Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a prelungit perioada de înscrieri la admitere până în 26 iulie. Vezi noile specializări

Publicat

Pentru a răspunde cererilor candidaților, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a prelungit perioada în care se pot depune cereri de înscriere pentru admiterea la facultăţi până în data de 26 iulie, pentru secțiile pentru care nu se susțin examene. Până în momentul de față, și-au manifestat interesul pentru UAB un număr de 1.150 de viitor studenți.

Anul acesta, universitatea din Alba Iulia oferă patru noi secții, așadar cei interesați se pot opta din acest an pentru „Traducere și interpretare”, „Arheologie”, „Administrarea afacerilor” și „Informatică”, toate în limba engleză.

În total, UAB are disponibile 1.559 de locuri pentru studii de licenţă, din care 560 sunt locuri finanţate din bugetul de stat pentru învăţământ la zi, 714 sunt locuri cu taxă, iar 225 sunt pentru învăţământ la distanţă. Mai sunt 10 locuri alocate candidaţilor din Republica Moldova cu bacalaureat în România şi alte 50 rezervate candidaţilor “români de pretutindeni”. Pentru studii universitare de master, sunt 818 locuri disponibile.

Potrivit Calendarului admiterii la UAB sesiunea 2013, în perioada 15 – 26 iulie se desfăşoară înscrierea candidaţilor (intervalul a fost prelungit cu o zi), tot în data de 26 iulie se susţin probe sau lucrări scrise (în funcţie de specializările care au această condiţie), în 27 iulie se realizează ierarhizarea candidaţilor pe baza criteriilor de selecţie, iar în 29 iulie se comunică rezultatele.

Înmatriculările încep în data de 29 iulie 2013, după ora 12.00. Candidaţii declaraţi admişi pe locurile fără taxă trebuie să se înmatriculeze până la data de 2 august 2013.

În caz contrar, pierd locul câştigat prin competiţie. În intervalul 5-9 august, respectiv 12-16 august și 19-23 august este programată înmatricularea candidaţilor admişi pe locurile cu taxă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax