Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Universitatea Tehnică Cluj-Napoca solicită Primăriei Alba Iulia trei clădiri de la Colegiul „Alexandru Domşa”

Publicat

Universitatea Tehnică Cluj-Napoca (UTCN) solicită schimbarea destinaţiei pentru trei corpuri de clădire ce aparţin în prezent Colegiului Tehnic „Alexandru Domşa” din Alba Iulia, în spaţiile căruia îşi desfăşoară activitatea extensia instituţiei de învăţământ superior. Acestea sunt în prezent atribuite universităţii în regim de comodat, pe o perioadă de 49 de ani, din 2005.

Reprezentanţii  Universităţii menţionează eforturile depuse pentru oferirea unui număr substanţial de locuri bugetate pentru studenţi şi pentru desfăşurarea activităţii în bune condiţii. Din 2012, 441 de studenţi frecventează cursurile extensiei UTCN din Alba Iulia. Dintre aceştia, 404 sunt pe locuri bugetate şi 37 cu taxă. Specializarea „Tehnologia construcţiilor de maşini” a fost acreditată în 2012, iar cea de „Inginerie economică industrială” este în curs de acreditare. De asemenea, sunt în autorizare specializările „Sisteme  şi echipamente termice” şi „Maşini şi instalaţii pentru agricultură şi industria alimentară”.

Pe lângă aceste specializări, la extensia din Alba Iulia a UTCN, studenţii mai pot urma cursuri la secţiile de „Inginerie industrială”  şi „Inginerie economică”. În prezent, acestea funcţionează cu 51 de studenţi (47 la buget şi 4 la taxă).

Activitatea extensiei UTCN la Alba Iulia se desfăşoară în spaţiile Colegiului Tehnic „Alexandru Domşa”. Cele trei corpuri pe care universitatea vrea să le preia în administrare sunt Corpul B, cantina şi atelierele/laboratoarele.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

8 Comentarii

8 Comentarii

  1. Gorocan Vasile

    vineri, 22.02.2013 at 10:21

    Ar fi corect si bine pentru studenti si pentru albaiuleni ca Universitatea 1 Decembrie Alba Iulia sa cedeze Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca, specializarile de inginerie si spatiile aferente. Traditia in invatamant tehnic superior este la Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca. Ambitia unor sefi de la Universitatea 1 Decembrie de a avea invatamant tehnic la concurenta cu Clujul este o sinucidere curata, o intreprindere fara sanse de izbanda.
    Felicitam Primaria Alba Iulia pentru initiativa de a rezolva corect problema spatiilor pentru clujeni. Merita, pentru ceea ce au facut si fac pentru Alba Iulia!

    • Bianca Elena

      vineri, 22.02.2013 at 15:15

      Ma intreb cum isi permit cei de la Cluj sa ceara asa ceva! In primul rand ca nu-si desfasoara activitatea in cele 3 cladiri ci doar in cateva sali in amenajarea carora n-au contribuit cu nimic ci doar au pus pe usi placute cu denumiri pompoase.Au venit aici pentru ca au gasit dotari pe care nu le-aveau nici la Cluj(ma refer la atelierul de electro care a fost dotat printr-un Proiect PHARE cu aparatura in valoare de 150000 euro).
      As vrea sa stiu care este sursa acestui articol, pentru ca eu, ca angajat si membru in Consiliul de Administratie nu stiam nimic despre aceste intentii ascunse!
      Suntem o scoala mare, cu peste 1000 de elevi si peste 100 de angajati si cred ca ar fi fost normal sa stim despre aceste intentii.Daca se va intampla asa ceva vom considera acest fapt un abuz fara precedent si vom reactiona ca atare.

      • moderatorul de serviciu

        vineri, 22.02.2013 at 17:26

        Documentele pentru sedinta Consiliului local care va avea loc saptamana viitoare

        • Bianca Elena

          vineri, 22.02.2013 at 18:44

          Pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local de saptamana viitoare nu exista o astfel de cerere, cel putin nu pe site-ul Primariei la sectiunea Ordinea de zi a sedintelor! Aceste documente sunt publice?!

      • Mia

        vineri, 22.02.2013 at 20:33

        Nu va inteleg nedumerirea. Ce va deranjeaza daca cele 3 cladiri sunt cu contract de comodat pe 50 de ani? Nefiind PROPRIETARA Universitatea nu poate investi nici un leu in amenajari si dotari de laboratoare sisali de curs.
        Oricum sunt ale UTCN , cladirile respective. Vreti sa ramana mai departe in paragina? Nu pot accepta o asemenea gandire ingusta si conservatoare. Ce faci madam cu cantina? O lasi sa se ruineze? Ce faci cu salile dotate cu un mobilier rudimentar si uzat, ca vai de el ? Dar ci laboratoarele pline de ruginituri si fiare vechi? Hai sa fim serioase ! Daca Primaria va transfera aceste clatiri la UTCN, face un lucru bun!

      • Silvia

        sâmbătă, 23.02.2013 at 00:25

        Pai noroc cu placutele cu denumiri pompoase ca numai acelea mai tin usiile in picioare din liceul Domsa.Cum poate sa amenajeze ceva cand dimineata isi tin cursurile elevii liceului si distrug tot ce se poate distruge ca si cand pt ei acea zi este ultima zi de scoala si dupa ei,potopul? Atelierul electro??? Cu cate chei este inchisa acea sala si unde se afla? Stiu elevii dumneavoastra de acea sala? 150000 Euro?? Cred c-ati pus un zero prea mult si daca intradevar atata s-a investit in acel laborator,din liceul Domsa trebuie sa iese cei mai buni electricieni-electronisti pe piata muncii…daca reusesc saracii sa-si ia bacalaureatul..Ma surprinde ca tocmai dumneavoastra care spuneti ca sunteti membru in Consiliul de Administratie tineti cu dintii de niste cladiri care pana la venirea Universitatii Tehnice le tineati pe post de debarale si adapast de vechituri.

  2. Petrica

    vineri, 22.02.2013 at 14:17

    De acord nu se poate compara sectiile de inginerie de la 1Decembrie cu Politehnica Cluj-Napoca.Niciodata!!.

  3. Nelu

    sâmbătă, 23.02.2013 at 10:32

    Universitarea Tehnica din Cluj-Napoca , prin venirea in locatia Liceului, a salvat acest liceu de la pieire. Este o jignire adusa Universitatii, sa afirmi ca la Cluj nu sunt laboratoare ca la liceul din Alba Iulia. Cred ca doamna respectiva nu are habar,(sau i s-a intunecat mintea) de dotarile si laboratoarele din Cluj.
    Universitatea Tehnica ar trebui sa primeasca PALATE de la Primarie, nu cladiri darepanate. ASA CUM APRIMIT uNIVERSITATEA 1 aPRILIE DIN aLBA iULIA.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax