Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Unde poți să îți lași copilul pe timpul verii? Vezi cât costă grădinițele cu program special sau bonele, în Alba

Publicat

A sosit vacanța de vară, iar, dacă pentru elevi, acesta este un motiv de mare bucurie, nu același lucru pot să spună părinții unui copil de grădiniță, rămași, brusc, fără un loc unde să-și ducă micuții timp de aproape trei luni. Grădinițele de stat își închid porțile pe timpul verii, cele particulare sunt scumpe, o bonă este o opțiune „de lux” pentru unii, iar, astfel, celor care nu își permit aceste servicii le rămân puține soluții la această problemă.

Ce opțiuni „de vară” au părinții unui copil cu vârsta între 2 și 3 ani?

Problema găsirii unui loc într-o instituție pentru copii cu vârsta între 2 şi 3 ani, pe timpul verii, este una serioasă pentru părinţi. Dacă aceștia lucrează 8 ore pe zi pentru a-şi întreţine familia, dacă bunicii nu sunt disponibili să îi îngrijească pe cei mici și dacă părinții nu dispun de resurse pentru a-i da în grija unei bone sau la o grădiniță privată, situația poate fi dificilă: statul nu oferă sprijin suficient acestei categorii de părinți, pe timpul verii.

Părinții cheltuie până la 740 lei pe lună pentru o grădiniță particulară

Totuși, părinții au la dispoziție câteva soluții, pentru care trebuie să scoată din buzunar sume mai mari sau mai mici de bani, în funcție de pretenții. Pentru o bonă, părinții vor plăti cel puțin 400 lei pe lună pentru un program scurt și între 600 și 1.000 lei, pentru un program de 8 ore.

În Alba Iulia există grădiniţe particulare, deschise pe tot parcursul anului, la care se pot înscrie copii cu vârste pornind de la 2 ani.

Una dintre acestea este Grădinița „Licurici” din Alba Iulia, care dispune de o grupă pentru copii sub 3 ani, iar, potrivit conducerii, în funcție de solicitări, s-ar putea înființa încă o grupă. Grădinița funcționează între orele 7.30 și 18.00, iar tariful pe lună ajunge la 740 de lei, cu masă inclusă. De asemenea, grădiniţa funcţionează şi după un „program scurt” între orele 7.30 şi 12.30, iar tariful pe lună ajunge la 350 lei.

O altă grădiniţă particulară este grădiniţa germană „Heidi” din Sebeş, care dispune de 2 grupe pentru copii cu vârsta între 2-6 ani. Aceasta funcţionează între orele 7.30 şi 18.00, iar tariful pe lună ajunge până la 350 lei, în funcţie de programul pentru care optează părintele. Pentru programul scurt, de la 7.30 la 12.00 părinţii plătesc suma de 250 lei, pentru programul mediu, de la 7.30 la 13.00 suma este de 270 lei, iar pentru programul prelungit, de la 7.30 la 18.00, suma este de 350 lei.

Grădinița „Lumea Ștrumfilor” din Alba Iulia primește copii începând cu vârsta de 1 an și 2 luni și este deschisă pe tot parcursul anului. Pentru programul prelungit, de la 8.00 la 18.00, părinții plătesc suma de 700 lei, cu 3 mese pe zi și activități extrașcolare incluse (limba engleză și germană, teatru și altele, de la vârsta de 2 ani). Pentru programul scurt, până la ora 13.30, cu masa de prânz inclusă, tariful este de 550 lei, iar pentru programul scurt fără masa de prânz, costul se reduce la 450 lei.

O altă opţiune pentru mămici este complexul „Clara & Ema Education & Fun”, situat pe strada Liviu Rebreanu, în spatele pieței din Cetate. Acesta oferă îngrijire în regim creșă și grădiniță pentru copii cu vârste începând de la 1 an până la 7 ani, dar și pentru copii de școală, de la clasa I până la clasa a IV-a, cu program after-school. Aici, părinții au posibilitatea de a-și lăsa copii de 1-2 ani pe mâinile unor îngrijitoare profesioniste pentru o sumă cuprinsă între 150 și 220 lei pe lună. Creșa este deschisă pe toată durata anului și dispune de 60 de locuri pentru copii. Pentru un program scurt, între orele 6.30 și 13.00, părinții trebuie să achite suma de 150 lei, iar pentru programul prelungit, între orele 6.30 și 17.45, costul este de 220 lei pe lună.

Cristina NICOLA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax