Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

UNIMA România: Teatru de Păpuși „Prichindel” vrea să încurajeze arta păpușeriei ca mijloc de educație pentru tineri

Publicat

Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba cere aprobarea administrației județene în vederea constituirii unei asociații nonprofit ce va purta denumirea Unima România-Uniunea Internațională de Teatru cu Păpuși și Marionete. Sub umbrela acesteia vor fi reunite toate teatrele de copii din România și va avea ca scop încurajarea artei păpușeriei ca mijloc de aducație etică și estetică.

Mai mult, vor fi încurajate contractele și schimburile între păpușari și formarea profesională prin extinderea cercetării istorice, teoretice și stințiifice prin păstrarea tradițiilor de viață. După constituire, Asociația își propune să devină membru al Organizației UNIMA-Union Internationale de la Marionette. UNIMA reunește instituții teatrale sau private creatoare de teatru pentru copii și tineret care utilizează ca principală tehnică de exprimare artistică arta de teatru pentru păpuși și marionete.

O altă intenție a conducerii Teatrului de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia este este asocierea cu instituții similare pentru a forma o asociație non profit  ASSITEJ România-Asociația Internațională de Teatru pentru Copii și Tineret ce ăși propune, la fel ca și organizația mondială cu acelați nume, să promoveze recunoașterea teatrului pentru copii și tineri și a drepturilor acestora la experiențele artistice special concepute și create pentru ei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate