Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Unele medicamente din tratamentul anti-HIV ar putea fi eficiente în prevenirea infectărilor cu Covid

Publicat

Anumite medicamente folosite în tratamentul împotriva HIV ar putea avea un rol în prevenirea infectărilor cu COVID-19.

Sunt concluziile desprinse din date preliminare ale unor studii recente.

Acestea ar putea oferi o explicaţie de ce persoanele cu HIV nu par a avea un risc mai mare de a dezvolta o formă gravă de COVID-19, deşi sunt în general mai vulnerabile la infecţii, relatează Reuters.

Medici din Franţa au studiat peste 500 de persoane cu HIV, dintre care o treime au primit un tratament pe termen lung cu medicamente inhibitoare de protează ca parte a terapiei lor antivirale.

Timp de peste un an, infectări cu coronavirus au fost diagnosticate la 12% dintre participanţii care luau inhibitori de protează şi la 22% dintre cei care nu primeau aceste medicamente. Patru pacienţi din cel de-al doilea grup au fost spitalizaţi cu COVID-19.

După analizarea altor factori de risc, s-a constatat că indivizii care luau inhibitori de protează au prezentat un risc cu 70% mai scăzut de a fi infectaţi cu coronavirus decât pacienţii care nu luau aceste medicamente, conform datelor programate pentru prezentare la Congresul European de Microbiologie Clinică şi Boli Infecţioase.

Unele tratamente noi împotriva COVID-19 folosesc inhibitori de protează care împiedică multiplicarea virusului.

„Medicamente inhibitoare de protează sunt utilizate de foarte mult timp, au un profil bun de siguranţă şi sunt în general bine tolerate”, a declarat dr. Steve Nguala de la spitalul din Villeneuve-Saint-Georges, într-un comunicat.

Ele au potenţialul „de a preveni răspândirea de infecţii şi mutaţii ale viitoarelor variante”, a spus el, adăugând că sunt necesare însă studii mai ample pentru a confirma concluziile acestor studii.

sursă: Agerpres

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax