Connect with us
Publicitate

BLAJ

Unitățile de învățământ din Blaj vor fi dotate cu kituri de filtrare a aerului de bacterii și viruși. Licitație, lansată în SEAP

Publicat

Primăria Blaj cumpără peste 580 de kituri de filtrare a aerului de bacterii și viruși, pentru dotarea unităților de învățământ preuniversitar din municipiu. 

Primăria Blaj a lansat miercuri, 19 octombrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru achiziționarea a 583 de kituri de filtrare a aerului, în cadrul proiectului „Consolidarea capacităților unităților de învățământ din municipiul Blaj în vederea gestionării crizei COVID – 19”.

Valoarea totală este estimată la 2.734.270 de lei, fără TVA.

Potrivit caietului de sarcini, prin proiect se vor implementa măsuri de protecție împotriva transmiterii virusului Sars-Cov-2 pentru elevii, cadrele didactice și personalul nedidactic/auxiliar din unitățile de învățământ preuniversitar din municipiu. Este vorba despre un număr de 3.715 elevi și preșcolari, precum și 416 cadre didactice și personal nedidactic/auxiliar.

Cele 7 unități de învățământ preuniversitar din Blaj sunt următoarele:

 • Liceul Tehnologic „Ștefan Manciulea”
 • Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu”
 • Liceul Teologic Greco-Catolic „Sfântul Vasile cel Mare”
 • Colegiul Național „Inochentie Micu Clain” Blaj
 • Grădinița cu program prelungit „Lumea Copiilor”
 • Școala Gimnazială „Toma Cocișiu”
 • Școala Gimnazială „Simion Bărnuțiu” Tiur

„Închiderea școlilor, în contextul pandemiei, a avut consecințe negative atât asupra progresului educațional al copiilor, cât și asupra sănătății emoționale a acestora și, mai mult, asupra siguranței lor online. (…) Închiderea școlilor și organizarea arbitrară a unor cursuri școlare online, acolo unde a fost posibil și fără instrumente de evaluare a calității procesului de educație, a dus la situații limită.

Una dintre acestea este deosebit de gravă: îngrădirea accesului la educație pentru elevii vulnerabili, fără acces la internet și/sau la dispozitive care să le permită participarea online. Inechitățile sociale au fost agravate, în cazul elevilor care nu au avut acces la școala online, iar izolarea, marginalizarea și discriminarea au repercusiuni atât educaționale, cât și psihoemoționale pe termen lung”, se precizează în caietul de sarcini.

Astfel, proiectul urmărește dotarea unităților de învățământ din municipiu cu echipamente și dispozitive destinate dezinfecției și sterilizării aerului.

Kiturile de filtrare a aerului de bacterii și viruși vor avea următoarele specificații:

 • funcții: antibacterian, temperatură, purificare aer, filtrare aer, monitorizare calitate aer, indicator schimbare filtru, mod de noapte, senzor de umiditate, fără emisii de chimicale în aer, funcționare continuă sau programată.
 • senzori: senzor de umiditate, senzor de temperatură, senzor PM 2.5, senzor de particule, senzor TVOC (substanțe volatile), senzor PM 10, senzor CO, senzor CO2, senzor fum
 • filtre: filtru cărbune, filtru HEPA, filtru praf
 • purificarea aerului din interior de virusul Sars-Cov-2
 • lumină UV
 • wi-fi
 • control prin internet cu ajuturul aplicației

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax