Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ungaria intenționează să înceapă revenirea la „normalitate” în câteva zile. Cum ar urma să fie relaxate măsurile anti-COVID

Publicat

Restricțiile anti-COVID urmează să fie relaxate gradual în Ungaria pentru o revenire la „normalitate”. Reprezentanții guvernul de la Budapesta estimează că 25% din populația de 10 milioane de locuitori va fi deja vaccinată până marți sau cel târziu miercuri, potrivit Euractiv.

Prim-ministrul Viktor Orban, care se confruntă cu alegeri peste un an, trebuie să găsească un echilibru între necesitatea unei carantine pentru a frâna creșterea numărului de cazuri COVID-19 și necesitatea de a redeschide economia, pentru a evita un al doilea an de recesiune profundă.

Ungaria a raportat săptămâna trecută un record de decese din cauza coronavirusului, iar medicii au arătat că sunt spitale care se umplu dincolo de capacitate, indicând că guvernul ar putea fi obligat să amâne redeschiderea.

Țara central-europeană a înregistrat cele mai multe decese săptămânale pe cap de locuitor din lume de câteva săptămâni, potrivit datelor Universității Johns Hopkins. Sistemul de îngrijire a sănătății din Ungaria a fost supus unui stres extrem, a spus guvernul, în ciuda vaccinării unei cincimi din populație într-una dintre cele mai rapide acțiuni de inoculare din Europa.

Guvernul a mai anunțat că va reduce carantina pe timp de noapte de la ora 20:00 la 22:00 odată ce va fi depășit pragul de 25% din populație vaccinată și că va permite ca magazinele să rămână deschise până la ora 21:30, atâta timp cât au cel mult un client pe 10 metri pătrați de suprafață.

Hotelurile și restaurantele însă vor rămâne în continuare închise, cu excepția comenzilor la pachet și a livrărilor la domiciliu. Școlile din Ungaria ar urma să fie deschise de la mijlocul lunii aprilie, odată ce profesorii sunt inoculați, potrivit guvernului.

Acum, accesul în țară este permis doar cetățenilor maghiari. Pe lângă interdicția de circulație după ora 20:00, mai toate sectoarele neesențiale sunt închise.

sursa: euractiv.com

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax