Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Unde pleacă românii în minivacanța de Sfânta Maria. Top destinații preferate pentru city-break și concedii

Publicat

Minivacanța de Sfânta Maria: destinațiile preferate de români pentru city-break în această perioadă sunt Italia, România, Grecia, Marea Britanie şi Franţa. Aici s-au făcut cele mai mlte rezervări de zboruri, potrivit unei agenţii de turism online.

Preţul mediu pentru un bilet de avion în august 2024 este de 167 de euro, cu 10% mai ieftin faţă de 2023 (185 de euro) . Șederea medie la destinaţie pentru cei care călătoresc între 15 şi 18 august este de 3,49 zile, potrivit Vola.ro.

August este în mod tradiţional luna de concediu în toată Europa, astfel că, cel mai probabil, zonele cele mai populare vor fi mai aglomerate decât de obicei.

Ca alternative, românii s-au orientat şi către destinaţii mai puţin populare în acest sezon: Varşovia, Amsterdam, Munchen, Budapesta, potrivit sursei citate de Agerpres.

88% dintre zborurile înregistrate pe platformă în perioada 15-18 august 2024 sunt cu plecare din România.

În ceea ce priveşte aeroportul de origine, aeroportul Henri Coandă (Otopeni) rămâne cel mai folosit de către români, cu cele mai multe zboruri gestionate în perioada minivacanţei de Sfânta Maria.

De asemenea, 44% dintre rezervările de zboruri au fost făcute cu mai puţin de 30 de zile înainte de data plecării.

Minivacanța de Sfânta Maria. Top destinații preferate de români

“La capitolul destinaţii, deloc surprinzător, Italia se află din nou în topul preferinţelor românilor, alături de Grecia, Marea Britanie şi Franţa, state alese frecvent de aceştia pentru petrecerea concediului de vară”, susţin reprezentanţii agenţiei de turism.

Atunci când vine vorba despre oraşele populare pentru un city-break în august, opţiunile românilor sunt: Londra, cu 7,25% din totalul zborurilor, Paris, cu 6,52%, Milano, cu 5,8%, Atena şi Napoli, cu 5,07% fiecare.

“La capitolul tarife, anul acesta a avut loc o schimbare interesantă: preţul mediu pentru un bilet de avion în august este de 167 de euro, cu 10% mai ieftin faţă de 2023, când preţul mediu era de 185 de euro”, se mai precizează în comunicat.

Cel mai ieftin bilet cu plecare din România a fost de 83 de euro, pe ruta Bucureşti – Milano, pe când cel mai scump a fost de 810 euro, pe ruta Bucureşti – Billund.

Tariful mediu pentru un singur pasager pentru 15-18 august este de 251 de euro, acesta fiind influenţat şi de perioada minivacanţei, când cererea de zboruri este semnificativ mai mare şi, în consecinţă, şi preţurile cresc. Prin comparaţie, tariful mediu al lunii august este cu aproape 100 de euro mai mic.

Totodată, preţurile biletelor variază de la o companie aeriană la alta, în funcţie de profilul lor: preţul mediu în august este de 115 euro la Ryanair, de 138 de euro la Wizz Air, de 207 euro la Tarom, de 186 euro la HiSky, de 383 de euro la Lufthansa, de 175 de euro la Austrian Airlines, de 229 euro la Aegean şi de 457 euro la Turkish.

Minivacanța de Sfânta Maria. Cele mai multe zboruri

În august, cele mai multe zboruri cu plecare din Bucureşti sunt către Roma, Londra, Milano, Paris şi Veneţia.

Din Cluj-Napoca, cel mai des se va zbura spre Paris, Milano, Bucureşti, Barcelona şi Bruxelles. Din Iaşi, zborurile din august sunt în special către Bruxelles, Paris, Ibiza, Bologna şi Londra.

La nivel general, în august, din România se va zbura către următoarele cinci oraşe: Paris, Roma, Londra, Milano, Bruxelles, destinaţii alese în mod frecvent de turişti pentru city-break-urile lor.

“Nu în ultimul rând, la capitolul bagaje, cel de mână adăugat la biletul de avion costă în medie 32 de euro şi este ales frecvent de către turişti în timp ce un bagaj de cală costă, în medie, 92 de euro”, se mai precizează în comunicat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate