Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Universitatea din Alba Iulia, implicată într-un proiect de îmbunătăţire a accesului pe piaţa muncii

Publicat

ochelari acte

Minimum 250 de angajaţi ai furnizorilor de servicii sociale vor beneficia de programe de formare gratuită, pe lângă aceştia  fiind şi 50 de femei recent intrate în şomaj şi femei de etnie rromă. Prin realizarea de studii, cercetări şi valorizarea acestora în cadrul a două seminarii cu actorii sociali din domeniu, se vor identifica oportunităţile de ocupare, metodele de lucru şi nevoile specifice ale diferitelor grupuri vulnerabile privind noi forme şi condiţii de reabilitare profesională. Conferinţa de lansare a proiectului se va desfăşura astăzi, la Sala Senatului Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, începând cu ora 14.00.

Astfel, proiectul va permite dezvoltarea unui parteneriat între actorii sociali implicaţi, relevanţi pentru piaţa muncii, în vederea identificării şi promovării oportunităţilor de ocupare pentru grupurile vulnerabile.

Valoarea totală a proiectului este de 3.764.370 lei, din care 3.689.082 lei  – asistenţă financiară nerambursabilă. Perioada de implementare este de 36 luni, respectiv 2 decembrie 2010 –  1 ianuarie 2013.

Se anticipează că vor fi minimum 300 de participanţi la activităţile de formare, dintre care 250 de angajaţi ai furnizorilor de servicii sociale şi 50 de femei recent intrate în şomaj şi femei de etnie rromă. Cel puţin 90% dintre participanţii la cursurile de formare, angajaţi ai furnizorilor de servicii sociale şi cel puţin 80% dintre participanţii la cursuri de etnie rromă trebuie să obţină certificare. De asemenea, vor participa cel puţin 150 de persoane la seminariile organizate.

Programul este realizat de Universitatea „ 1 Decembrie 1918”  Alba Iulia, în parteneriat cu Centrul Regional de Formare Continuă pentru Administraţia Publică Locală Cluj- Napoca.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax