Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Universitatea Tehnică Cluj-Napoca solicită Primăriei Alba Iulia trei clădiri de la Colegiul „Alexandru Domşa”

Publicat


Universitatea Tehnică Cluj-Napoca (UTCN) solicită schimbarea destinaţiei pentru trei corpuri de clădire ce aparţin în prezent Colegiului Tehnic „Alexandru Domşa” din Alba Iulia, în spaţiile căruia îşi desfăşoară activitatea extensia instituţiei de învăţământ superior. Acestea sunt în prezent atribuite universităţii în regim de comodat, pe o perioadă de 49 de ani, din 2005.

Reprezentanţii  Universităţii menţionează eforturile depuse pentru oferirea unui număr substanţial de locuri bugetate pentru studenţi şi pentru desfăşurarea activităţii în bune condiţii. Din 2012, 441 de studenţi frecventează cursurile extensiei UTCN din Alba Iulia. Dintre aceştia, 404 sunt pe locuri bugetate şi 37 cu taxă. Specializarea „Tehnologia construcţiilor de maşini” a fost acreditată în 2012, iar cea de „Inginerie economică industrială” este în curs de acreditare. De asemenea, sunt în autorizare specializările „Sisteme  şi echipamente termice” şi „Maşini şi instalaţii pentru agricultură şi industria alimentară”.

Pe lângă aceste specializări, la extensia din Alba Iulia a UTCN, studenţii mai pot urma cursuri la secţiile de „Inginerie industrială”  şi „Inginerie economică”. În prezent, acestea funcţionează cu 51 de studenţi (47 la buget şi 4 la taxă).

Activitatea extensiei UTCN la Alba Iulia se desfăşoară în spaţiile Colegiului Tehnic „Alexandru Domşa”. Cele trei corpuri pe care universitatea vrea să le preia în administrare sunt Corpul B, cantina şi atelierele/laboratoarele.


TOP articole in ultimele 3 zile


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

8 Comentarii

8 Comments

 1. Gorocan Vasile

  vineri, 22.02.2013 la 10:21

  Ar fi corect si bine pentru studenti si pentru albaiuleni ca Universitatea 1 Decembrie Alba Iulia sa cedeze Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca, specializarile de inginerie si spatiile aferente. Traditia in invatamant tehnic superior este la Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca. Ambitia unor sefi de la Universitatea 1 Decembrie de a avea invatamant tehnic la concurenta cu Clujul este o sinucidere curata, o intreprindere fara sanse de izbanda.
  Felicitam Primaria Alba Iulia pentru initiativa de a rezolva corect problema spatiilor pentru clujeni. Merita, pentru ceea ce au facut si fac pentru Alba Iulia!

  • Bianca Elena

   vineri, 22.02.2013 la 15:15

   Ma intreb cum isi permit cei de la Cluj sa ceara asa ceva! In primul rand ca nu-si desfasoara activitatea in cele 3 cladiri ci doar in cateva sali in amenajarea carora n-au contribuit cu nimic ci doar au pus pe usi placute cu denumiri pompoase.Au venit aici pentru ca au gasit dotari pe care nu le-aveau nici la Cluj(ma refer la atelierul de electro care a fost dotat printr-un Proiect PHARE cu aparatura in valoare de 150000 euro).
   As vrea sa stiu care este sursa acestui articol, pentru ca eu, ca angajat si membru in Consiliul de Administratie nu stiam nimic despre aceste intentii ascunse!
   Suntem o scoala mare, cu peste 1000 de elevi si peste 100 de angajati si cred ca ar fi fost normal sa stim despre aceste intentii.Daca se va intampla asa ceva vom considera acest fapt un abuz fara precedent si vom reactiona ca atare.

   • moderatorul de serviciu

    vineri, 22.02.2013 la 17:26

    Documentele pentru sedinta Consiliului local care va avea loc saptamana viitoare

    • Bianca Elena

     vineri, 22.02.2013 la 18:44

     Pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local de saptamana viitoare nu exista o astfel de cerere, cel putin nu pe site-ul Primariei la sectiunea Ordinea de zi a sedintelor! Aceste documente sunt publice?!

   • Mia

    vineri, 22.02.2013 la 20:33

    Nu va inteleg nedumerirea. Ce va deranjeaza daca cele 3 cladiri sunt cu contract de comodat pe 50 de ani? Nefiind PROPRIETARA Universitatea nu poate investi nici un leu in amenajari si dotari de laboratoare sisali de curs.
    Oricum sunt ale UTCN , cladirile respective. Vreti sa ramana mai departe in paragina? Nu pot accepta o asemenea gandire ingusta si conservatoare. Ce faci madam cu cantina? O lasi sa se ruineze? Ce faci cu salile dotate cu un mobilier rudimentar si uzat, ca vai de el ? Dar ci laboratoarele pline de ruginituri si fiare vechi? Hai sa fim serioase ! Daca Primaria va transfera aceste clatiri la UTCN, face un lucru bun!

   • Silvia

    sâmbătă, 23.02.2013 la 00:25

    Pai noroc cu placutele cu denumiri pompoase ca numai acelea mai tin usiile in picioare din liceul Domsa.Cum poate sa amenajeze ceva cand dimineata isi tin cursurile elevii liceului si distrug tot ce se poate distruge ca si cand pt ei acea zi este ultima zi de scoala si dupa ei,potopul? Atelierul electro??? Cu cate chei este inchisa acea sala si unde se afla? Stiu elevii dumneavoastra de acea sala? 150000 Euro?? Cred c-ati pus un zero prea mult si daca intradevar atata s-a investit in acel laborator,din liceul Domsa trebuie sa iese cei mai buni electricieni-electronisti pe piata muncii…daca reusesc saracii sa-si ia bacalaureatul..Ma surprinde ca tocmai dumneavoastra care spuneti ca sunteti membru in Consiliul de Administratie tineti cu dintii de niste cladiri care pana la venirea Universitatii Tehnice le tineati pe post de debarale si adapast de vechituri.

 2. Petrica

  vineri, 22.02.2013 la 14:17

  De acord nu se poate compara sectiile de inginerie de la 1Decembrie cu Politehnica Cluj-Napoca.Niciodata!!.

 3. Nelu

  sâmbătă, 23.02.2013 la 10:32

  Universitarea Tehnica din Cluj-Napoca , prin venirea in locatia Liceului, a salvat acest liceu de la pieire. Este o jignire adusa Universitatii, sa afirmi ca la Cluj nu sunt laboratoare ca la liceul din Alba Iulia. Cred ca doamna respectiva nu are habar,(sau i s-a intunecat mintea) de dotarile si laboratoarele din Cluj.
  Universitatea Tehnica ar trebui sa primeasca PALATE de la Primarie, nu cladiri darepanate. ASA CUM APRIMIT uNIVERSITATEA 1 aPRILIE DIN aLBA iULIA.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Românii și bulgarii, pe ultimele locuri în UE, la utilizarea internetului. De la ce vârstă au copiii profil pe rețele online

Publicat

Datele publicate luni de Eurostat arată că 87% dintre persoanele cu vârsta între 16 şi 74 de ani din Uniunea Europeană au declarat în 2019 că au folosit Internetul în ultimele trei luni, pe ultimele locuri în UE fiind românii (74%) şi bulgarii (68%). La polul opus, ţările unde aproape întreaga populaţie cu vârsta între […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

SONDAJ Alba24: Pe cine ați vota în funcția de primar al municipiului Alba Iulia, pentru următorii patru ani?

Publicat

Bătălia pentru fotoliul de primar al municpiului Alba Iulia se relansează după ce USR Alba a anunțat că va susține un liberal pentru candidatura la această funcție. USR Alba și-a anunțat public susținerea pentru candidatura lui Gabriel Pleșa, actual viceprimar PNL, chiar și dacă acesta va candida ca independent (nu doar cu condiția să fie […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Care sunt semnele că este momentul să îți schimbi bateria la telefon. Diferențe între Apple și Android

Publicat

mobil internet

Bateria de pe telefoane nu este făcută să te țină la nesfârșit, așa că e bine să știi când trebuie să o schimbi pe cea de pe telefonul tău. Cu cât trece mai mult timp de la achiziționarea unui dispozitiv, cu atât cresc și șansele ca bateria din interior să fie mai degradată. Semnele sunt […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Cum să furi un milion de euro din contul altei persoane. Polițiștii de la Operațiuni Speciale Alba Iulia, implicați în anchetă

Publicat

Un bărbat a reușit să transfere un milion de euro din contul altei persoane, în afara țării, după ce i-ar fi indus în eroare pe angajații băncii, prezentându-se la ghișeu deghizat și cu acte false. Pentru prinderea lui au colaborat polițiștii Serviciului Investigații Criminale Sibiu și cei de la Biroul Operațiuni Speciale Alba Iulia. Potrivit […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate