Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Universitatea „1 Decembrie” din Alba Iulia îşi aşteaptă studenţii din străinătate. Sunt solicitări din Africa de Sud, India sau Pakistan

Publicat

universitate

Studenţii străini din Africa sau Asia, care doresc să urmeze cursurile unei facultăţi de calitate îşi îndreaptă atenţia tot mai mult spre universităţile din România. În acest sens, Universitatea „1 Decembrie” din Alba Iulia a încheiat parteneriate cu oficiali din Africa de Sud, India sau Pakistan, pentru ca viitori studenţi ai acestor ţări să aibă posibilitatea să studieze aici.

Studenţii de peste hotare care vor dori să urmeze cursurile Universităţii „1 Decembrie” din Alba Iulia (UAB) vor avea de trecut prin anumite filtre de selecţie pentru a obţine viza de ieşire din ţară. Tinerii trebuie să demonstreze că au cu ce să se întreţină într-o ţară străină, că se pot adapta condiţiilor şi modului de trai din Europa şi, nu în ultimul rând, să treacă de selecţia după media de studiu. După parcurgerea acestor etape, cei care vor rămâne şi vor ajunge în România vor urma un curs pregătitor de cunoaştere a limbii române timp de un an.

Filtrele se vor organiza în ţara de origine, anul trecut doar patru dintre cei 47 de studenţi indieni care şi-au dorit să înveţe în Alba Iulia reuşind să fie selectaţi după promovarea cursului de pregătire în limba română la UAB. Anul acesta, doi dintre ei vor urma cursurile de licenţă la profil Administrarea Afacerilor sau Electronică Aplicată, iar alţi doi vor urma cursurile la masterat pentru Administrarea Afacerilor şi Informatică.

„Noi deja avem solicitări din partea posibililor studenţi internaţionali care vor să vină la universitatea noastră, iar pentru aceştia anul pregătitor va începe în toamnă, dar momentan aceştia trec prin filtre din ţările lor”,  a declarat Diana Câmpan, purtătorul de cuvânt al universităţii.

Aceasta a mai spus că fluxul mare de solicitări pe care îl au în acest moment se datorează şi faptului că, în luna martie, rectorul UAB, Daniel Breaz, a participat la cel mai mare târg internaţional al universităţilor, care s-a desfăşurat în Malaezia.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax