Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ungaria a revocat interdicția de trecere a frontierei pentru ucrainenii care vin din România și nu au pașaport biometric

Publicat

Refugiații ucraineni pot trece granița cu Ungaria fără pașaport biometric sau viză. Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, anunță deblocarea situației.

„Tocmai am discutat cu omologul meu, ministrul afacerilor externe al Ungariei Peter Szijjarto, care m-a informat că în urma demersurilor RO autoritățile ungare au decis să revoce măsura anunțată anterior azi prin care cetățenii UA fără pașapoarte biometrice nu puteau intra în HU”, este anunțul postat de Bogdan Aurescu.

MAI informa anterior că autoritățile de frontieră din Ungaria au anunțat inspectoratele Poliției de Frontieră Oradea și Sighetu-Marmației că, începând de miercuri, ora 15.45, la frontiera româno – ungară, intrarea în Ungaria este permisă numai cetățenilor statelor terțe (inclusiv cetățenilor ucraineni sau a altor persoane care vin din Ucraina), care îndeplinesc condițiile de intrare în spațiul Schengen.

„Astfel, se anulează o dispoziție anterioară privind permiterea intrării în Ungaria a cetățenilor statelor terțe care vin din Ucraina, în contextul situației din aceasta țară, prin care erau acceptate orice fel de documente prin care se putea stabili identitatea”, a transmis MAI.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax