Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Unităţile de învăţământ din Alba cu personalitate juridică sunt cu 16% mai puţine decât anul trecut

Publicat

p

Reţeaua şcolară a suferit transformări importante pentru a se reduce numărul de unităţi cu personalitate juridică. O parte importantă din posturile de conducere din şcoli şi grădiniţe au fost ocupate prin concurs.

Anul şcolar 2011-2012 a început în judeţul Alba cu un număr de 137 de unităţi cu personalitate juridică, cu aproximativ 16% mai mic decât începutul anului şcolar anterior.

Criteriul avut în vedere de conducerea IŞJ Alba privind aceste transformări este cel al numărului de elevi. Practic şi-au pierdut personalitatea juridică acele şcoli care nu au prea mulţi elevi şi este vorba în principal despre unităţi de învăţământ din mediul rural unde numărul elevilor este de aproximativ 100. Şcolile care şi-au pierdut personalitatea juridică nu mai au director, ci un coordonator şi depind de o unitate de învăţământ mai mare, în special în ceea ce priveşte finanţarea.

În cursul anului şcolar trecut, 36% din totalul posturilor de directori de şcoli au fost ocupate prin concurs, mai exact 56 directori, iar 99 de directori au fost numiţi prin detaşare în interesul învăţământului. În privinţa funcţiilor de directori adjuncţi, 29 locuri au fost ocupate prin concurs şi 28 prin detaşare. Desemnarea în posturile de conducere s-a făcut pentru o perioadă de 5 ani.

De precizat că femeile repezintă 75% din cadrele didactice, acestea ocupând şi cele mai multe funcţii de conducere, mai exact 65% din totalul posturilor de directori.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax