Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Uniunea Social-Democrată, lansată oficial în Alba | Ioan Dîrzu: „Îmi doresc un vicepreședinte PSD la Consiliul Județean”

Publicat


Uniunea Social Democrată s-a lansat oficial și în județul Alba, joi, 27 februarie. Președinții celor trei partide componente, deputatul Ioan Dîrzu (PSD), Daniel Narița (PC) și Ionel Nicolae (UNPR) și-au dat mâna, lansându-se împreună în lupta pentru „câștigarea alegerilor europarlamentare și prezidențiale”. Toți cei trei politicieni au arătat atât regret vis-a-vis de plecarea PNL de la guvernare cât și speranță în refacerea USL. Dîrzu a afirmat că își dorește un vicepreședinte PSD la Consiliul Județean Alba.

Totodată, cei trei susțin că i-ar oferi sprijin lui Călin Popescu Tăriceanu în cursa pentru funcția de președinte al României, dacă PSD nu va avea candidat propriu.

„Vom acționa ca un tot unitar și suntem hotărâți să câștigăm atât europarlamentarele cât și prezidențialele”, a declarat Ioan Dîrzu în deschiderea conferinței de presă de joi. Acesta a ținut precizeze că, „oricum, în Alba USL nu a funcționat foarte bine” și să le transmită un mesaj oamenilor care au votat USL, și anume că, în formula USD, se vor continua proiectele începute.

În continuare, cei trei oameni politici au semnat protocolul de colaborare dintre partidele pe care le reprezintă.

Ioan Dîrzu: „Vrem o funcție de vicepreședinte la Consiliul Județean”

Noua configurație a scenei politice ar putea aduce modificări și la nivel local, în structura majorităților din Consiliul Județean Alba și consiliile locale, potrivit deputatului Ioan Dîrzu. Una dintre schimbările pe care și le propune USD Alba este să obțină o funcție de vicepreședinte la Consiliul Județean, cel mai probabil pe cea ocupată în prezent de democrat-liberalul Alin Cucui. „Îmi doresc un vicepreședinte PSD la Consiliul Județean Alba. Ar putea fi un vicepreședinte PSD și unul liberal”, a spus Dîrzu.

Reprezentanții UNPR și PC, Ionel Nicolae și Daniel Narița au declarat că deocamdată nu sunt hotărâți dacă vor solicita sau nu funcții publice în deconcentrate. În acest moment, PC deține două funcții de conducere: cea de director executiv la AJPIS, Flaviu Cozuc și pe cea de director executiv la APDRP Alba, Vasile Bara. UNPR are o singură funcție de conducere în deconcentratele din Alba, mai precis pe cea de director al Casei Județene de Pensii, Alexandru Retegan.

USD ar putea să îl susțină pe Tăriceanu la prezidențiale

Vis-a-vis de constituirea noului partid PRL, Ioan Dîrzu și-a exprimat certitudinea că liderul Călin Popescu Tăriceanu este „o piesă de care se va vorbi mult în următoarea perioadă” și susține că i-ar oferi sprijin la prezidențiale în cazul în care PSD nu va avea candidat propriu.

Dîrzu a mai declarat că USD Alba intenționează să inițieze negocieri cu organizația județeană a UDMR pentru a discuta posibilitatea unei alianțe.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Oficial MFP: Prețurile diferite față de UE la carburanți nu sunt determinate de nivelul taxelor

Publicat

scumpiri

În România ponderea taxelor în prețurile finale ale benzinei fără plumb și motorinei sunt printre cele mai mici din Uniunea Europeană, susține Attila Gyorgy, secretar de stat în cadrul Ministerului Finanțelor Publice (MFP), răspunzând unei interpelări adresate de un deputat. „Astfel, la benzina fără plumb această pondere reprezintă 54% din prețurile finale, iar la nivelul […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

ÎNTRE CHIN ȘI AMIN, filmul dedicat fenomenului Pitești, în care joacă Kira Hagi, va fi proiectat la Alba Iulia

Publicat

ÎNTRE CHIN ȘI AMIN, primul film artistic având ca temă Experimentul Pitești, unul dintre cele mai teribile experimente de reeducare prin tortură din istoria modernă, va fi difuzat marți, 22 octombrie, ora 18, la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia. În film joacă și Kira Hagi, fiica lui Gheorghe Hagi. Acesta s-a arătat […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Pădurarul care apare în ancheta RECORDER, snopit în bătaie după apariția reportajului

Publicat

Răzvan Cenușă, pădurarul din comuna Moldoviţa, judeţul Suceava, care a avut curajul să apară într-un reportaj realizat de jurnaliştii de la Recorder, în care se arată cum se fură legal din pădurile Bucovinei, a fost snopit în bătaie după difuzarea materialului.  Informația a fost făcută publică de activistul de mediu Tiberiu Boşutar pe site-ul său, […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

REVOLTĂTOR: Voluntarii care refăceau locuința unei familii sărmane din Gorj, reclamați de vecinii invidioși

Publicat

Mai mulți localnici din satul Bobu (Gorj) au depus reclamații contra voluntarilor veniți să refacă locuința unei familii sărace. Sătenii s-au plâns la primărie că sunt deranjați de zgomotul produs, iar unii săteni chiar îi înjurau pe voluntari atunci când treceau prin fața casei, scrie publicația locală igj.ro. Sătenii s-au plâns la primărie că sunt deranjați […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate