Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Untold, Electric Castle și Neversea vor putea fi organizate. Vicepremierul Dan Barna anunță noi măsuri de relaxare de la 1 iunie

Publicat

Evenimentele cu un număr mare de participanți, precum concertele și festivalurile, vor putea fi organizate începând cu 1 iunie, a anunțat Dan Barna la Digi24. Singura condiție, spune vicepremierul, este ca persoanele care iau parte la evenimentele de acest gen să fie vaccinate.

Dan Barna a fost întrebat, joi, la Digi24, dacă 1 iunie vine cu noi relaxări.

„Da, vine cu încă nişte relaxări pentru că cifrele continuă să se îmbunăţească referitoare la răspândirea pandemiei şi la numărul de persoane afectate şi ăsta e un lucru bun şi e o veste foarte bună.

Una dintre ele este cea pe care am susţinut-o şi eu de câteva zile, aceea legată cu posibilitatea de a avea concerte, festivaluri, evenimente cu număr mare de oameni, nu doar cu acele limitări care există în prezent, condiţia fiind ca acele persoane să fie vaccinate. Este un lucru firesc, e cumva o dezvoltare a proiectelor-pilot pe care le-am văzut şi în alte state europene”, a explicat vicepremierul.

El a precizat că există şi un acord de la CNSU în acest sens.

„În momentul de faţă avem un acord dinspre CNSU şi va fi şi în şedinţa de guvern de astăzi această reglementare care permite un număr mare, un număr practic limitat la capacitatea firească a spaţiului, dar condiţia este ca persoanele respective să fie vaccinate”, a mai precizat Dan Barna.

Noi relaxări de la 1 iunie

Pe 15 mai, România a eliminat purtarea măştii de protecţie în aer liber, iar în şedinţa de Guvern de joi după-amiază Executivul ar putea să decidă măsurile de relaxare ce urmează a fi aplicate de la 1 iunie.

„Am prezentat un calendar al relaxărilor – 1 iunie, 1 iulie, 1 august. Ne ţinem de acest calendar.

În şedinţa următoare de Guvern – cred că şedinţa o să fie joi sau vineri – vom avea măsurile pentru 1 iunie.

Dacă este nevoie să ajustăm şi pentru celelalte perioade, vom ajusta acum. Am avut discuţii cu cei care sunt afectaţi direct, vom îmbunătăţi unele dintre măsuri în funcţie de aceste discuţii”, a afirmat Florin Cîţu, marţi, înaintea şedinţei conducerii PNL.

„Obiectivul campaniei de vaccinare e acela de a elimina pandemia, avem cifre foarte bune privind rata de pozitivare. Accelerarea campaniei de vaccinare din ultima perioadă a avut rezultate, valul 3 a dispărut.

Nu avem niciun motiv să nu mergem cu măsurile de relaxare mai departe”, a continuat Florin Cîțu.

Premierul a spus miercuri seară că e într-o competiție cu Emil Boc privind cine va organiza primul un mare festival în funcție de rata de vaccinare: „Eu vreau să fie Summer Well la București, el vrea să fie Untold la Cluj, dar București este acum peste Cluj la rata de vaccinare.”

Majoritatea marilor festivaluri au fost deja amânate: Electric Castle s-a amânat deja pentru anul viitor, iar Neversea, care trebuia să se desfășoare în luna iulie, a fost amânat pentru o dată ce va fi anunțată ulterior.

sursa: Digi24

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax