Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Universitatea „1 Decembrie 1918” a acordat titlul de Doctor Honoris Causa profesorului Stanislaw Sagan din Polonia

Publicat

YouTube video

Senatul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia s-a întrunit miercuri, 10 aprilie, într-o ședință extraordinară pentru a oficia ceremonia de acordare a titlului academic Doctor Honoris Causa profesorului universitar dr. Stanislaw Sagan de la Universitatea din Rzeszow, Polonia.

Profesorul universitar dr. Stanislaw Sagan este specialist în drept constituțional, relații internaționale și integrare europeană, analist și om de opinie, autorul unui număr impresionant de articole și volume pe aceste domenii și profesor la mai multe universități europene.

Titlul de Doctor Honoris Causa i-a fost acordat de Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia la propunerea departamentului de Științe Juridice și Administrative a Facultății de Drept și Științe Sociale.

Decanul Facultății de Drept și Științe Sociale, prof. Ioan Gânfălean, l-a prezentat, într-un laudatio, pe profefsorul Stanislaw Sagan, precizând că titlul i-a fost acordat atât pentru reputația prestigioasă de la catedră și din diverse organisme internaționale dar și ca o încununare a colaborării excelente dintre cele două universități. Profesorul Stanislaw Sagan mai deține titlul de Doctor Honoris Causa acordat de o universitate din Ucraina.

„Acordarea titlulului de Doctor Honoris Causa profesorului Stanislaw Sagan de la Universitatea din Rzeszov din Polonia, constituie pentru Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia un prilej de bucurie intelectuală și o mândrie că suntem de azi mai bogați cu unul dintre marii profesori europeni, de mulți ani partener de misiune profesională și academică. Suntem onorați să primim în familia universitarilor albaiulieni una dintre cele mai importante personalități ale dreptului și administrației poloneze, dar și un fin cunoscător al problematicii dreptului din țările europene și în mod special din cele nordice”, a spus rectorul Daniel Breaz.

La rândul său, după primirea titlului de Doctor Honoris Causa, din partea rectorului Universității „1 Decembrie 1918”, Daniel Breaz, prof. univ. dr. Stanislaw Sagan a susținut un discurs în limba română, în care a abordat mai multe teme ale dreptului european, printre care și conceptul și evoluţia „granițelor”, din punct de vedere european.

Vedeți mai jos o galerie foto-video de la eveniment:

YouTube video

YouTube video

YouTube video

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax