Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ungaria pregătește ridicarea restricțiilor într-o primă fază. Care sunt condițiile

Publicat

Prima fază de eliminare a restricţiilor antiepidemice din Ungaria va începe când vor fi vaccinaţi 2,5 milioane de cetăţeni, arată un decret al guvernului de la Budapesta publicat în ultimul număr al Magyar Kozlony, jurnalul oficial, şi semnalat sâmbătă de site-ul de internet kormany.hu, preluat de agenţia MTI.

În primul rând, intervalul orar în care este interzisă circulaţia va fi restrâns între orele 22.00 şi 5.00.

Magazinele vor putea primi clienţi în măsura în care asigură un spaţiu e zece metri pătraţi pentru fiecare, cu excepţia copiilor sub 14 ani, a vârstnicilor peste 65 de ani şi a celor care asistă persoane cu dizabilităţi.

Va trebui respectată o distanţă minimă de 1,5 metri între cei care aşteaptă să intre.

În Ungaria au fost stabilite restricții suplimentare de la începutul lunii martie. Au fost închise magazinele (cu unele excepţii, printre care cele alimentare), farmaciile şi benzinăriile. De asemenea, a fost interzisă activitatea companiilor care furnizează servicii, exceptând serviciile financiare, poștale, de asistenţă socială şi asistență medicală privată, potrivit MAE.

Măsurile aplicate începând cu data de 11 noiembrie 2020 au fost prelungite până la data de 29 martie 2021. Acestea includ restricționarea circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 20.00-05.00.

Deplasarea în acest interval este permisă doar pentru a merge la locul de muncă, în scop medical sau în situații de urgență, potrivit sursei citate.

surse: agerpres.ro, mae.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax