Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Unde să parchezi în Alba Iulia, de Ziua Națională. Sfaturi pentru șoferii de autocare și autoturisme

Publicat


Locurile de parcare în Alba Iulia sunt o problemă, în fiecare an de 1 Decembrie. Zonele din jurul Cetății se blochează cu mii de mașini care ocupă carosabilul, trotuarele și în general orice spațiu în care încape o mașină. Alte sute de mașini gravitează zeci de minute în jurul Cetății și al cartierelor de blocuri, în căutarea unui loc de parcare. Străzile se blochează și oamenii se enervează. În plus, o parte din Bulevardul 1 Decembrie va fi rezervată defilării militare, ceea ce va crea o și mai mare problemă în zonă. Cel mai greu vor intra, în perimetrul orașului, autocarele. Din acest motiv, vă recomandăm evitarea părții de sus a orașului, zona Hotelului Cetate, a Catedralelor, a Casei de Cultură a Sindicatelor, precum și parcările dintre blocuri unde cel mai probabil totul va fi blocat. Alba24 vă propune o serie de soluții.

Cel mai ușor este să parcați în centrul orașului, în zona instituțiilor publice. Sunt multe locuri de parcare în zona Prefecturii și a Consiliului Județean, în fața Tribunalului și în apropierea restaurantelor din centru. De aici puteți lua un autobuz sau puteți merge pe jos (între 10 și 15 minute), până în Cetate. O altă variantă este parcarea din zona pieței din Centru în fața ADR și până la Spitalul de Boli Infecțioase. De acolo, pe jos, până la Poarta I a Cetății sunt doar cinci minute. Este preferabil, decât să mergeți cu mașina în cartierele din Cetate.

Puțini dintre șoferi știu că aproape de una dintre intrările în Cetate, există o parcare de autocare. Este pe strada Gemina, în fața spațiilor Ryma. Se ajunge acolo de pe strada Calea Moților, de pe sensul de coborâre spre centru, o ieșire la dreapta, printre casele de pe Moților. În continuare, în aceeași zonă mai sunt încă două parcări, în perimetrul Cetății.

La câteva zeci de metri de parcarea de autocare, se află o un loc ce poate găzdui atât autocare, cât și autoturisme. O altă parcare pentru autoturisme se află în imediata apropiere (albastru pe hartă).

O altă parcare, mai tot timpul goală, este chiar lipită de zidurile Cetății. Se află vis-a-vis de Cimitirul Eroilor, pe strada paralelă cu Octavian Goga, de unde accesul se face pietonal pe lângă vechea bisericuță ctitorită de Mihai Viteazul. Aceasta este cea mai apropiată parcare de sensul de intrare dinspre Sebeș. Se ajunge ușor: din sensul giratoriu de la Cimitir, se vede o cruce mare. Parcarea se află în spatele crucii, a doua ieșire din sens.

Toate aceste parcări sunt gratuite.

În Alba Iulia există și o parcare cu plată, unde veți găsi cu siguranță locuri libere, pentru câțiva lei pe zi. Se află nu departe de magazinul „Unirea”, peste drum de clădirea CEC. În imediata apropiere se află o stație de autobuz și o stație de taxi.

Vezi 1 DECEMBRIE la Alba Iulia: Defilare, mâncare, concerte, focuri de artificii. PROGRAMUL la Festival de România 2017


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Tara lui Papura Voda

    joi, 30.11.2017 la 15:17

    Abia maine se va vedea (cel putin in ochii vizitatorilor) cat de mult ii doare in dos pe cei de la conducere de faptul ca nu sunt parcari in orasul asta!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Peste 300 de șoferi amendați în două zile, pentru folosirea telefonului mobil la volan. Acțiunile Poliției continuă

Publicat

telefon mobil volan

În doar două zile de la intrarea în vigoare a noilor prevederi privind interzicerea folosirii telefonului mobil și a oricărui dispozitiv mobil în timpul condusului, polițiștii au aplicat peste 320 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea noilor reglementări, informează IGPR. Potrivit sursei citate, sâmbătă și duminică, la nivel naţional, au fost aplicate 310 sancţiuni, în valoare […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: 540 de ani de la victoria de pe ”Câmpul Pâinii”, împotriva expansiunii otomane. Eroii, comemorați la Șibot

Publicat

Câteva sute de persoane au participat, duminică, la comemorarea celor 540 de ani de la bătălia de pe Câmpul Pâinii, considerată ca fiind cea mai importantă victorie a unei armate creștine, purtată împotriva otomanilor în zona Transilvaniei. Evenimentul s-a desfășurat în Șibot, la monumentul dedicat comandantului armatei  lui Matei Corvin, Pavel Chinezu. Manifestarea a fost […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Un nou set de tratamente inovative pentru boli cronice a fost inclus în lista celor decontate de stat

Publicat

medicamente

Noi medicamente inovative au fost introduse în lista medicamentelor compensate și gratuite pentru pacienții cu afecțiuni cronice, a anunțat Ministerul Sănătății. Guvernul a aprobat luni, la solicitarea Ministerului Sănătății, hotărârea prin care modifică și completează HG nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asigurații, cu sau fără contribuție personală, pe bază de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania și la munte, până în 27 octombrie. Cald și soare, apoi frig și ploi. Prognoza meteo pe două săptămâni

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie a transmis prognoza de vreme pentru următoarele două săptămâni, în regiuni din țară. În Transilvania, vremea va fi caldă până în 21 octombrie, apoi temperaturile vor scădea de la o zi la alta și sunt așteptate ploi. În Transilvania, în intervalul 14 – 21 octombrie, regimul termic va fi caracterizat de […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate