Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ungaria relaxează măsurile anti-COVID, de sâmbătă. Procentul persoanelor vaccinate cu cel puțin o doză a depășit 40%

Publicat

Noile măsuri de relaxare anunţate anterior vor intra în vigoare de sâmbătă. Procentul persoanelor vaccinate anti-COVID cu cel puţin o doză a trecut de 40%, a declarat vineri prim-ministrul ungar Viktor Orban, potrivit Reuters.

Dat fiind că joi seara numărul de vaccinări a ajuns la 3.911.000, pragul de 4 milioane va fi depăşit cu siguranţă în cursul zilei de vineri, dând cale liberă ca noile reguli să poată intra în vigoare de sâmbătă, a spus Orban, citat de MTI.

Potrivit lui Orban, valul epidemic cel mai grav de până acum se află în scădere şi în ţară sosesc mari cantităţi de vaccinuri atât din surse occidentale, cât şi estice, astfel încât vor exista suficiente doze pentru vaccinarea tuturor celor care doresc.

”Acum depinde oameni să primească vaccinul”, a subliniat şeful guvernului la postul public de radio.

”Însă pandemia nu s-a încheiat încă şi trebuie să ne purtăm responsabil”, a avertizat el.

Restaurantele vor putea servi în interior clienţi cu certificate de imunitate şi se vor redeschide hotelurile, teatrele, cinematografele, sălile de sport, piscinele, muzeele, bibliotecile şi grădinile zoologice, a precizat Orban, confirmând planurile anunţate anterior.

Restricţiile de circulaţie vor fi valabile doar de la miezul nopţii, iar restaurantele şi magazinele vor putea funcţiona până la ora 23.00.

Orban a precizat că Ungaria va începe vaccinarea adolescenţilor de 16-18 ani după data de 10 mai, odată cu încheierea examenelor de sfârşit de an.

În Ungaria au fost stabilite restricții suplimentare de la începutul lunii martie. Au fost închise magazinele (cu unele excepţii, printre care cele alimentare), farmaciile şi benzinăriile. De asemenea, a fost interzisă activitatea companiilor care furnizează servicii, exceptând serviciile financiare, poștale, de asistenţă socială şi asistență medicală privată, potrivit MAE. Circulația persoanelor a fost permisă în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 20.00-05.00.

sursă: Agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax