Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Unul dintre cei doi militari căzuţi la datorie în Afganistan este din Alba Iulia. Vasile Claudiu Popa a fost rănit mortal într-o misiune

Publicat

YouTube video

Doi militari români au fost răniţi în Afganistan duminică, în jurul orei 22.00, ora României, în urma exploziei unui dispozitiv improvizat, pe timpul executării unei misiuni de patrulare, a anunţat biroul de presă al MApN. Din cauza rănilor deosebit de grave, aceştia au decedat. Unul dintre cei doi este din Alba Iulia: Vasile Claudiu Popa, 28 de ani.

Citește și

Militarul ucis în Afganistan va fi înmormântat în Cimitirul Eroilor din Alba Iulia. Șoc și durere în blocul unde a crescut Vasile Claudiu Popa

 

Cei doi soldaţi români au fost răniţi în jurul orei 22.00, ora României, după ce au călcat pe un dispozitiv explozibil improvizat. Au fost transportaţi la spital cu un elicopter de evacuare medicală, însă o oră mai târziu cei doi au decedat, din cauza rănilor deosebit de grave.

Vasile Claudiu Popa era căsătorit, era maistru militar clasa a III-a şi se afla la a doua misiune în Afganistan, fiind angajat MApN din 2006. Era decorat cu Emblema de Onoare a Statului Major General, Medalia NATO article V şi cu Emblema de Onoare a Forţelor Navale. Celălalt militar care şi-a pierdut viaţa este plutonierul Adrian Postelnicu (34 ani), din Constanţa şi era decorat cu Emblema de Onoare a Forţelor Navale.
Cei doi militari sunt din Grupul Naval de Forţe pentru Operaţii Speciale, în subordinea Centrului de Scafandri.

”Din nefericire, un eveniment tragic. O patrulă a fost surprinsă de explozia unui dispozitiv improvizat. Au decedat cinci militari, printre aceștia numărându-se doi români. Au fost răniți grav, au fost transportați cu un elicopter la spital, iar în jurul orei 23 mi s-a comunicat că au decedat. Suntem în legătură directă cu cei din Afganistan, ne deplasăm la familiile celor doi militari pentru a le înștiința”, a precizat ministrul Apărării, Mircea Dușa, citat de B1TV.

Ministrul Mircea Duşa, a semnat ordinele de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a plutonierului Adrian Postelnicu şi la gradul de aspirant a maistrului militar clasa a III-a Vasile Claudiu Popa, care şi-au pierdut viaţa sub culorile Drapelului naţional, în timpul executării unei misiuni de luptă în teatrul de operaţii din Afganistan.

De asemenea, ministrul Apărării Naţionale a înaintat Preşedintelui României propunerea de decorare a celor doi ofiţeri post-mortem cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război.

Luni, 23 septembrie, la ora 14.00, în toate unităţile militare din ţară şi în cele dislocate în afara teritoriului naţional au fost organizate ceremonii militare şi religioase de comemorare pentru cei doi eroi.

Vezi mai jos video de la ceremonia de comemorare organizată de MApN.

YouTube video

 

sursa foto- video: Valentin Ciobîrcă (MApN)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. utu

    luni, 23.09.2013 at 19:16

    nai bine se luptau cu cei care jefuiesc poporul , decat sa lupte pt o cauza straina , in numele celor care ne saracesc zi cu zi !!!
    D-zeu sa-i odihneasca !

    • cucubau

      marți, 24.09.2013 at 23:01

      fara suparare, dar sunteti bolnavi mintal! asta-i propaganda de ****, oamenii astia sunt niste mercenari, adevaratii teroristi, slugile banilor, si carne de tun pentru ca americanii sa-si poata indeplini misiunile de nimicire si saracire ale altor popoare (printre care si al nostru, dar pe alte cai!) ; ne fac tara de rusine, si ne facem dusmani degeaba… sunteti **** de pute pamantul sub voi, neinformati si redusi mintal… Romania niciodata n-a purtat decat razboaie de aparare, acum, cu „eroii” astia ce merg acolo sa suga bani, am ajuns o tara terorista si ocupanta! RUSINE !!!

  2. Pingback: Militarul ucis în Afganistan va fi înmormântat în Cimitirul Eroilor din Alba Iulia. Șoc și durere în blocul unde a crescut Vasile Claudiu Popa | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax