Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Unirea Alba Iulia a învins CSM Rm. Vâlcea cu 2-0. Stanciu și Plenicianu au punctat pentru trupa lui Gherman

Publicat

Unirea Alba Iulia a debutat cu dreptul în noul sezon competițional. Echipa pregătită de Stelian Gherman s-a impus sâmbătă în fața a aproximativ 400 de spectatori, cu 2-0. Scorul a fost stabilit la pauză, grație reușitelor lui Stanciu și Plenicianu.

”Alb-negrii” au oferit spectacol la primul meci de pe ”Cetate” din actuala stagiune. Mai întâi, Nicolae Stanciu a marcat pentru Unirea Alba Iulia în minutul 23, la capătul unei faze create de Silviu Mureșan. Avea să fie 2-0 pentru Unirea Alba Iulia în minutul 39, când Plenicianu l-a executat pe Chiriță cu un şut de la 16 metri.

Actul secund aduce noi ratări pentru Unirea Alba Iulia, însă, pe fondul oboselii, și vâlcenii au „scos colții” în minutul 87, când Sergiu Costea a ezitat intervenția la centru, iar pe contraatac vâlcenii au fost aproape de gol, dar Pascal a respins mingea cu mâna în afara careului și a fost eliminat. Sergiu Costea a fost înlocuit de Mihai Lasc, care a apărat finalul de meci.

Stelian Gherman s-a declarat mulțumit de rezultatul echipei și a ținut să-și felicite jucătorii. ”Felicit jucătorii pentru dăruire, atitudinea din teren și pentru respectul față de public. Victoria le aparține. Chiar dacă am avut mici probleme, mă bucur că am câștigat. Sunt trei puncte importante în economia campionatului”, a declarat Stelian Gherman, antrenor principal FC Unirea Alba Iulia.

De partea cealaltă, antrenorul secund al vâlcenilor consideră că ambele echipe ce au jucat sâmbătă pe  ”Cetate” au fost  modeste. ”Cuvântul de ordine la noi este dezamăgirea. Nu mă așteptam la un așa început slab de campionat. Am luat două goluri pe greșeli personale. Ambele echipe au arătat un fotbal slab, însă albaiulienii au fost  mai pragmatici”, a declarat Sorin Bucuroaia, antrenor secund, CSM Râmnicu Vâlcea.

Unirea Alba Iulia: Pascal (cpt)- Bâlu, Potopea, Bumbac, Al. Giurgiu – Oară, Pleniceanu, Ciofu, Stanciu- S. Costea, S. Mureşan. Rezerve: Lasc – Oprea, Bucurică, D. Militaru, I. Stan, Contor, Negură. Antrenor: Stelian Gherman.

CSM Râmnicu Vâlcea: Chiriţă – Tomozei, Dandea, Plecanciuc, Vătăjelu – G. Roşca, M. Mitu, V. Octavian, G. Ene – Pribac, Vlăduţi. Rezerve: M. Iorga, Ralai, Eremia, Al. Ionescu, F. Pârvu, G. Dalu, M. Vlad. Antrenor: Laurenţiu Tudor.

Nicușor Stanciu: ”Mă bucur că mă despart de Alba cu o victorie”

Aflat probabil la ultimul meci în tricoul Unirii, Nicolae Stanciu, fotbalistul care a reușit să marcheze primul gol, este entuziasmat de felul în care se va despărți de Unirea Alba Iulia, echipa care l-a lansat în fobtalul mare. ”Mă bucur că am reușit să mă despart de  Unirea Alba Iulia cu o victorie. Publicul a fost minunat și le mulțumesc pentru că ne-au susținut pe tot parcursul meciului”, a declarat  Nicolae Stanciu, fotbalist ce dedică reușita de la jocul cu Vâlcea familiei sale.

Chiar dacă transferul lui Stanciu este privit ca o salvare a echipei, nu toată lumea este fericită că Stanciu pleacă de la echipă. Alexandru Giurgiu, colegul și cel mai bun prieten al lui Stanciu regretă că nu va mai fi coleg cu ”decarul” Unirii. „Îmi pare bine că pleacă de la echipă, dar îmi pare rău că nu o să mai fim colegi. Pleacă unde îi e mai bine, nu la mai rău. Sincer să fiu, cu un ochi plâng, cu altul râd”, a declarat Alexandru Giurgiu, fundașul Unirii Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax