Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Unde poți utiliza țigările electronice și dispozitivele de vapat. Ce spune legea despre utilizarea lor în spațiile închise

Publicat

Unde poți utiliza țigările electronice și dispozitivele de vapat: Țigările electronice și cele de vapat pot fi folosite în continuare în spațiile publice închise, arată prevederile legii antifumat.

Acestea pot fi folosite inclusiv în restaurante și baruri, pentru că nu sunt bazate pe arderea de tutun și în consecință nu sunt excluse de lege.

Modificarea legii antifumat care prevede interzicerea vânzărilor către minori cuprinde acum și un alineat care spune că este interzis fumatul în toate spațiile publice închise.

Dar, aceeași lege, definește fumatul drept inhalarea voluntară de fum produs prin arderea tutunului, iar țigările electronice sau produsele de vapat nu ard tutun.

Drept urmare, acestea vor putea fi folosite în continuare în localuri și alte spații închise, potrivit Digi24.

În Parlament există în dezbatere un proiect care prevede textual interzicerea țigărilor electronice și produselor de vapat în localuri.

Vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină, a fost interzisă prin lege.

Țigara electronică reprezintă un gadget cu baterii prin care se pot inhala doze de nicotină. Țigările electronice cu non-nicotină sub forma de vapori creează dependență.

Este o alternativă la produsele de fumat ce conțin tutun, cum ar fi țigările, trabucurile sau pipele.

Țigara electronică este concepută să ofere un gust și senzație fizică similară cu a țigărilor din tutun, în timp ce nici un fum sau ardere nu sunt implicate în funcționarea acesteia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax