Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia are un nou rector. Daniel Breaz a fost ales cu 139 de voturi

Publicat

Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia are, de miercuri, un nou rector. Singurul candidat la funcție a fost Daniel Breaz, profesor universitar doctor la catedra de Matematică-Informatică a universităţii.

UPDATE Ora 18.00: Daniel Breaz este noul rector al Universităţii 1 Decembrie din Alba Iulia. Acesta a fost ales cu 139 de voturi din 155 exprimate şi va putea prelua conducerea instituţiei doar după data de 12 martie, când va expira mandatul fostului rector, Moise Achim.

Dintre cele 177 persoane cu drept de vot (168 cadre didactice şi 9 studenţi), 155 au participat la vot, iar Breaz a fost ales cu 139 voturi pentru şi niciun vot împotrivă. La aceste alegeri, 16 buletine de vot au fost anulate.

UPDATE, ora 12.30: Peste 100 de persoane s-au prezentat până acum la urnele de la Universitate, mai mult de jumătate din electorat (177, dintre care 168 de cadre didactice şi 9 studenţi). Urnele rămân deschise până la orele 16.00.

Profesorul Daniel Breaz este singurul candidat pentru funcţia de rector al Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. La vârsta de 37 de ani, Breaz este deţinătorul titlului academic de profesor universitar doctor de 2 ani. În 2009, acesta a primit titlul de cel mai bun cercetător din lume în Teoria Geometrică a Funcţiilor, acordat de Universitatea din Kyoto (Japonia).

Doctor în matematică din anul 2002, Breaz este autorul a 10 cărţi de specialitate şi a sute de articole de gen, colaborează cu universităţi din Egipt, Japonia, Canada, Turcia şi India şi coordonează o conferinţă internaţională de matematică, organizată anual la Alba Iulia.

Candidatura lui Daniel Breaz pentru funcţia de rector al Universităţii va trece prin procesul de validare, luni, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Senatului Universităţii. Noul rector va fi votat pe data de 29 februarie 2012.

Modalitatea de alegere a rectorului

Potrivit regulamentului de alegeri academice, rectorul Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia se alege prin vot universal, direct şi secret al tuturor cadrelor didactice şi de cercetare titulare din cadrul universităţii şi al reprezentanţilor studenţilor din senatul universitar şi din consiliile facultăţilor. Durata mandatului de rector este de 4 ani acesta putând fi înnoit cel mult o dată, în urma unui nou proces electiv sau a unui nou concurs public.

O persoană nu poate fi rector al universităţii pentru mai mult de 8 ani, indiferent de perioada în care s-au desfăşurat mandatele şi de întreruperile acestora. Rectorul desemnat este confirmat prin ordin al ministrului Educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului, conform legii.

În regulamentul universitar se mai arată că, pentru alegerea rectorului se desemnează o Comisie de alegeri de către Senatul în funcţiune. Comisia de alegeri este formată dintr-un număr de 7 membri, dintre care 2 studenţi. Scrutinul electoral este organizat la data stabilită prin calendarul alegerilor, în intervalul 10.00-16.00.

Vezi aici programul managerial propus de candidatul pentru funcţia de rector.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. Epigramistul

    marți, 28.02.2012 at 09:04

    Unui profesor de matematica, candidat de rector

    Fiind valoros, simpatic
    Il voteaza toata scoala
    Sau,in limbaj matematic
    O sa-i iasa… socoteala

  2. el conquistador

    marți, 28.02.2012 at 11:40

    in politica nu a reusit nimic notabil, de aceea, fara suparare, este bine sa lase politica la o parte dupa ce va deveni rector.
    Ar fi bine sa depolitizeze Universitatea si sa o transforme intr-un centru de cultura si sa nu o mentina in statutul actual de fabrica de diplome.
    Nu il cunosc pe acest domn decit din presa, iar presa are cuvinte de lauda pentru dinsul. Tocmai de aceea va porni cu un capital inalt de incredere. II urez succes dar il si atentionez ca multi vor incerca sa ii puna bete in roate in actiunea de depolitizare a institutiei. Sper sa le tina piept. Altfel va fi si dinsul o dezamagire. Mult succes.

  3. alex

    marți, 28.02.2012 at 14:56

    @el conquistador: daca crezi ca oricare ar veni pe functia de rector si o sa incerce sa depolitizeze orice, esti credul.

    • el conquistador

      marți, 28.02.2012 at 18:15

      nu sint credul….dar nu am vrut sa spun de la inceput lui Breaz ca este pus de fapt acolo politic, rasplata a noncombatului sau din consiliul local. I-am dat o sansa…..din pacate sint sigur ca o va rata

  4. saturni giampietro

    joi, 01.03.2012 at 11:50

    Domnul Prof. Daniel Breaz:
    mult felicitare pentro alegere domnavostra ca Rector de Universitate 1 Decembre
    din Alba Iulia. Cu respect Saturni Giampietro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax