Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: 16 cazuri de infectare cu noul coronavirus la Unitatea Medico Socială din Ocna Mureș. Anchetă epidemiologică în oraș

Publicat

Probleme mari la Ocna Mureș, după ce 16 cazuri noi de infectare cu coronavirus au fost identificate în acest sfârșit de săptămână. Printre acestea ar fi și personal medical de la un centru medical pentru persoane vârstnice din subordinea Primăriei. 

Două persoane au fost identificate inițial, însă ca urmare a testării contacților au mai fost descoperite și alte persoane infectate: 5 cadre medicale, 2 dintre ele confirmate vineri, 3 ieri și 11 pacienți.

UPDATE Precizări DSP Alba: Echipe DSP Alba se afla la această oră la Unitatea Medico Socială Ocna Mureș, unde derulează acțiuni de limitare și prevenire a extinerii focarului depistat.

Ancheta este în derulare, la finalizare vor fi făcute publice informațiile, cel mai probabil mâine dimineață.

Colaborăm cu autoritățile locale care și-au manifestat disponibilitatea și sprijinul.

Cazurile depistate pozitiv au fost identificate ca urmare a anchetelor epidemiologice și a testarii extinse.

Toți pozitivii vor fi transportați la unități sanitare, în prezent mai multe anchete epidemiologice sunt în derulare în vederea depistării contactilor persoanelor confirmate.

UPDATE 3: Potrivit DSP Alba, cazurile noi depistate pozitiv au fost identificate ca urmare a anchetelor epidemiologice și a testarii extinse. Toți pozitivii vor fi transportați la unități sanitare, în prezent mai multe anchete epidemiologice sunt în derulare în vederea depistării contactilor persoanelor confirmate.

Referitor la cazul apărut astăzi în presa este vorba despre 5 cadre medicale confirmate, 2 dintre ele confirmate vineri, 3 ieri și 11 pacienți.

În prezent inspectorii DSP fac cercetări cu privire la respectarea normelor în vigoare. La finalizarea anchetelor, vorbim de o ancheta epidemiologica și o ancheta a inspecției sanitare, vom comunica cu celeritate masurile dispuse.

Total 16 cazuri la unitatea Medico Socială.

Știrea inițială

Primarul orașului, Silviu Vințeler, a confirmat situația dar a spus ca nu știe numărul exact al persoanelor infectate, dar a confirmat că sunt peste zece. O anchetă epidemiologică este în desfășurare acolo.

Acesta a spus că va reveni cu un comunicat de presă, mai târziu.

DSP Alba și Instituția Prefectului, nu au transmis nici o comunicare oficială.

UPDATE 2: Se pare că ar fi vorba despre 14 persoane de la centrul primăriei. De asemenea, ar mai fi vorba despre 3 persoane din afara instituției. Cazurile au fost descoperite sâmbătă, după ce au fost făcute acolo aproximativ 80 de teste.

UPDATE 1: Asiguram cetățenii ca DSP Alba acționează prompt, datele privind anchetele epidemiologice fiind comunicate de fiecare data transparent, după finalizarea investigațiilor.

Reamintim că, având în vedere regulile de comunicare naționale, situația cazurilor pozitive se comunica abia după comunicatul GCS au transmis reprezentanții DSP Alba.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax