Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Unitățile de învățământ, scutite de la plata taxelor pentru licențele de transport. Proiect de lege aprobat în Senat

Publicat

Plata taxelor pentru obținerea licențelor obligatorii pentru transportul de persoane nu va fi obligatorie pentru toată lumea. Senatorii au decis, luni, ca unitățile administrativ-teritoriale, dar și unitățile de învățământ, să fie scutite de la aceasta.

Parlamentarii au adoptat, în acest sens, o iniţiativă legislativă propusă de parlamentari UDMR care completează OUG 27/2011 privind transporturile rutiere.

Astfel, transportul şcolar, efectuat cu autobuze având inscripţia „transport copii”, va reprezenta o excepţie de la aplicarea prevederilor Regulamentului CE privind accesul la ocupaţia de operator de transport.

Iniţiatorii susţin, în expunerea de motive, că transportul şcolar nu reprezintă o activitate producătoare de venituri, ci este una de interes public şi, în consecinţă, este nu este corect ca o asemenea activitate să fie supusă aceloraşi taxe ca şi transportul de persoane cu scop comercial sau contracost.

„Transportarea elevilor este asigurată de şcoli sau de unităţile administrativ teritoriale cu eforturi financiare destul de mari şi cu multe sacrificii. Uneori primarii conduc personal microbuzele. Considerăm că scutirea acestei categorii de a plăti taxă pentru eliberarea licenţelor obligatorii ar însemna un ajutor binevenit”, se mai arată în documentul citat.

Proiectul de lege a fost dezbătut de Senat în calitate de primă Cameră sesizată şi urmează să intre în dezbaterea Camerei Deputaţilor.

Sursa: mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax