 22.00. Cei care doresc să se cazeze o pot face cu prețul de 70 de lei pe cameră.

Vila Elisabeta Alba Iulia. Intrarea spre Vila Elisabeta se face de pe Calea Moților. Programul la piscină este de la 9.00-21.00, iar prețul de intrare este de 40 de lei, pentru care veți beneficia de șezlong și prosop. De asemenea, cei care doresc să se cazeze o pot face în una din cele 25 de camere. Prețul pentru camera matrimonială este de 220 de lei, camera duble costă 200 de lei, o cameră single ajunge la prețul de 180 de lei, iar un apartament de lux 280 de lei pe noapte.

Steaua Nordului Alba Iulia. Pensiunea Steaua Nordului dispune de piscină și de locuri de cazare pentru cei care doresc să petreacă noaptea în Alba Iulia. Intrarea la piscină este 20 de lei, iar prețurile de cazare încep de la 160 de lei în funcție de dotările fiecăreia. Toate camerele dispun de aer conditionat, TV, acces la internet, telefon, baie proprie, uscător de par, minibar. Unele băi sunt dotate cu jacuzzi, terasă sau balcon și încălzire centrală. Pensiunea se află în Alba Iulia la aproximativ 50 de metri de Bazinul Olimpic.

Ștrandul Aiud: Ștrandul Municipal Aiud este deschis în fiecare zi în intervalul orar 8.00-20.00. Prețul unui bilet în timpul săptămânii este de 4 lei pentru copii și 6 lei pentru adulți, iar în weekend 6 lei pentru copii și 8 pentru adulți. Închirierea unui șezlong costă 5 lei.

Ştrand Zlatna: Ştrandul este amenajat lângă  Stadionul “Minaur” şi cuprinde două bazine, unul pentru adulţi cu adâncimea de 2 metri şi unul pentru copii. Programul este  de la ora 10.00 până la ora 20.00, iar preţul biletelor este de 20 de lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copii (până la 14 ani), dacă intrarea se face până la ora 14.00. După această oră, preţul este de 10 lei pentru adulţi şi pentru copii 5 lei.

Complex Turistic Salonti Drașov: Complexul este situat în județul Alba, între Sibiu și Sebeș. Intrarea la piscină în timpul săptămânii costă 15 lei pentru adulți și 10 lei pentru copii, iar în weekend 20 de lei pentru adulți și 10 pentru copii. Cei care doresc să se cazeze o pot face la pensiune de trei margarete. Pe pe site-ul oficial al complexului puteți vedea ofertele. Cinci zile de cazare pentru două persoane costă în jude de 500 de lei.

Piscina de la Pensiunea „Sfântul Gheorghe”, din Ighiu, este deschisă și persoanelor care nu sunt cazate aici. Are o dimensiune de 18/8 m și o adâncime de 2,8 m, iar tariful pe zi este de 30 lei pentru adulți și 15 lei pentru copii. Tariful poate scădea dacă clientul alege să rămână o zi întreagă la piscină.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

4 Comentarii

4 Comentarii

 1. Pingback: DISTRACȚIA de WEEKEND: Târgul de fete de pe Muntele Găina și festivaluri noi la Sebeș. Vezi cu ce te întâmpină sfârșitul de săptămână | Alba24

 2. Pingback: Ce poți să faci în WEEKEND? Baie la piscină, vizite la castele sau în peşteri şi festivaluri de foclor. Vezi locaţiile | Alba24

 3. COSMIN

  vineri, 26.07.2013 at 10:32

  o piscina faina s-a deschis de curand langa Blaj la Bucerdea

 4. Pingback: Cum poți să îți petreci timpul în weekend? Vreme bună pentru munte, piscine sau vizite la castele, peșteri sau mănăstirile din Alba | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Sinodul de toamnă al Bisericii Greco-Catolice se va desfășura online, din cauza pandemiei

Publicat

sfant

Sesiunea ordinară de toamnă a Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, programată în 29 octombrie, se va desfășura în on-line, din cauza valului 4 al pandemiei de coronavirus.

Sesiunea sinodală se va desfășura sub președinția Preafericirii Sale Cardinal Lucian și va aborda chestiuni de ordin administrativ, pastoral și canonic.

Sinodul Episcopilor îi reuneşte pe toţi Episcopii Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, din România şi din afara granițelor țării, reunindu-se în sesiune ordinară de două ori pe an, primăvara şi toamna.

Sursă: e-communio.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Negocierile de taină dintre PNL și PSD au eșuat în mai puțin de o oră. Ciucă nu are majoritate pentru Guvern

Publicat

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, prim-vicepreședintele Sorin Grindeanu, premierul desemnat Nicolae Ciucă și președintele PNL, Florin Cîțu, s-au întâlnit marți seară, fără a anunța presa, pentru a discuta soarta guvernului.

Discuția a durat aproape o oră și a fost un eșec.

Din delegație au făcut parte președintele PSD Marcel Ciolacu, Vasile Dâncu, Paul Stănescu, Mihai Tudose și Sorin Grindeanu, iar președintele PNL, Florin Cîțu, a fost însoțit de premierul desemnat, Nicolae Ciucă.

Întâlnirea a avut loc la 19:30, la mai puțin de o oră după ce PSD a trimis un comunicat oficial prin care anunță că dacă PNL, USR și UDMR sunt de acord cu un armistițiu politic și își asumă cele 10 măsuri urgente propuse de social-democrați, atunci și PSD se va alătura acestui demers.

Liderii celor două partide nu au reușit să se înțeleagă nici în privința scenariului unui guvern minoritar susținut de PSD, nici în privința intrării PSD la guvernare.

A treia variantă discutată în interiorul PSD este „opoziția totală”.

Surse din conducerea PSD susțin însă că va mai avea loc o rundă de negocieri în zilele următoare.

Surse: Digi24.ro, G4media.ro

 

Citeste mai mult
Publicitate

BLAJ

27 octombrie 1687: Tratatul de la Blaj. Ziua în care armata austriacă a preluat mai multe orașe și cetăți din Transilvania

Publicat

27 octombrie 1687 este ziua în care s-a semnat Tratatul de la Blaj, prin care Transilvania punea la dispoziţia armatei austriece un număr de oraşe şi cetăţi şi era recunoscută domnia ereditară a lui Mihai Apafi în Transilvania.

Eforturile diplomatice ale Vienei pentru ocuparea Transilvaniei au început în primăvara anului 1685, cu misiunea iezuitului Antide Dunod, care a fost însărcinat să realizeze o alianță antiotomană între Transilvania și Țara Românească, sub protecția  împăratului.

Nobilimea transilvăneană a înțeles adevăratul scop al lui Dunod și l-a întâmpinat cu reticență.

În acest context, iezuitul a fost forțat să spună cât se poate de clar scopul misiunii sale: ”Nolentes volentes, proteget vos Sua Majestas” (”Vreți nu vreți, veți fi protejați de Maiestatea Sa”).

Nemulțumiți de mersul anevoios al negocierilor, în toamna anului 1685, austriecii au trimis primele trupe pe teritoriul Transilvaniei, iar Dunod i-a cerut dietei de la Alba Iulia să rupă toate legăturile cu turcii și polonezii.

În anul următor, o nouă armată imperială a pătruns pe teritoriul Transilvaniei și a învins trupele trimise să o oprească.

În aceste condiții, reprezentanții stărilor din Transilvania au semnat Tratatul Hallerian, prin care provincia intra sub protecția împăratului.

Profitând de o retragere temporară a trupelor imperiale, care au fost trimise la asediul Budei, Apafi și dieta au amânat ratificarea acordului, mai mult au decis să îi trimită Porții tributul obișnuit și să păstreze relațiile cu otomanii.

Iritată de acțiunile transilvănenilor, Curtea de la Viena a trimis o nouă armată, sub conducerea lui Carol de Lorena, care a impus un nou acord, semnat la Blaj, în toamna anului 1687.

Acest acord a reprezentat ocuparea de facto a Transilvaniei, habsburgii instalând garnizoane militare în toate cetățile importante, iar transilvănenii erau obligați să furnizeze alimente pentru întreținerea acestora.

Momentul, reprezentat de o gravură

Scena predării cheilor cetăților Transilvaniei către austrieci, în conformitate cu prevederile Tratatului de la Blaj semnat la 27 octombrie 1687, a fost imortalizat într-o gravura.

Lucrarea a fost realizată la sfârșitul secolului al XVII-lea, având la bază un desen de Sebastian le Clerc, gravat de Johanna Sibilla Kräusin și tipărit de Jeremias Wolff la Augsburg.

Gravura face parte dintr-o mapă intitulată Les Actions Glorieuses de S.A.S. Charles Duc de Lorraine &c. en Hongrie, Transylvanie, &c. Imaginea centrală cu titlul Les transilvains soumis prezintă în partea stângă un cort decorat cu Crucea de Lorena, sub care ducele Carol primește de la nobilii ardeleni cheile cetăților Transilvaniei.

În partea superioară, flancată de trofee de război și steaguri, este imaginea cetății Alba Iulia, denumită în gravură Weissemburg.

Este vorba despre a doua cea mai veche imagine a cetății transilvănene.

Surse: Historia.ro, mnuai.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

În ce condiţii se poate modifica un contract de telefonie, internet sau televiziune. Precizări făcute de ANCOM

Publicat

ANCOM readuce în atenţia celor interesaţi faptul că modificarea contractului pentru servicii de telefonie, internet sau televiziune se poate face atât la cererea utilizatorului, cât şi la iniţiativa operatorului.

Potrivit ANCOM, utilizatorul poate solicita schimbarea planului tarifar sau a altor clauze conform prevederilor exprese din contract prin negocierea directă cu furnizorul.

Dacă operatorul intenționează să modifice unilateral clauze din contract (servicii oferite, tarife, mod de tarifare etc.), el are obligaţia să își informeze abonații despre modificări prin intermediul unei notificări, cu cel puţin 30 de zile înainte de producerea acestora.

În acest interval, dacă nu sunt de acord cu modificările, abonații pot renunţa la contract fără a plăti despăgubiri.

Transmiterea notificărilor de către furnizori

Notificarea privind intenția de a modifica unilateral contractul trebuie să fie transmisă de operator printr-unul din următoarele mijloace:

 • e-mail
 • SMS
 • contul de client al utilizatorului de pe site-ul operatorului, caz în care va fi însoțită de un SMS și/sau e-mail de avertizare cu privire la transmiterea notificării
 • fax
 • scrisoare

Mijlocul ales de furnizor pentru transmiterea notificării trebuie să asigure transmiterea integrală a textului acesteia, fără a face trimitere la alte surse de informare.

Ce, cum şi unde reclami

Dacă un furnizor a modificat contractul fără să notifice sau nu a informat utilizatorul despre posibilitatea de a denunţa contractul fără penalităţi, ANCOM poate lua măsuri.

Sesizările pot fi trimise prin mijloacele menționate în secţiunea Sesizează ANCOM.

sursa: ancom.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate