Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Unul dintre cei mai importanți regizori din lume, revine la Sibiu. Premiera spectacolului ”Romeo și Julieta”, de Andriy Zholdak

Publicat

Teatrul Național ”Radu Stanca” din Sibiu găzduiește în acest weekend avanpremiera și premiera spectacolului ”Romeo și Julieta”.

Spectacolul marchează revenirea unuia dintre cei mai mari regizori din lume la Sibiu, Andriy Zholdak. Acesta a mai pus la teatrul din Sibiu spectacolul ”Idiotul” și ”Turandot” și a fost prezent cu diferite spectacole în festivalul internațional care se desfășoară anual în oraș. 

”Două familii rivale. Doi tineri care transformă ura părinților în iubire. O poveste de dragoste care va învinge timpul. Și un nou prilej de a celebra miracolul teatrului.

„Romeo și Julieta”, semnat de regizorul ucrainean Andriy Zholdak, este un elogiu adus frumuseții, însă și o coborâre în tenebrele pasiunii absolute.

Readaptare modernă a textului shakespearian, cel mai recent spectacol al bine-cunoscutului „copil teribil” al teatrului european ne propune o experiență poetică despre abisurile sufletului tânăr și despre forța sa de a-și găsi salvarea prin iubire.

Într-o perioadă fragilă amenințată de pandemie și de războiul purtat în vecinătatea țării noastre, Naționalul sibian oferă spectatorilor o revizitare memorabilă a unui text canonic al culturii universale care vorbește, mai mult decât oricând, despre „starea de urgență” a actului de a te dărui celuilalt.

Pe acest fundal de emoții copleșitoare, se distinge cuplul central care iubește până la moarte, tot așa cum, în cele din urmă, moare pentru a iubi.

Cu intensitate, cu încăpățânare și, mai presus de orice, cu speranța pe care numai tinerețea și inocența o pot cuceri.

Aducându-i în prim-plan pe studenții Departamentului de Artă Teatrală, producția sibiană este o celebrare a tinereții și a unui mod nonconformist de a simți emoția scenică, pentru a ne face părtași la puterea regeneratoare a teatrului într-un prezent paralizat de teamă.

„Romeo și Julieta” este un spectacol creat în cadrul proiectului european „LIBERTY”, finanțat prin Programul Europa Creativă. TNRS este partener „LIBERTY” alături de ArtReach, altonale GmbH, Explora – il Museo dei Bambini di Roma, CESIE, Aalborg Karneval, Center E8, for promoting lifestyles, CNC DANSE – nathalie cornille, Pionirski dom – Center za kulturo mladih, Den Selvejende Institution Swinging Europe, TRAFO Contemporary Art House și European Educational Exchanges – Youth for Understanding. #LibertyEU #ArtistPortfolio #ArtistResources #Events

Foto: Andrei Văleanu

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax