Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Unul dintre bărbații arși cu acid sulfuric în accidentul de muncă de la Zlatna, a murit la spital

Publicat

cupru

Unul dintre cei doi angajați implicați în accidentul de muncă petrecut, acum câteva zile, la o firmă din Zlatna, a decedat, în cursul zilei de miercuri, în jurul orei 16.00, la un spital din București. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 53 de ani care, inițial, fusese spitalizat la Sibiu cu arsuri pe 30% din suprafața corpului. Cercetarea cazului a fost preluată de Inspectoratul Teritorial de Muncă Alba. O anchetă au deschis și polițiștii. Colegul său de serviciu, un tânăr de 28 de ani, este internat, în acest moment, la Timișoara.

Reamintim că două persoane au ajuns la secția de Primiri Urgențe a Spitalului de Urgențe Alba, rănite în urma unui accident de muncă petrecut în duminică seară la o firmă din Zlatna.

Potrivit reprezentanților Spitalului, era vorba despre doi bărbați de 53 și 28 de ani, care au fost aduși la UPU unde au fost tratați și stabilizați pentru arsuri cu acid sulfuric. După ce au fost tratați, s-a luat legătura cu centre universitare medicale din țară, care au secții de arși.

Unul dintre bărbați a fost transferat în cursul nopții la Timișoara și cel de-al doilea la Sibiu. Cei doi aveau arsuri pe 30% respectiv 11% din suprafața corpului.

Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Alba au explicat că accidentul s-a produs într-o unitate de producție a sulfatului de cupru.

Se pare că piciorul unui bazin suspendat la peste doi metri, în care era o soluție cu 6% concentrație de acid sulfuric, s-a rupt. iar conținutul s-a deversat în încăpere.

Acolo erau 5 persoane, dintre care două erau mai aproape de recipientul cu acid. Acestea au suferit arsuri mai degrabă termice, pentru că soluția acidă era la temperatura de 98 de grade Celsius însă era diluată în ceea ce privește cantitatea de acid.

O a treia persoană a fost arsă superficial pe ureche însă nu a avut nevoie de transport la spital.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax