Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Unde va merge USR-PLUS după europarlamentare. Cioloș anunță la Alba Iulia negocieri avansate cu En Marche şi Ciudadanos

Publicat

c
Preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, candidat al Alianţei 2020 în alegerile europarlamentare, a declarat, la Alba Iulia, că partidul pe care îl conduce va adera la noua familie politică ce se va constitui în jurul formaţiunii franceze ”En Marche” în Parlamentul European, cu care este în negocieri avansate.

Dacian Cioloş a spus luni că a avut discuţii atât cu reprezentanţi ai En Marche din Franţa, cât şi ai partidului Ciudadanos din Spania, cele două formaţiuni importante din Europa în jurul căror se va constitui noul grup politică de centru-dreapa din viitorul Parlament European.

dc

”Am avut negocieri de două luni de zile cu partide la nivel european interesate de constituirea unui grup politic nou în Parlamentul European. Ca preşedinte al PLUS şi cap de listă pentru alianţă am avut discuţii cu preşedintele En Marche şi cu capul de listă pentru alegerile europarlamentare de la En Marche. În urmă cu câteva săptămâni am avut o discuţie în Spania, la Madrid, şi cu conducerea partidului Ciudadanos. Sunt cele două mari partide care au această intenţie de a contribui la coagularea unui grup politic nou, de centru-dreapta.

Discuţiile sunt avansate. Pentru noi este clar că acesta este obiectivul politic pe care îl avem în Parlamentul European. M-am bucurat că şi colegii noştrii din USR au luat o decizie şi au primit un mandat de negociere pentru a face parte din acest grup politic nou. Acum putem şi la nivelul alianţei să avem discuţii şi să le finalizăm cu partidele politice din statele membre care merg în această direcţie.

Cele două partide mari, En Marche din Franţa şi Ciudadanos din Spania au deja contact cu noi şi împrenă cu colegii de la USR vom putea să finalizăm aceste negocieri”, a spus Dacian Cioloş, luni, la Alba Iulia.

Duminică, 5 mai, comitetul Politic al USR a decis, cu majoritate de voturi, ca viitorii europarlamentari ai partidului să participe, după alegerile europarlamentare din 26 mai, la negocierile privind formarea unui nou grup în Parlamentul European, alături de En Marche (Franţa), Ciudadanos (Spania), NEOS (Austria) şi reprezentanţi din ALDE Europe. Şeful ALDE din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, a anunţat recent desfiinţarea acestui grup politic şi participarea la negocieri pentru noua fracţiune de centru-dreapta.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax