Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Unde s-au dus BANII locuitorilor din JUDEŢUL ALBA, în 2014: „Traseul” banilor publici şi TOPUL FIRMELOR care au contracte locale cu statul

Publicat

autostrada sibiu orastie, cunta -saliste Judeţul Alba este al 22-lea în topul cheltuielilor la nivel local în 2014, cu 30,7 de milioane de euro îndreptaţi spre achiziţii publice. Peste 13,7 milioane au mers spre lucrări publice – întreţinere sau reparaţii de drumuri, refacerea clădirilor sau lucrări pentru locuri de agrement.

Pe locul doi în topul marilor cheltuieli stau contractele pentru managementul deşeurilor, finanţate prin Programul de Mediu al Uniunii Europene din care Alba a atras 8,4 milioane de euro în acest an.

Bugetul intern, pe de altă parte, s-a cheltuit pe amenajarea unor spaţii verzi (4,2 milioane de euro), pe servicii – de la cele poştale sau de telefonie, la cele de pază, curăţenie sau dezinsecţie (1,9 milioane de euro), pe maşini, dotări şi echipamente (300.000 de euro) şi pentru programul „Cornul şi laptele” (1,5 milioane de euro).

Peste 17 de milioane de euro din cele 30,7 pe care Ziarul Gândul le-a centralizat pe baza contractelor anunţate în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice au fost cheltuite de primăriile de oraşe din judeţ şi doar 13,2 milioane de euro prin Consiliul Judeţean.

Analiza privind achiziţiile locale în 2014, an cu două runde electorale, arată că judeţul Alba se află, în topul cheltuielilor locale ale celor 41 de judeţe şi ale municipiului Bucureşti, pe locul 22, cu  30.790.450 de euro împărţite între 35 de mari contracte şi 36 de firme sau asocieri de companii care le-au câştigat, fie integral, fie parţial.

Datele extrase din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice indică faptul că peste jumătate din cele 35 de contracte, mai exact 22, au fost atribuite prin procedura cererii de ofertă, 2 prin negociere fără anunţ de participare, doar 11 fiind câştigate la licitaţie.

Ca şi în majoritatea judeţelor ţării, cele mai multe (15) s-au semnat în trimestrul al treilea, între alegerile pentru Parlamentul European şi cele prezidenţiale, şi în acest caz majoritatea (11) fiind atribuite prin cerere de ofertă.

Consiliul judeţean a cheltuit 13.294.372 de euro din care 51% (mai exact 6.849.921 de euro) în trimestrul al treilea şi 37% (4.913.891 milioane de euro) în ultimele trei luni ale anului. Primăriile de oraşe, pe de altă parte, au semnat contracte de 17.496.078 de lei: 25% din bani fiind cheltuiţi în trimestrul întâi, 25,2% în al doilea, 40.6% între cele două runde electorale şi 9,2% în al patrulea trimestru.

Cum au fost cheltuite fondurile publice şi sursele acestora, care sunt primele cinci cele mai valoroase investiţii din acest an, pe de o parte ale CJ, pe de altă parte ale primăriilor de oraşe din judeţ, ca şi topul primelor 10 firme care au încheiat în 2014 contracte cu statul la nivel local, în Alba, se poate vedea mai jos.
alba-domenii

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

În topul celor cinci contracte încheiate de Consiliul Judeţean Alba în 2014 sunt cele pentru construcţia a două staţii de transfer deşeuri în Alba cu Hidroconstrucţia SA, Iridex Group, Construcţii SRL şi SC Argif Proiect SRL. Valorea contractului se ridică la 3,677, 415 de euro.

alba-top-contracte-cj

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La capitolul contractelor încheiate de Primăria Alba Iulia anul trecut, „podiumul” este ocupat de contractul privind amenajare şi întreţinerea zonelor verzi din municipiu. Firmele contractante sunt Sport Turism SRL, Slaprest SRL şi Luxor L.T.D SRL, iar valoarea contractului este de 4,241,442 de euro.

alba-top-contracte-primarii

 

 

 

 

 

 

 

 

 

În 2014, firma din Alba cu cel mai mare număr de contracte încheiat în cu statul ese Florea Grup SRL. Mai exact compania are trei contracte cu o valoare de 4,507,610 euro. Locul doi este ocupat de contractul pe care Primăria Alba Iulia l-a încheiat cu firmele Sport Turism, Salprest şi Luxor L.T.D pentru amenajarea şi întreţinerea spaţiilor verzi din oraş, 4,241,442 de euro.

alba-top-clientii-statului

 

 

 

 

 

gandul. info, Sursa informaţiilor: Sistemul Electronic de achiziţii publice

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax