Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ungaria ajută România. 20 de spitale vor primi ventilatoare, măști pentru ventilație neinvazivă și Favipiravir

Publicat

Ungaria trimite în România ajutoare pentru 20 de spitale, în contextul crizei sanitare cu care se confruntă țara noastră.

Este vorba despre 40 de ventilatoare, 1.650 de măști pentru ventilație neinvazivă și 3.000 de cutii cu medicamente Favipiravir, potrivit liderului UDMR, Kelemen Hunor. 

”În ultima perioadă s-a dovedit de nenumărate ori, că avem pe cine conta în situații dificile! O serie de ajutoare sosesc în aceste luni, în România: astăzi vine un nou transport din Ungaria cu ajutoare pentru 20 de spitale din țară: 40 de ventilatoare, 1.650 de măști pentru ventilație neinvazivă și 3.000 de cutii cu medicamente Favipiravir.

Sarcina noastră cea mai importantă rămâne să salvăm vieți omenești și să reducem presiunea asupra sistemului de sănătate, iar Guvernul Ungariei ne este partener în acest demers. Mulțumesc ministrului ungar al afacerilor externe, Szijjártó Péter pentru promptitudine!

Dar cu toții avem o responsabilitate în această perioadă dificilă: vaccinarea. Fiecare dintre noi poate face ceva pentru a nu ajunge în spital și pentru a nu împovăra sistemul de sănătate atât de mult încât acesta să nu poată îngriji pacienții mult mai vulnerabili, în stare mult mai gravă” a transmis liderul UDMR.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 28.10.2021 at 11:29

    Am ajuns de rahatul Europei. Am ajuns sa cersim ca niste neamuri proaste si trandave. Aia cu 9 mil. de oameni sunt in stare sa ajute 18 mil, care in afara de politica paguboasa nu stiu altceva sa faca. Mare rusine !!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax