Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Uniunea Barourilor a stabilit lista onorariilor minime obligatorii pentru avocați. Vezi cât costă un divorț, de luna viitoare

Publicat

avocatUniunea Naţională a Barourilor din România (UNBR) a hotărât ca toţi avocaţii să îşi taxeze clienţii în funcţie de o lista cu onorariile minimale ale breslei. Spre exemplu, pentru o cerere de divorţ, dacă nu sunt implicaţi minori, oamenii vor plăti avocatului cel puţin 960 lei, iar pentru o ora de asistenţă juridică minim 120 de lei.

Onorariile minimale stabilite sunt aplicabile doar contractelor de asistenţă juridică încheiate cu persoane fizice, potrivit Hotnews. Persoanelor juridice, societăţile fără personalitate juridică sau persoanele fizice autorizate vor plătii mai mult cu 50%.

Onorariile aferente activitățiilor prestate pentru clienţii minori sau „cei din categoriile pentru care legile speciale (de exemplu: bătrâni, persoane cu handicap – n.red)  prevăd facilităţi, pot fi reduse cu 50%”. Dacă avocatul constată că perceperea onorariilor minimale poate afecta accesul la justiţie al clienţilor, poate oferi o reducere de cel mult 30% din onorariile minimale, în condiţiile în care decanul baroului aprobă un referat întocmit de avocat. Hotărârea a fost adoptată de UNBR  şi va intră în vigoare la sfârșitul lunii septembrie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax