Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

UPDATE: Crin Antonescu, la conducerea Senatului şi Valeriu Zgonea, la Camera Deputaţilor. Vezi reacţia preşedintelui Băsescu

Publicat

USL a depus marți, în ședință extraordinară, cererile de revocare din funcție a președinților Senatului și Camerei Deputaților, respectiv a lui Vasile Blaga și a Robertei Anastase. Cu 70 de voturi pentru, în şedinţa Senatului, Vasile Blaga a fost revocat din funcţie, iar locul său la conducerea camerei a fost preluat de Crin Antonescu.

Surse din USL au declarat că se analiza oportunitatea înlocuirii Robertei Anastase de la șefia Camerei Deputaților, potrivit Mediafax. Marți seara, spre finalul ședinței, Anastase a fost revocată din funcție, în locul acesteia fiind ales Vasile Zgonea  liderul grupului parlamentar PSD.

Parlamentarii din toată țara au fost convocați să participe la această ședință. Parlamentarii de Alba s-au deplasat marţi dimineață la București, iar, potrivit democrat-liberalilor, motivul convocării tuturor la discuții ar fi ultima „zvâcnire” a Guvernului Ponta, în încercarea de a pune stăpânire pe instituțiile statului.

Ședința extraordinară a început marți dimineața, la ora 10.00.

UPDATE: Comisiile juridice reunite au aprobat revocarea din funcţia de Avocat al Poporului, al lui Gheorghe Iancu. Propunerea trebuie să fie validată de plenul reunit. Motivarea USL a fost „încălcarea Constituţiei şi a legilor în vigoare”, prin utilizarea prerogativelor funcţiei sale în serviciul intereselor politice PDL (a fost amintit cazul ICR).

Propunerea USL pentru această funcţie este Valer Dorneanu (fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor). Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat partidul va ataca la Curtea Constituţională hotărârea de revocare a Avocatului Poporului.

Biroul permanent al Senatului a decis convocarea unei sesiuni extraordinare a forului, pentru ora 17.00, privind revocarea din funcţie a preşedintelui Senatului, Vasile Blaga. Propunerea USL pentru această funcţie este Crin Antonescu.

USL a depus la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor solicitarea de convocare, la ora 19.00, a unei sesiuni extraordinare privind sesizarea USL la adresa Robertei Anastase şi acuzaţiile de fraudă în numărarea voturilor în cazul legii pensiilor (septembrie 2010). Dacă Roberta Anastase va fi revocată din funcţie, ar urma să fie numit preşedinte al Camerei Valeriu Zgonea (PSD).

UPDATE, Ora 17.44: În şedinţa Senatului, Vasile Blaga a fost revocat din funcţia de şef al forului legislativ, cu 70 de voturi „pentru”. Singura propunere pentru preluarea fotoliului de preşedinte al Senatului este Crin Antonescu, USL.

UPDATE, Ora 18.05: Senatorul Crin Antonescu este noul preşedinte al Senatului.

UPDATE, Ora 19.00: Avocatul Poporului, Gheorghe Iancu, a fost revocat din funcţie, de plenul Parlamentului, cu 236 de voturi „pentru”, un vot „împotrivă” şi 19 abţineri, potrivit Mediafax.

UPDATE, Ora 20.35: Preşedintele României, Traian Băsescu, a solicitat, în direct pe mai multe posturi de televiziune, premierului Victor Ponta, majorităţii parlamentare şi liderilor acesteia, să înceteze imediat acţiunile împotriva instituţiilor statului român, adăugând că suspendarea preşedintelui este doar o etapă intermediară în atingerea scopului final, de a controla justiţia.

UPDATE, Ora 22.30: Preşedinta Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a fost revocată din funcţie. Din totalul de 177 de deputaţi, au votat 160, iar un singur vot a fost împotrivă. În locul ei a fost propus Valeriu Zgonea, ales cu 161 de voturi „pentru”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. atti

    marți, 03.07.2012 at 15:02

    FOARTE CORECT.

  2. ion

    marți, 03.07.2012 at 21:08

    USL ***** ordinari,le tramura curu la unii ca au vazut ce a patit bonbonel,vor sa controleze justitia,*****i!!!!!!!

  3. ion ion

    marți, 03.07.2012 at 22:31

    HAI SICTIR,lacheule pedelist!!!

  4. Pingback: Sesiune extraordinară a Parlamentului pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu | alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax