Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Uniriștii, la a treia remiză consecutivă. Târgoviștenii puteau învinge Alba Iulia

Publicat

Unirea Alba Iulia a remizat sâmbătă, 0-0, la Târgoviște, în compania formației locale Chindia. Sub privirile lui Gică Popescu și ale altor oameni de fotbal, trupa lui Gherman a mers cu lecția învățată la Târgoviște și anume să obțină punct sau puncte. Le-a ieșit, deoarece partida de la ”Turnul Chindiei” s-a încheiat nedecis.

La fel ca și la jocul cu Oradea, uniriștii nu și-au creat prea multe situații de a marca,  având puține faze periculoase, în vreme ce gazdele puteau deschide scorul în prima parte a jocului. Atunci, mingea lui Dobre a ocolit de puțin poarta lui Pascal, pentru ca mai apoi același Dobre să trimită cu capul, iar Pascal să aibă o intervenție salutară. În partea a doua a jocului, ex-uniristul Bobby Verdeș a fost la un pas de a înscrie. Atacantul l-a depășit pe portarul Pascal și a rămas singur cu poarta goală, însă Bâlu s-a opus, respingând de pe linia porții.

Unul dintre cei mai importanți jucători de pe teren, Sorin Bâlu consideră bun punctul obținut în detrimentul Chindiei. Bâlu a respins de pe linia porții o minge trimisă de Bobby Verdeș. ”Am respins de pe linia porții, așa am simțit, am simțit să fiu acolo, mă bucur că am avut intervenția aia.  Sunt bucuros că nu pierdem, avem cinci etape de când nu pierdem, asta dă dovadă că e atmosferă bună”, a declarat fundașul dreapta al Unirii, Sorin Bâlu.

Stelian Gherman: ”E un rezultat bun. Nu foarte bun”

Antrenorul Unirii Alba Iulia, Stelian Gherman este mulțumit de punctul obținut de echipa sa. Acesta pune accentul pe faptul că din ultimele trei remize două au fost externe. ”Rezultatul este bun, nu foarte bun. Consider că dacă Mureșan era mai atent sau Bucurică ar fi tras la poartă ar fi fost alt rezultat, dar e bine și așa. E a treia remiză, dar să nu uităm că două remize  au fost în deplasare. După ce multă lume nu privea prea bine Alba Iulia, respectiv jucătorii care erau aici, fotbaliștii au demonstrat că se poate și se luptă în fiecare meci pentru a obține puncte și pentru asta merită felicitați”, a declarat Stelian Gherman, antrenor principal FC Unirea Alba Iulia.

Gherman nu vrea să compare Unirea cu Voința Sibiu sau cu o altă echipă

Pentru Unirea Alba Iulia urmează jocul de pe propriul teren cu Mureșul Deva, un meci ce la prima vedere e accesibil Unirii. ”Toată lumea consideră că fiind un joc acasă trebuie câștigat, așa a fost și cu Baia Mare, așa era normal și cu Luceafărul, să învingem. Totuși, Deva a făcut câteva surprize. Au o echipă bunicică, acum totul depinde de noi să rămânem montați”, a mai spus Gherman. Acesta nu dorește să-și compare echipa cu Voința Sibiu, chiar dacă la fel în sezonul trecut formația lui Pelici a avut obiectiv evitarea retrogradării și a promovat. ”Eu nu mă compar cu nimeni, nici ca antrenor, nici ca echipă. Noi suntem Alba Iulia. Sunt acești jucători care intră în teren pentru a lua punct sau puncte. Noi suntem Unirea Alba Iulia, nu ne comparăm cu nimeni”, a mai spus Gherman.

Iată cele două distribuții:

Chindia Târgoviște: Perianu – Pătru, Mladen, Morariu, C. Dinu – S. Rădoi (cpt.), Honciu, C. Anton – Cherchez, R. Dobre, B. Verdeş. Antrenor: Silviu Dumitrescu

Unirea: Pascal (cpt.) – Bâlu, Camara, Bumbac, Bucurică – Cl. Oara, Petcuţ, Ciofu, Al. Giurgiu – S. Mureşan, Pecarov. Antrenor: Stelian Gherman.

Sorin Bâlu: ”Chindia e o echipă bună. E și Gică Popescu lângă ei”

Fundașul dreapta al Unirii, Sorin Bâlu consideră că târgoviștenii nu au o echipă modestă, fostul internațional Gică Popescu fiiind alături de ei. ”Chindia e o echipă bună, care a legat victorii. Am înțeles că vor și ei să promoveze. S-a văzut că e și Gică Popescu lângă ei”, a mai spus Bâlu, care se gândește deja la trei puncte în confruntarea cu Mureșul Deva. ”Acum avem cu Deva, nici nu concepem să nu câștigăm. Punctul ăsta nu ar însemna nimic dacă nu batem Deva. Mai ales că am înțeles că ei au ceva probleme la echipă”, declarat Bâlu.

Întrebat de promovare, fundașul dreapta al Unirii a spus tranșant: ”Anul trecut cum a promovat Sibiul? Și ei au avut același obiectiv, dar au muncit și au promovat, nu contează cum. Noi trebuie să rămânem sus pentru a putea spera la promovare”, a concluzionat Bâlu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax