Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Asediu de inculpați la Curtea de Apel Alba iulia. Peste 50 de persoane acuzate de trafic de droguri și țigări au fost prezentate instanței

Publicat

Curtea de Apel Alba Iulia s-a dovedit neîncăpătoare astăzi, pentru cei peste 50  de inculpați care au fost aduși aici de la Hunedoara și Petroșani. Instanța a avut pe rol judecarea a două dosare, dintre care unul vizează destructurarea altui grup infracțional ce acționa cot la cot cu traficanții de țigări din cauza” Trabucul” lui Moș Crăciun.

Lotul format din aproximativ 20 de persoane a fost prezentat  joi dimineaţa, magistraților albaiulieni. Un alt dosar în care sunt învinuite peste 30 de persoane are ca obiect traficul de droguri, iar activitățile infracționale se desfășurau pe raza orașului Petroșani.

Toți cei aproximativ 50 de inculpați au fost aduși la Alba Iulia astăzi.

Vă prezentăm mai jos comunicatul Curții de Apel Alba Iulia:

„1. Dosarul privind contrabanda cu ţigări în care au fost arestaţi, la începutul lunii iulie 2012, 29 de inculpaţi acuzaţi că au făcut parte dintr-o grupare infracţională organizată specializată în contrabanda cu ţigări introduse ilegal pe teritoriul României din Serbia, Ucraina şi Republica Moldova.

Pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia s-a aflat astăzi judecarea recursurilor formulate de inculpaţi şi DIICOT împotriva încheierii Tribunalului Hunedoara din 27.07.2012 prin care a fost prelungită măsura arestării preventive cu 30 de zile pentru 28 de inculpaţi iar cu privire la inculpata S.M.F. s-a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a obligării de a nu părăsi ţara.

Curtea de Apel Alba Iulia a respins astăzi 02.08.2012 ca nefondate recursurile inculpaţilor şi a admis recursul DIICOT cu privire la inculpata S.M.F., faţă de care a dispus prelungirea duratei măsurii arestării preventive cu 30 de zile. Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă, astfel încât toţi cei 29 de inculpaţi vor fi cercetaţi în continuare în stare de arest preventiv.

Curtea de Apel Alba Iulia a admis în 12.07.2012, recursurile formulate de inculpaţi şi de DIICOT împotriva hotărârii Tribunalului Hunedoara din 07.07.2012 prin care au fost admise propunerile de arestare preventivă pentru 29 de zile cu privire la 27 dintre inculpaţi iar pentru alţi 5 inculpaţi s-a dispus măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

În urma admiterii recursurilor inculpaţilor Curtea de Apel Alba Iulia a modificat doar temeiul pentru care s-au admis propunerile de arestare menținând măsura arestării preventive dispusă de Tribunalul Hunedoara cu privire la cei 27 de inculpaţi.

În urma admiterii recursului DIICOT Curtea de Apel Alba Iulia a admis măsura arestării preventive pentru 29 de zile cu privire la 2 dintre cei 5 inculpaţi pentru care Tribunalul Hunedoara a dispus în 07.07.2012 măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu.

Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia pronunţată în şedinţă publică 12.07.2012 este definitivă, 29 de inculpaţi urmând să fie cercetaţi în  continuare în stare de arest preventiv, în timp ce 3 inculpaţi vor fi cercetaţi în stare de libertate cu interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu şi cu respectarea celorlalte obligaţii stabilite de instanţă.

Tribunalul Hunedoara a emis în 07.07.2012 mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile cu privire la 27 de inculpaţi reţinuţi în 06.07.2012. Pentru ceilalţi 5 inculpaţi reţinuţi, Tribunalul Hunedoara nu a admis propunerea de arestare preventivă şi a dispus măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

Inculpaţii sunt cetăţeni români ce provin majoritatea din judeţul Hunedoara  dar şi din judeţele Arad, Timiş, Olt, Bihor, Suceava. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este estimat de anchetatori la aproximativ 2,5 milioane de lei RON. Pentru mai multe detalii privind acuzaţiile aduse inculpaţilor se poate vedea comunicatul de presă din 06.07.2012 publicat pe site-ul D.I.I.C.O.T., https://www.diicot.ro/.

2. Dosarul cunoscut opiniei publice ca „dosarul grupării de trafic de droguri de risc şi de mare risc din Valea Jiului” în care au fost trimişi în judecată la Tribunalul Hunedoara în 25.07.2012 prin rechizitoriul DIICOT-Biroul teritorial Hunedoara 23 de inculpaţi în stare de arest preventiv. Inculpaţii sunt acuzaţi că au desfăşurat, în perioada decembrie 2011- iunie 2012 activităţi infracţionale de trafic de droguri de risc şi de mare risc pe raza judeţului Hunedoara. Unii dintre aceştia sunt acuzaţi că au distribuit substanţe etnobotanice cu efect halucinogen, în rândul tinerilor şi elevilor de liceu din municipiul Petroşani şi oraşele Vulcan şi Uricani.

Pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia s-a aflat astăzi judecarea recursurilor formulate de inculpaţi împotriva încheierii Tribunalului Hunedoara din 26.07.2012 prin care a fost menţinută măsura arestării preventive pentru cei 23 de inculpaţi trimişi în judecată în stare de arest preventiv.

Pentru mai multe detalii privind acuzaţiile aduse inculpaţilor se poate vedea comunicatul de presă din 07.06.2012 publicat pe site-ul D.I.I.C.O.T., https://www.diicot.ro/.

 

Curtea de Apel Alba Iulia a respins astăzi 02.08.2012 ca nefondate recursurile inculpaţilor. Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă astfel încât toţi cei 23 de inculpaţi vor fi judecaţi în continuare în stare de arest preventiv.

 

Pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia s-au aflat astăzi, 02.08.2012, 4 dosare penale în care au fost prezentaţi instanţei un număr de 53 de inculpaţi aflaţi în stare de arest preventiv.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax