Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Uniriștii, între pregătirea returului și incertitudinea financiară. Gherman: ”Aș fi avut nevoie de 8 săptămâni de antrenament”

Publicat

Unirea Alba Iulia s-a reunit luni la Stadionul ”Cetate”, dar cum nici antrenorul și nici președintele executiv Mihai Dăscălescu nu au vorbit, aceștia au programat pe marți o conferință de presă, în care Stelian Gherman a vorbit despre perioada de pregătire a echipei în pauza competițională.

Acesta a preferat să vorbească doar de partea tehnică și de pregătirea echipei. ”O să mă leg strict de partea profesională, partea de antrenorat. Din păcate, nu am putut să încep la data la care am stabilit, pentru că inițial reunirea era pe 8 ianuarie, apoi mi-am dat seama care e situația și am amânat pe 16 și apoi pe 23. Din punctul meu de vedere, aș fi avut nevoie de 8 săptămâni de pregătire, pentru ca ultima săptămână să o cam scot, deci șapte săptămâni ar fi fost suficiente. Din câte știți voi, nu a depins nimic de mine, situația este delicată. O să încerc să schimb perioada de pregătire și voi încerca să pregătesc echipa pe plan local pentru retur”, a declarat Stelian Gherman, antrenor principal FC Unirea Alba Iulia.

Tehnicianul ”alb-negrilor” consideră că dacă Unirea Alba Iulia va acumula 40 de puncte până la finalul returului (22 fiind deja în cont), echipa va evita emoţiile retrogradării. ”Eu cred că, dacă vom ajunge la 40 de puncte total, am fi scutiți de griji, în retur vom avea acea serie de cinci meciuri cu cei din față, plus că jucăm două meciuri consecutive pe teren propriu. Eu cred că locul 1 și 2 matematic nu vor mai putea fi  depășite”, a mai spus Gherman.

Camara îș dorește să părăsească echipa, Cornea va părăsi Unirea

Unul dintre cei mai buni jucători ai Unirii Alba Iulia, francezul Yamoudou Camara își dorește să părăsească echipa, deși pe adresa clubului nu au sosit  oferte pentru apărător. ”Camara își dorește să plece la altă echipă, nu s-a rezolvat situația lui Cornea și Negură”, a declarat Stelian Gherman, care a fost însă contrazis în declarații de Mihai Dăscălescu. ”Cornel Cornea va părăsi echipa, îi vom plăti salariul pe noiembrie și ne vom despărți pe cale amiabilă”, a punctat președintele executiv al Unirii Alba Iulia, Mihai Dăscălescu.

Fără bani de transferuri în acest sezon, Stelian Gherman nu va putea spera la mutări spectaculoase în această perioadă. ”Merg foarte mult pe partea de jucători tineri care sunt din Alba Iulia, sper să vină și cei de la Aiud. Părerea mea e că sunt cinci jucători de la juniori care ar putea fi forțați în această perioadă”, a adăugat principalul ”alb-negrilor”. Forțat de împrejurări,  Gherman a mutat primul amical al Unirii, care trebuia să joace miercuri cu CS Zlatna, iar în următoarea perioadă antrenorul albaiulian caută soluții să pentru a duce echipa să se pregătească la o sală de forță, dar resursele financiare, precum și programul oferit de aceste locaţii nu avantajează echipa din Alba Iulia.

Unirișiti se îndreaptă spre a treia lună fără salarii

Neplătiți de două luni și în 15 februarie se cumulează cea de a treia, fotbaliștii de la Unirea au fost vizitați de șefii clubului, care le-au explicat situația delicată prin care trece formația ce reprezintă cu succes județul nostru. ”Fotbaliștilor li s-a spus în față care este situația, este o situație delicată, vi s-a spus că suntem cu două salarii restante și fără prime, intrăm în a treia lună fără salarii. Eu le-am spus clar că nu o să mă mai pronunț de partea financiară, au fost președintele și domnul Feneșan, au spus care e situația. Eu țin să-i apreciez pe jucători, au făcut 22 de puncte, au muncit, nici cu kilogramele nu sunt peste, acum 3-4 zile vor merge cu dorința că sunt la ceva nou. Ar fi păcat să ne împotmolim, este a județului și nu numai a orașului și dintr-o echipă care a făcut față în Divizia A și mulți ani în Divizia B, dintr-o dată să ajungă într-o situație delicată”, a spus Gherman.

La antrenamentul de marţi este așteptat și fundașul Șerban de la Mureșul Deva, iar în ceea ce privește partea financiară speranțele pentru primii bani intrați în cont sunt pe 31 martie, când ar sosi a doua tranșă de la Empoli pentru transferul lui Fabian Himcinschi.

Dumitrel explică de ce FC Unirea Alba Iulia. nu mai primeşte bani de la Consiliul Judeţean: ”Trebuie finanțată performanța”

Unirea Alba Iulia nu a mai primit bani de la Consiliul Județean din 2009, iar faptul că Unirea trece prin momente delicate nu pare să-l sensibilizeze pe președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel. Acesta refuza să sprijine Unirea Alba Iulia motivând că echipa din Cetatea Marii Uniri nu are performanțe.”Ultimul an în care am finanţat aceeastă echipă a fost 2009. În 2010 şi 2011 nu le-am mai dat bani din simplul motiv că nevoile sunt mari, dar rezultatele sunt mici. Am fost şi eu la câteva meciuri la care nu erau mai mulţi spectatori decât la <Progresul> Fărău (Liga a V-a). Din punctul meu de vedere, trebuie finanţată performanţa, astfel că ne-am orientat spre baschet şi spre sporturile olimpice, dar avem şi un parteneriat foarte bun cu Asociaţia Judeţeană de Fotbal”, a declarat Ion Dumitrel, într-o ședință de CJ.
În prezent, instituția condusă de Dumitrel sprijină sporturi precum baschetul, voleiul, handbalul, dar și fotbalul de masă, aici putând fi adăugate și alte sporturi. Din păcate, situația de la fotbal de împletește cu cea de la HC Alba-Sebeș, deoarece nici la clubul de handbal din Sebeș performanțele din turul de campionat nu au rupt gura târgului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. jean

    miercuri, 25.01.2012 at 08:40

    măi ********* de Dumitrel…dute în Vîlcea ta şi lasă Alba-n pace ! ai făcut numai minuni aici…nimic bun !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax