Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Unul din cinci condamnați dispare de la domiciliu înainte de a primi ”cu executare”. Infractori de negăsit

Publicat

politie, IPJ, masina politie

Potrivit statisticilor Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) și ale Poliției române, unul din cinci condamnați definitiv dispare de la domiciliu înainte de pronunțarea unei sentințe de închisoare cu executare.

În acest moment, 4.514 persoane condamnate definitiv sunt date în urmărire .

„Din verificările efectuate la structura competentă a rezultat faptul că, în baza de date urmăriți, figurează un număr de 4.514 persoane condamnate definitiv care se sustrag executării pedepselor și sunt date în urmărire”, se arată într-un răspuns al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) la solicitarea publicația Europa Liberă.

Cei mai mulți sunt plecați din țară, fiind urmăriți internațional. În acestă categorie intră și arestații preventiv în lipsă.

În același timp, în penitenciarele din România, la data de 20 iulie 2020, „în sistemul penitenciar se înregistra un efectiv de 20548 de persoane custodiate”, potrivit Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP).

Asta înseamnă că 22% dintre condamnați dispar de la domiciliu și înainte de pronunțarea unei sentințe definitive, ei fiind căutați ulterior de polițiști.

Cheltuielile cu căutarea și eventualul lor transport în țară sunt suportate de statul român și nu se adaugă cheltuielilor judiciare.

Condamnați notorii au fugit înainte de pronunțarea unei sentințe definitive. Pagina de „persoane urmărite” a Poliției Române cuprinde 2500 de fotografii ale celor urmăriți și publică datele celor care se sustrag pedepselor, acuzațiile procurorilor și condamnările primite.

Cei mai mulți urmăriți sunt cei cu infracțiuni la regimul rutier, urmează furturile și tâlhăriile, traficul de persoane, omoruri și fapte de corupție.

Printre cetățenii străini condamnați în România se remarcă un număr mare de chinezi, cei mai mulți condamnați pentru evaziune fiscală.

Europa Liberă prezintă și cazurile unor fugari notorii precum Alexander Adamescu, Puiu Popoviciu, Daniel Dragomir sau Mario Iorgulescu.

Sursă: Europa Liberă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. marius

    joi, 30.07.2020 at 09:35

    Europa Lberă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax