Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Unităţile de învăţământ din Aiud au semnat contractul pentru consorţiul şcolar

Publicat

Mai multe unităţi de învăţământ din Aiud au semnat, în 3 ianuarie 2012, un contract de parteneriat, în sensul constituirii Consorţiului Şcolar Aiudean. Este vorba despre Colegiul Tehnic, Colegiul Naţional „Titu Maiorescu”, Şcoala cu Clasele I-VIII „Ovidiu Hulea”, Şcoala cu clasele I-VIII „Axente Sever” şi Grupul Şcolar Agricol „Alexandru Borza” Ciumbrud”.

Contractul a fost încheiat pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitate de prelungire prin acordul părţilor, principalele domenii de activitate ale consorţiului şcolar fiind cel educativ şi cel cultural-sportiv, respectiv resurse umane şi infrastructura.

Prin înfiinţarea consorţiului şcolar, se asigură, printre altele, mobilitatea personalului între unităţile de învăţământ preuniversitar care fac parte din consorţiu, utilizarea în comun a resurselor, lărgirea oportunităţilor de învăţare oferite elevilor şi recunoaşterea reciprocă a rezultatelor şi evaluării acestora, accesul la proiecte sau dezvoltarea de programe curriculare şi extracurriculare, precum şi eficientizarea utilizării resurselor financiare, alocate de la bugetul local.

„Am susţinut ideea înfiinţării consorţiului şcolar, care să includă toate şcolile din Aiud, pentru că parteneriatul este cu siguranţă cel mai bun instrument în sensul dezvoltării tuturor actorilor săi. Elevii sunt beneficiarii sistemului de învăţământ, pentru ei şi nevoile lor trebuie găsite cu prioritate soluţii. Nu în ultimul rând, personalul din acest sistem, supus atâtor şicanări din partea celor de la putere, are nevoie de o formă de protecţie a locurilor de muncă, consorţiul şcolar dând şi posibilitatea întregirii normelor. De asemenea, în acest fel, învăţământul în sine se poate apăra de unele agresiuni din partea Guvernului Boc şi mă bucur că reprezentanţii şcolilor din Aiud au fost de acord să devină parteneri, pentru a putea rezolva împreună multe dintre problemele cu care se confruntă toţi şi fiecare în parte. Noua lege a învăţământului e după chipul şi asemănarea legislaţiei, în general aberantă, din România condusă de Băsescu, dar are şi părţi bune, iar faptul că prevede înfiinţarea consorţiilor şcolare e un aspect pozitiv”, a declarat Mihai Horaţiu Josan, primarul municipiului Aiud.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax