Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Unul dintre cei mai importanți oameni de afaceri din județ susține că a fost agresat de un fost deputat de Alba. MOTIVUL: S-a enervat că nu l-a recunoscut

Publicat

18492715_1471007876254141_229960710_n Unul dintre cei mai importanți investitori din județul Alba susține că a fost agresat fizic și verbal de un fost prefect și deputat al județului. Scandalul între cei doi s-a petrecut într-un cadru restrâns, la o petrecere privată organizată la Balomir, de proprietarul companiei Elis Pavaje, la care au fost invitați politicieni, funcționari publici și oameni de afaceri. Din cauza acestui episod, Alba Iulia este pe punctul de a pierde o investiție de 12.000.000 de euro. 

Conflictul a pornit între Ștefan Bardan, fost prefect și deputat, actual director la APA CTTA și Piersante Savini, patronul companiei Savini Due. Motivul pentru care omul de afaceri a fost agresat este unul pueril, chiar stupid. Potrivit avocatului italianului, Mihai Baco, Ștefan Bardan s-ar fi enervat în momentul în care l-a întrebat pe Savini dacă știe cine este, iar răspunsul acestuia a fost „NU”.

Ştefan Bardan: „Lucrezi la Savini?”

Piersante Savini: „Eu sunt Savini”.

Ştefan Bardan: „Nu mă cunoști?”

Piersante Savini: „Nu”

Ştefan Bardan: „Nu ai auzit de mine?”

De la acest scurt dialog până la agresiune a fost un mic pas. Nervos pe faptul că nu l-a recunoscut, Bardan ar fi început să-i dea palme peste cap după care l-ar fi prins pe afacerist de mână l-a împins cu capul pe masă, moment în care i-a și rupt un deget de la mână.

Totodată, omul de afaceri susține că Bardan l-a și amenințat, spunându-i că de acum va auzi și că va avea grijă să fie „expulzat” din România.

Conflictul a fost descris de omul de afaceri italian într-o scrisoare transmisă redacției Alba24, prin intermediul avocatului Mihai Baco, reprezentatul său în România.

„La un eveniment organizat într-o casă privată la care au fost invitați politicieni, oameni afaceri și funcționarii publici, inclusiv dl. S.B.,la sfârșitul cinei, S.B l-a abordat pe clientul meu și l-a amenințat, mai întâi spunând că l-ar pune într-o poziție de a părăsi România și a spus că va avea probleme cu instituțiile publice și în special cu compania la care este director (APA CTTA).

Imediat, S.B a trecut la fapte și l-a agresat fizic pe omul de afaceri.

Episodul a creat o stare de  nesiguranță pentru omul de afaceri, care a decis să blocheze investiții de aproximativ 12 milioane de euro programate în orașul Alba Iulia”.

Piersante Savini a și făcut un denunț la poliție și deține și un certificat medico-legal care atestă agresiunea împotriva sa.

Potrivit avocatului Mihai Baco, investitorul italian va sesiza și Misiunile Diplomatice ale Italiei în România cu privire la amenințările de expulzare din țară.

Savini DUE, producător de mobilier de baie, este unul din cei mai mari investitori din județul Alba. A investit până în prezent peste 10 milioane de euro la Sebeș și este prezent pe piața din România din anul 2003.

A încheiat anul 2016 cu o cifră de afaceri de 112 milioane de lei și are 370 de angajați.

Ștefan Bardan este actual director la APA CTTA, din data de 6 ianuarie 2017. În anul 2004 a fost deputat PDL, iar în perioada 2009-2012 a fost prefect al județului Alba.

Legat de acest incident, Ștefan Bardan spune că a existat o discuție în contradictoriu, însă nu se pune problema de o agresiune fizică.

„Eu nu am putere să expulzez pe nimeni din țară. Nu a fost niciun conflict din punctul meu de vedere, am avut o discuție în contradictoriu, da, ne-am jignit verbal, atât. Nu știu ce deget și-a rupt și cum.

A fost un chef privat, dacă era ceva fizic oamenii interveneau, nu a fost vorba de așa ceva, erau oameni de față și nu au intervenit. Am avut o discuție, m-a jignit și l-am jignit și eu. M-am dus la dânsul să-l cunosc pentru că am cumpărat produse de la el, iar reacția lui a fost una ciudată. Nu a vrut să dea mâna cu mine, a zis că nu dă mâna, că nu știe cine sunt.

După o aşa fază, l-am jignit şi eu, dar nu am puterea să dau pe cineva afară din țară. Pe de altă parte, știind cine sunt, pentru că am înțeles că mă știe, asta e o publicitate pentru el”, spune Ștefan Bardan.

Legat de certificatul medico-legal, directorul APA CTTA spune că și el poate să își scoată un astfel de document.

„A doua zi am vorbit cu el la telefon, mi-am cerut scuze și am crezut că am lămurit lucrurile, ca doi bărbați maturi. Am vorbit la telefon și mi-a promis că mă sună să ne vedem, nici nu m-am gândit că iese în presă.

La chef eu doar i-am pus mâna pe umăr și a început să dea din mâini ca un isteric. Cine știe ce i s-o fi părut”, a mai spus Bardan.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. Robert B

    luni, 15.05.2017 at 13:56

    Ultima oara cand m-am intalnit cu Savini avea nasul in nori, asa ca nu ma mir…

  2. Cipri

    luni, 15.05.2017 at 16:17

    **** de Italian !

  3. Un cetatean

    luni, 15.05.2017 at 23:43

    Alcoolul…..spune multe…..

  4. Radu

    marți, 16.05.2017 at 10:40

    Nu-l intreaba nimeni pe dl. Dumitrel, cum a ajuns Bardan director la Apa..?

  5. Aneta

    vineri, 19.05.2017 at 16:30

    Eu stiu ca dl.Savini este un om de onoare si la locul sau.Cred ca ce a povestit este adevarat. Dl.Bardan cred ca este frustrat când cineva nu-l recunoaste.Chiar asa ,ce-l recomanda pt postul de director la Apa CTTA? Poate familia…politica.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax