Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Universitatea 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia, listată într-un top al celor mai bune universități din Europa emergentă și Asia

Publicat

Pentru prima dată de la înființare, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a intrat în QS World University Rankings- un top al celor mai bune 450 de Universități din Europa emergentă și Asia. 

Universitatea din Alba Iulia se află în acest clasament alături de alte 20 de universități din România, printre care UBB Cluj Napoca, Universitatea București, Universitatea de Vest din Timișoara sau Universitatea de Studii Economice București. Între cele 20 de universități românești incluse în top UAB se află pe locul 15.

Pe ce loc se află UAB în TOP

Universitatea 1 decembrie 1918 din Alba Iulia este listată pe o poziție cuprinsă între locurile 301-350, zonă a clasamentului în care se mai află Universitatea de Medicină din Târgu Mureș, Universitatea de Agronomie București, Universitatea Vasile Goldiș din Arad. Ultima universitate românească listată în top este Universitatea Ovidius din Constanța (401-450).

 

Ce spune rectorul Daniel Breaz

”UAB se află în topul universităților din România, conform clasamentului realizat de către QS University Rankings (EECA 2022) și a fost inclusă în topul celor 450 de Universități din Europa emergentă și Asia. Este o onoare pentru mine și pentru Alba Iulia, în calitate de centru universitar viu, performant”, a scris pe facebook rectorul UAB Daniel Breaz

”Indicatorii de performanță utilizați în cadrul metodologiei care a stat la baza ranking-ului QS confirmă rezultatele foarte bune ale UAB, reputația academică, calitatea programelor de cercetare la nivel internațional, numărul mare de studenți internaționali și numărul de citări în publicații prestigioase.

Această confirmare reflectă munca depusă de întreaga comunitate UAB pentru a deveni o universitate cu profil internațional, un spațiu educațional care promovează cunoașterea și contribuie activ, formator, la viața societății.” a precizat Breaz.

Potrivit QS World University Rankings, cu 1.300 de universități din întreaga lume, clasamentul universitar din acest an este cel mai mare de până acum.

UAB este listată în zona locurilor 301-350 din 450 de universități din Europa de Est și Asia.

Cum se face clasamentul

Fiecare instituție a fost evaluată în funcție de cinci parametri cheie:

  • Reputația academică
  • Reputația angajatorului
  • Raportul Facultate/Student
  • Citări pe facultate
  • Raportul internațional de facultate
  • Raportul studenților internaționali

Reputație academică (40%)

Cea mai mare pondere a oricărei valori este alocată scorului de reputație academică al unei instituții . Pe baza Sondajului nostru academic , acesta adună opiniile experților a peste 130.000 de persoane din spațiul de învățământ superior cu privire la calitatea predării și cercetării în universitățile din lume.

Făcând acest lucru, a devenit cel mai mare studiu de opinie academică din lume și, în ceea ce privește dimensiunea și domeniul de aplicare, este un mijloc de neegalat de măsurare a sentimentului în comunitatea academică.

 Reputația angajatorului (10%)

Studenții vor continua să perceapă educația universitară ca un mijloc prin care pot primi o pregătire valoroasă pentru piața muncii. Rezultă că evaluarea gradului de succes al instituțiilor în furnizarea acestei pregătiri este esențială pentru un clasament al cărui public principal este comunitatea studențească globală.

Valoarea noastră privind reputația angajatorului se bazează pe peste 75.000 de răspunsuri la sondajul nostru QS pentru angajatori și le cere angajatorilor să identifice acele instituții de la care își aprovizionează cei mai competenți, inovatori și eficienți absolvenți. QS Angajatorul Ancheta este , de asemenea , cea mai mare de acest gen.

Raportul facultăți/studenți (20%)

Calitatea predării este de obicei citată de studenți ca măsurătoare de cea mai mare importanță pentru ei atunci când se compară instituțiile care folosesc un clasament.

Este notoriu dificil de măsurat, dar am stabilit că măsurarea raporturilor profesor/elevi este cea mai eficientă măsură proxy pentru calitatea predării.

Evaluează măsura în care instituțiile sunt capabile să ofere studenților acces semnificativ la lectori și tutori și recunoaște că un număr mare de membri ai facultății per student va reduce sarcina de predare pentru fiecare cadru universitar în parte.

Citate pe facultate (20%)

Predarea este un pilon cheie al misiunii unei instituții. Un altul este rezultatul cercetării. Măsurăm calitatea cercetării instituționale folosind metrica noastră Citations per Faculty . Pentru a-l calcula, luăm numărul total de citări primite de toate lucrările produse de o instituție pe o perioadă de cinci ani în funcție de numărul de membri ai facultății din acea instituție.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax