Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Asediu de inculpați la Curtea de Apel Alba iulia. Peste 50 de persoane acuzate de trafic de droguri și țigări au fost prezentate instanței


Publicat

Curtea de Apel Alba Iulia s-a dovedit neîncăpătoare astăzi, pentru cei peste 50  de inculpați care au fost aduși aici de la Hunedoara și Petroșani. Instanța a avut pe rol judecarea a două dosare, dintre care unul vizează destructurarea altui grup infracțional ce acționa cot la cot cu traficanții de țigări din cauza” Trabucul” lui Moș Crăciun.

Lotul format din aproximativ 20 de persoane a fost prezentat  joi dimineaţa, magistraților albaiulieni. Un alt dosar în care sunt învinuite peste 30 de persoane are ca obiect traficul de droguri, iar activitățile infracționale se desfășurau pe raza orașului Petroșani.

Toți cei aproximativ 50 de inculpați au fost aduși la Alba Iulia astăzi.

Vă prezentăm mai jos comunicatul Curții de Apel Alba Iulia:

„1. Dosarul privind contrabanda cu ţigări în care au fost arestaţi, la începutul lunii iulie 2012, 29 de inculpaţi acuzaţi că au făcut parte dintr-o grupare infracţională organizată specializată în contrabanda cu ţigări introduse ilegal pe teritoriul României din Serbia, Ucraina şi Republica Moldova.

Pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia s-a aflat astăzi judecarea recursurilor formulate de inculpaţi şi DIICOT împotriva încheierii Tribunalului Hunedoara din 27.07.2012 prin care a fost prelungită măsura arestării preventive cu 30 de zile pentru 28 de inculpaţi iar cu privire la inculpata S.M.F. s-a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a obligării de a nu părăsi ţara.

Curtea de Apel Alba Iulia a respins astăzi 02.08.2012 ca nefondate recursurile inculpaţilor şi a admis recursul DIICOT cu privire la inculpata S.M.F., faţă de care a dispus prelungirea duratei măsurii arestării preventive cu 30 de zile. Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă, astfel încât toţi cei 29 de inculpaţi vor fi cercetaţi în continuare în stare de arest preventiv.

Curtea de Apel Alba Iulia a admis în 12.07.2012, recursurile formulate de inculpaţi şi de DIICOT împotriva hotărârii Tribunalului Hunedoara din 07.07.2012 prin care au fost admise propunerile de arestare preventivă pentru 29 de zile cu privire la 27 dintre inculpaţi iar pentru alţi 5 inculpaţi s-a dispus măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

În urma admiterii recursurilor inculpaţilor Curtea de Apel Alba Iulia a modificat doar temeiul pentru care s-au admis propunerile de arestare menținând măsura arestării preventive dispusă de Tribunalul Hunedoara cu privire la cei 27 de inculpaţi.

În urma admiterii recursului DIICOT Curtea de Apel Alba Iulia a admis măsura arestării preventive pentru 29 de zile cu privire la 2 dintre cei 5 inculpaţi pentru care Tribunalul Hunedoara a dispus în 07.07.2012 măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu.

Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia pronunţată în şedinţă publică 12.07.2012 este definitivă, 29 de inculpaţi urmând să fie cercetaţi în  continuare în stare de arest preventiv, în timp ce 3 inculpaţi vor fi cercetaţi în stare de libertate cu interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu şi cu respectarea celorlalte obligaţii stabilite de instanţă.

Tribunalul Hunedoara a emis în 07.07.2012 mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile cu privire la 27 de inculpaţi reţinuţi în 06.07.2012. Pentru ceilalţi 5 inculpaţi reţinuţi, Tribunalul Hunedoara nu a admis propunerea de arestare preventivă şi a dispus măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

Inculpaţii sunt cetăţeni români ce provin majoritatea din judeţul Hunedoara  dar şi din judeţele Arad, Timiş, Olt, Bihor, Suceava. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este estimat de anchetatori la aproximativ 2,5 milioane de lei RON. Pentru mai multe detalii privind acuzaţiile aduse inculpaţilor se poate vedea comunicatul de presă din 06.07.2012 publicat pe site-ul D.I.I.C.O.T., http://www.diicot.ro/.

2. Dosarul cunoscut opiniei publice ca „dosarul grupării de trafic de droguri de risc şi de mare risc din Valea Jiului” în care au fost trimişi în judecată la Tribunalul Hunedoara în 25.07.2012 prin rechizitoriul DIICOT-Biroul teritorial Hunedoara 23 de inculpaţi în stare de arest preventiv. Inculpaţii sunt acuzaţi că au desfăşurat, în perioada decembrie 2011- iunie 2012 activităţi infracţionale de trafic de droguri de risc şi de mare risc pe raza judeţului Hunedoara. Unii dintre aceştia sunt acuzaţi că au distribuit substanţe etnobotanice cu efect halucinogen, în rândul tinerilor şi elevilor de liceu din municipiul Petroşani şi oraşele Vulcan şi Uricani.

Pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia s-a aflat astăzi judecarea recursurilor formulate de inculpaţi împotriva încheierii Tribunalului Hunedoara din 26.07.2012 prin care a fost menţinută măsura arestării preventive pentru cei 23 de inculpaţi trimişi în judecată în stare de arest preventiv.

Pentru mai multe detalii privind acuzaţiile aduse inculpaţilor se poate vedea comunicatul de presă din 07.06.2012 publicat pe site-ul D.I.I.C.O.T., http://www.diicot.ro/.

 

Curtea de Apel Alba Iulia a respins astăzi 02.08.2012 ca nefondate recursurile inculpaţilor. Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă astfel încât toţi cei 23 de inculpaţi vor fi judecaţi în continuare în stare de arest preventiv.

 

Pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia s-au aflat astăzi, 02.08.2012, 4 dosare penale în care au fost prezentaţi instanţei un număr de 53 de inculpaţi aflaţi în stare de arest preventiv.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

14 cazuri noi de COVID-19 în județul Alba, în ultimele 24 de ore. LISTA localităților din care provin persoanele infectate

Publicat

Au fost confirmate 14 cazuri noi de COVID-19 în județ, în ultimele 24 de ore, potrivit datelor transmise miercuri, 5 august, de către Direcția de Sănătate Publică. 

Numărul total al îmbolnăvirilor înregistrate în județ de la începutul pandemiei a ajuns la 791. 

Localitățile din care provin cazurile noi (5 august):

Alba Iulia – 6

Blaj – 4

Ciugud (Drâmbar) – 1

Ocna Mureș (Războieni Cetate) – 1

Sântimbru (Totoi) – 1

Sebeș – 1

587 de persoane au fost declarate vindecate și s-au înregistrat 32 de decese.

În Alba, marti au fost prelucrate în total 861 de teste (697 la DSP si 164 la SJU).

Numărul total de teste efectuate în județ a ajuns la 45.065.

Până marți, erau raportate 777 de cazuri (10 noi; 164 active), 581 de persoane vindecate, 32 decese, 44.204 teste efectuate (730 de teste, în ultimele 24 de ore).

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

Noul anul școlar, din septembrie. Directorul Centrului de Control al Bolilor: Vor fi focare COVID-19 în școli, în mod sigur

Publicat

Se așteaptă apariția unor focare COVID-19, odată cu reluarea școlii din septembrie, spune un oficial INSP. Însă vor fi doar la nivel de clasă, boala va circula după modelul gripei.

„Focare vom avea în școli, garantat. Punctual, închideri de o clasă, cum e și la gripă, se vor întâmpla, dar vor fi punctuale și de scurtă durată, vor fi de neevitat. Dacă suntem într-un scenariu foarte rău, toată lumea ar trebui să meargă online.

Cred că trebuie făcute raționamente în funcție de numărul de copii, de situația epidemiologică locala și implementat ceea ce trebuie conform cu starea fiecărui județ”, a spus Adriana Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică, la Digi24.

Directorul CNSCBT a mai spus că în 15 septembrie, școala poate începe într-un mod anume, pe baza prognozelor de la acel moment, după care în octombrie să se schimbe.

sursă: digi24.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Ce pedeapsă a primit un bărbat din Alba Iulia care s-a masturbat în fața a două minore, în șanțurile Cetății Alba Carolina

Publicat

Un bărbat care s-a masturbat în fața a două minore, în plină zi, în Cetatea Alba Carolina, în urmă cu doi ani, a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Alba Iulia la o amendă penală.

Ce s-a întâmplat, potrivit motivării instanței din Alba Iulia

În 21 aprilie 2018, în jurul orei 15.00, două fete, una de 16 ani și alta de 14 ani, la acel moment, se plimbau prin șanțurile Cetății Alba Carolina.

Potrivit motivării, un bărbat în vârstă de 35-40 de ani, M.M. Abel, le-a ieșit în cale și a început să se masturbeze în fața lor și, mai mult de atât, să le înjure și să le adreseze expresii cu conotații sexuale.

Cele două minore s-au speriat și au fugit de la fața locului, iar mama uneia dintre ele a sunat la 112 și a relatat cele întâmplate.

La scurt timp, polițiștii l-au identificat pe agresor în persoana lui Abel.

Ce a declarat bărbatul în fața anchetatorilor

”(…) în timp ce se plimba prin zona Cetății, în zona spitalului de psihiatrie, a văzut la un moment dat două fete. În acel moment și-a scos organul genital și a început să se masturbeze. Acesta nu mai reține dacă le-a adresat fetelor cuvinte obscene. A mai arătat că, în timp ce locuia la un orfelinat din New York, a fost diagnosticat cu niște probleme la cap”, potrivit instanței.

Bărbatul a fost suspus unei expertize psihiatrice, iar în urma testării medicii au stabilit că a avut discernământ.

Inculpatul a fost trimis în judecată, în data de 29 octombrie 2019, dar nu a putut fi și adus în fața instanței, în timpul procesului.

Pedeapsa

Ultima adresă a acestuia era la așezământul social de lângă Gara CFR din Alba Iulia, dar nu a fost de găsit.

Pentru fapta sa, judecătorii de la instanța din Alba Iulia l-au condamnat în data de 27 iulie, la o amendă penală de 1500 de lei.

Decizia magistraților nu este definitivă și poate fi atacată la instanța superioară.

sursă foto: captura google maps, rol ilustrativ

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Scandal în piața din Câmpeni. Bărbat amendat de jandarmi cu 1.000 de lei după ce s-a certat cu concubina… ”ca la piață”

Publicat

Un bărbat din Câmpeni a fost amendat cu 1.000 de lei de jandarmi, după un scandal în piața din Câmpeni. Acesta s-a certat cu concubina sa în public.

Un cetățean aflat în zonă, deranjat de scandal, a chemat patrula de ordine publică. 

”Bărbatul, care îi adresa cuvinte jignitoare concubinei, a devenit recalcitrant și cu forțele de ordine în momentul în care acestea i-au cerut să se liniștească.

În cazul bărbatului a fost aplicată de către jandarmi o sancțiune contravențională în valoare de 1.000 de lei” au transmis reprezentanții Ispectoratului de Jandarmi Alba.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate