Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Unul dintre liderii AUR, Sorin Lavric, dat afară din Uniunea Scriitorilor, după o serie de scrieri defăimătoare despre femei

Publicat

Unul dintre liderii AUR, Sorin Lavric, a fost dat afară din Uniunea Scriitorilor din România după ce în presă au fost publicate mai multe fragmente jignitoare și discriminatorii despre romi și femei, potrivit g4media.ro.

În timpul campaniei electorale, Sorin Lavric a căpătat notorietate în urma unor comentarii rasiste, sexiste şi ofensatoare la adresa femeilor şi a minorităţilor.

Citește și Primărița din Șpring despre deputatul AUR, ales în Alba: Oamenii l-au scos din Primărie și l-ați luat voi să facă ordine în țară

Sorin Lavric, unul dintre liderii Alianței pentru Unirea Românilor, susține că romii sunt ”o plagă socială”,  potrivit g4media.ro, iar bărbații nu caută în femei ”deșteptăciunea, profunzimea sau luciditatea”, pentru că, în viziunea liderului AUR „o mie de femei erudite strânse laolaltă nu fac cât fascinația uneia singure din cele care au privilegiul nurilor” (extras din Decoct de femeie, o carte publicată de Lavric în 2019 la Editura Ideea Europeană).

Citate din cartea secretarului AUR: 

„Sub unghi liric, rostul femeii e să fie muză, după ce a încetat să mai fie amantă”

„Cum n-am de gând să menajez vanitățile, e firesc să afirm că chinul gândirii abstracte e prerogativa cuvenită intelectului masculin”.

„Nu sunt un admirator al sexului frumos. Admirația cere recunoașterea ab initio a unei relații de superioritate: admiri pe cineva pe care îl bănuiești a fi deasupra ta, pe când femeia poate fi cel mult dorită, dar în nici un caz admirată”.

„Nici un bărbat nu caută în femeie deșteptăciunea, profunzimea sau luciditatea. Cine vrea filosofie, nu o va găsi în capul femeii, dar în schimb va găsi cufundarea în athanorul labios”

„Sunt trei împrejurări când priveliștea unei femei culminează în dezgust: când își face toaleta intimă, când își probează hainele în oglindă și când stă pe masa ginecologică”.

Pe site-ul AUR, Lavric se descrie ”scriitor, filosof, publicist, profesor universitar – președinte al Senatului A.U.R”.

Prin urmare, conducerea Uniunii Scriitorilor din România „a luat act cu stupoare de declaraţiile politice radicale pe care dl Sorin Lavric, proaspăt parlamentar, le-a făcut, cu privire la cadrul democratic în care se desfăşoară viaţa politică din ţara noastră. Respectivele opinii şi atitudini reprezintă punctele de vedere personale ale lui Sorin Lavric şi nu angajează în niciun fel Uniunea Scriitorilor din România”, se arată într-un comunicat al Uniunii Scriitorilor.

„Menţionăm că, în urma implicării sale politice, relaţiile contractuale ale dlui Sorin Lavric cu Uniunea Scriitorilor din România şi revista „România literară”, în mod firesc şi necesar, iau sfârşit. Ca uniune de creatori în domeniul literar, Uniunea Scriitorilor din România este o instituţie democratică, reunind scriitori din toate etniile care trăiesc în ţara noastră, ale căror drepturi le apără şi le promovează. Uniunea nu face politică partizană”, potrivit comunicatului.

„Respingem orice tentativă de destructurare a cadrului democratic şi orice atac la adresa minorităţilor naţionale, religioase etc. şi condamnăm orice formă de discriminare. Prin urmare, ne delimităm, ca breaslă, de declaraţiile şi atitudinile politice ale dlui Sorin Lavric, invitându-l să reflecteze la implicaţiile lor nocive pentru democraţie şi pentru atmosfera din spaţiul public”, a mai transmis Uniunea Scriitorilor.

sursă: g4media.ro

sursă foto: captura ecran video de pe Youtube.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. dolfi

    sâmbătă, 12.12.2020 at 09:20

    cum era aia „Nu merg la vot, ca n-am cu cine vota, toti sunt la fel!” Prostanilor care ati pus botul la asemenea minciuna vedeti acum ca nu toti sunt la fel. SE POATE SI MAI RAU!
    Neolegionarii si extremistii sustinuti de Rusia isi fac loc incet incet din cauza pasivitatii multora dintre voi cei de buna credinta!

    Voi, femei care n-ati fost la vot, nu va e rusine? Pana acu mai bine de 100 de ani suratele voastre au luptat inclusiv in strada pentru dreptul de vot! Si voi? Va bateti joc!

    Si Nazistii au fost alesi democratic… si au facut ce-au facut!

    Asta vreti sa se intample cu Romania?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax