Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Universitatea din Alba Iulia renunță definitiv la trei programe de licență. Un nou masterat va fi înființat

Publicat

Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a renunțat definitiv la trei specializări din cadrul Facultății de Istorie și Filologie. Printre specializările care au fost lichidate se numără și una dintre cele mai vechi programe de licență din cadrul Universității, cea de Arheologie.

În ședința de Senat din data de 11 septembrie, la propunerea Facultății de Istorie și Filologie, s-a aprobat intrarea în lichidare a programelor de studii universitare de licență: Limba și literatura română – Limba și literatura franceză, Limba și literatura franceză  – Limba și engleză, din domeniul de licență Filologie și a programului de studii Arheologie din domeniul Istorie.

Contactat de Alba24, purtătorul de cuvânt a Universității, Prof. univ. dr. habil. Câmpan Diana Manuela, a declarat că hotărârea Senatului a fost o procedură de scoatere din nomenclator a celor trei specializări.

În ultimii trei ani, Universitatea din Alba Iulia nu mai organizat admiteri pentru specializările respective, fapt datorat interesului scăzut al absolvenților de liceu pentru acestea.

În schimb, în aceeași ședință de Senat, a fost aprobată înființarea programului de studii de masterat, a specializării Sisteme electronice avansate  – în limba engleză, cu frecvență redusă.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax