Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Unde se pot caza studenții de la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Vezi cât costă locurile în cămine şi chiriile în oraş

Publicat

În mai puțin de o lună, studenții și masteranzii Universității „ 1 Decembrie 1918” vor începe cursurile, însă până atunci principala lor problemă este unde vor locui în timpul anului, în cazul în care nu sunt din Alba Iulia. Ca și anul trecut, UAB pune la dispoziție 840 de locuri de cazare în cele patru cămine. Cei care nu vor prinde locuri mai au posibilitatea închirierii unui apartament sau a unei garsoniere.

Înscrierile pentru locurile din cămine au început deja și se vor termina în data de 24 septembrie. Studenţii vor fi repartizaţi în funcţie de media de admitere sau media din anului anterior, respectiv distanţa faţă de localitatea de domiciliu, care trebuie să fie de minim 20 km.

Ierarhizarea studenţilor se face în limita locurilor disponibile, în funcţie de două criterii aplicate în următoarea ordine de prioritate: media anului precedent (sau media de admitere pentru studenţii anului I) şi opţiunile studenţilor (căminul 1, 2, 3, 4), în ordinea în care au fost menţionate în formularul de înscriere la cazare.

În data de 25 septembrie se vor verifica mediile studenţilor. În data de 26 septembrie, după ora 16,00, se vor afișa listele cu cei care primesc aprobare pentru a fi cazați, iar în perioada 27 – 29 septembrie, între orele 8.00 şi 18.00, tinerii își vor lua în primire camerele.

Redistribuirea locurilor rămase se va face din 1 octombrie 2013. Cei care vor prinde un loc vor plăti lunar suma de 130 de lei.

Cei mai puțini norocoși, care nu vor prinde loc în cămin sau care nu doresc să împartă camera cu alte persoane au posibilitatea să închirieze un apartament. Prețul chiriilor diferă în funcție de condițiile pe care proprietarul le pune la dispoziție. De exemplu, un apartament cu două camere renovat și mobilat, în centrul orașului costă între 200 și 250 de euro pe lună. Tinerii mai puțini pretențioși care nu doresc o mobilă modernă pot închiria un apartament de două camere la prețuri cuprinse între 100 și 150 de euro. Și garsonierele diferă în funcție de condiții și sunt cuprinse între 300 și 500 de lei.

Unele pensiuni din oraș oferă cazare și în regim lunar, cu toate utilitățile, la prețuri mai ridicate decât cele ale căminelor, dar mai convenabile decât cele ale chiriilor, iar acestea pornesc de la aproximativ 300 lei pe lună.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax