Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

UNSAR: Asigurătorii din România emit soluții tehnice de reparații în baza evaluărilor efectuate de inspectorii de daune. Reacţie la acuzaţiile asociaţiilor de service auto

Publicat

accident rca

accident rcaSocietățile de asigurări din România emit soluții tehnice de reparații exclusiv în baza evaluărilor efectuate de inspectorii de daune, iar acestea pot fi verificate, ulterior, de orice evaluator independent, susțin, într-un comunicat reprezentanții Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR). 

Precizările au fost făcute după ce reprezentanții Asociației Societăților de Service Auto Independente (ASSAI) au afirmat, într-un comunicat transmis marți, că 90% dintre societățile de asigurări repară piesele avariate, în loc să le schimbe.

ASSAI sublinia că mai mult de 90% dintre asigurătorii din România au început, în ultimii doi ani, să emită soluții tehnice de reparare a unor piese care de fapt ar trebui înlocuite, fenomenul înregistrându-se mai ales în cazul barelor din plastic, fapt care constituie o operație ilegală, neconformă și care pune în pericol siguranța rutieră.

„Asociațiile de service-uri, precum ASSAI, care are în componență numai 12 service-uri, nu sunt reprezentative la nivel național și nu pot oferi cifre și procente reprezentative pentru piață, în condițiile în care, potrivit Registrului Auto Român, la ora actuală funcționează aproape 10.000 de ateliere auto în întreaga țara. (…) Soluțiile tehnice diferă de la caz la caz, în funcție de amplitudinea incidentelor. Din păcate, anumite service-uri nu urmăresc altceva decât să-și comercializeze piesele, cu adaosurile comerciale de rigoare. Sunt aceleași service-uri care practică adaosuri de până la 400% față de prețurile calculate de softuri utilizate la nivel internațional”, se menționează în comunicat.

Reprezentanții UNSAR susțin că aceste service-uri auto, „reunite în așa-zise asociații reprezentative”, nu vizează decât să capete prin lege monopolul absolut asupra operațiunilor de evaluare a daunelor auto.

„Acești experți, susținuți de service-uri, vor avea întotdeauna tendința de supraevaluare a daunelor, lucru care se va reflecta, în cele din urmă, în costul polițelor de asigurare”, se menționează în comunicat.

UNSAR reprezintă interesele a 26 societăți de asigurare, respectiv 95% din piața asigurărilor, după volumul de prime brute subscrise.

Asociația Societăților de Service Auto Independente (ASSAI) a arătat marți, într-un comunicat remis AGERPRES că peste 90% dintre societățile de asigurări din România au început, în ultimii doi ani, să emită soluții tehnice de reparare a unor piese care de fapt ar trebui înlocuite, fenomenul înregistrându-se mai ales în cazul barelor din plastic, fapt care constituie o operație ilegală, neconformă și care pune în pericol siguranța rutieră.

sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax