Connect with us
Publicitate

BLAJ

Unde și-a găsit un bărbat din Alba, televizorul furat din bucătăria casei. Cazul cu autori necunoscuți, închis de procurori

Publicat

hot televizor casa apartament

După aproape doi ani de la faptă, justiția din Blaj a închis dosarul unui furt rămas cu autori necunoscuți. Este vorba despre un bărbat care s-a trezit cu televizorul furat, iar a doua zi de la comiterea faptei, după ce a anunțat polițiștii, și-a găsit televiziorul așezat în curtea casei. 

Dosarul a stat din luna decembrie a anului 2021, până în luna martie a anului 2023, pe masa anchetatorilor din Blaj. În data de 28 martie 2023, judecătorii din Blaj au admis cererea procurorilor și au confirmat renunțarea la urmărirea penală. 

Motivarea instanței a fost făcută publică, fiind disponibilă pe portalul rejust.ro.

Potrivit motivării instanței ”s-a dispus renunţarea la urmărirea penală în cauza având ca obiect infracţiunea de furt calificat, reţinându-se în fapt că, în dimineața zilei de 15.12.2021, persoane rămase neidentificate au pătruns în imobilul de domiciliu al persoanei vătămate și au sustras din bucătăria imobilului un televizor tip plasmă, cu diagonala de 60 centimetri,

Conform declarației persoanei vătămate s-a reţinut că în dimineața zilei de 15.12.2021 a părăsit pentru scurt timp imobilul de domiciliu fără a asigura ușa de acces, iar in jurul orei 09:00 a constatat faptul că în perioada în care a lipsit, persoane necunoscute au pătruns în imobil și au sustras televizorul tip plasmă pe care persoana vătămată l-a achiziționat cu suma de 450 de lei, sens în care a sesizat organele de poliție în vederea identificării autorilor.

A doua zi, când a ajuns la locuința de domiciliu, persoana vătămată a observat în curtea imobilului, bunul sustras în ziua anterioară, fără a putea oferi o explicație cu privire la persoanele care ar fi putut sustrage respectiv restitui bunul.

Având  în vedere că bunul a fost recuperat, aceasta nu s-a constituit parte civilă în cauză și nu mai dorește efectuarea de cercetări în vederea identificării persoanelor. Infracțiunea de furt calificat ce face obiectul cauzei s-a consumat în momentul în care bunul a ieșit din sfera de dispoziție a persoanei vătămate și a trecut în sfera de stăpânire a autorului/autorilor, iar împrejurarea că bunul sustras a fost ulterior restituit voluntar persoanei vătămate nu înlătură caracterul penal al faptei”, se arată în motivarea instanței din data de 28 martie 2023.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax