Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Bărbat decedat în timp ce efectua lucrări la un pod dintre localitățile Unirea și Ocna Mureș. A fost izbit brutal de pământ

Publicat

Un muncitor care efectua lucrări la podul peste râul Mureș, în zona dintre Unirea și Ocna Mureș, a decedat, luni, după ce a suferit un accident de muncă. Bărbatul în vârstă de 43 de ani a fost izbit puternic de o componentă pe care o secţionase pe pod, fiind aruncat pe sol, iar impactul i-a fost fatal.

Potrivit IPJ Alba, bărbatul era angajat al unei firme care realiza lucrări de dezafectare la pod. La momentul accidentului, acesta tăia cu un flex una dintre componentele podului. Bărbatul nu a apreciat exact unde trebuia să facă secţiunea, s-a dezechilibrat și a fost catapultat de pe pod, izbindu-se brutal de sol. Impactul i-a cauzat leziuni fatale.

La fața locului au fost solicitați și reprezentanți ai ITM Alba.

Potrivit inspectorilor ITM Alba, bărbatul era angajat al firmei „Aloref”, câștigătoarea licitației pentru realizarea lucrările de dezmembrare a unor schelete metalice de la batalurile din zonă, unde sunt deversate resturi de apă. La momentul accidentului, bărbatul începuse să taie, de la o înălțime de 3-4 metri, un capăt de tronson pe care urma să îl tragă jos cu o volă. Sub greutatea bărbatului, tronsonul care era sprijinit pe doi stâlpi s-a desprins de la un capăt, iar bărbatul a fost catapultat de la înălțime. În cădere, acesta s-a izbit de scheletul metalic și ulterior de pietrișul de pe sol, decedând pe loc.

Inspectorii ITM au demarat cercetări pentru a stabili dacă firma „Aloref” este responsabilă pentru producerea accidentului de muncă.

UPDATE: Potrivit IPJ Alba,”la data de 30.07.2012, orele 12.05 poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Unirea, au fost sesizaţi cu privire la faptul că la podul metalic de peste Mureş, situat în locul numit Batale din comuna Unirea, un bărbat care executa lucrări de demontare a acestuia a căzut şi s-a accidentat.

Echipa operativă deplasată la faţa locului a constatat că M.G., de 43 de ani, din Alba Iulia, angajat al unei firme din Alba Iulia, în timp ce executa lucrări de demontare a structurii metalice a podului, a tăiat grinzile de susţinere ale acesteia, amplasate pe pilonul de beton de pe malul drept al cursului râului Mureş, iar, ca urmare a efectului de frângere, acesta a fost aruncat între elemente metalice aflate pe malul râului.

În urma leziunilor, suferit bărbatul a decedat la locul producerii accidentului.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti, împreună cu reprezentaţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Alba, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care s-a produs acest accident.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: Accidente de muncă grave, înregistrate anul trecut la firme din Alba: Zece persoane şi-au pierdut viaţa în urma acestor evenimente | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax