Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Deputatul Potor, scos din „cărțile” parlamentare de PNL Alba. Salvarea mai poate veni doar de la Bucureşti

Publicat

YouTube video

Liberalii din Alba se află pe ultima sută de metri privind pregătirile pentru parlamentare, iar, vineri, liderii partidului au decis prin vot secret, în cadrul Delegației Permanente, care sunt oamenii cu care vor ieși în față la alegeri. Delegația a fost programată pentru ora 17.00, iar, până luni, aceștia au termen să trimită listele cu candidații spre validare forumurilor centrale de la București.

UPDATE 1: După o şedinţă ce a durat aproximativ două ore, liberalii au decis următoarele: la Camera Deputaţilor, pe Colegiul Alba Iulia a fost desemnată Angelica Mocan; pe Colegiul Cugir-Zlatna: Mihai Nicuşor. Teodor Atanasiu rămâne candidatul pentru Senat. Rămâne să mai fie purtate discuţii în ceea ce priveşte Colegiul Sebeş-Blaj.

UPDATE 2: Preşedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, a dat, sâmbătă, la „Testul de Sinceritate” Alba 24, primele declaraţii privind deciziile din şedinţa Delegaţiei Permanentă a organizaţiei. Potrivit acestuia, nominalizările candidaţilor pentru Camera Deputaţilor – Angelica Mocan la Colegiul Alba Iulia, Mihai Nicuşor pentru Colegiul Cugir-Zlatna – şi Teodor Atanasiu pentru Colegiul mare de Senat reprezintă propunerile PNL Alba, ce vor fi transmise la Bucureşti, unde vor fi validate de conducerea centrală.

În opinia lui Atanasiu, Călin Potor – care este deputat în funcţie şi dorea să candideze în continuare pentru Colegiul Alba Iulia, însă nu a trecut de votul secret în Delegaţia Permanentă PNL Alba – nu a fost scos „din cărţi”. Mai există şansa ca acesta să fie candidat, pentru că liderul liberal, Crin Antonescu s-a declarat mulţumit de activitatea parlamentarilor în funcţie şi a confirmat că aceştia îşi vor păstra colegiile. Prin urmare, există posibilitatea ca Potor să fie propus pentru candidatură, chiar de la Bucureşti.

De altfel, Atanasiu a menţionat că diferenţa de vot în organizaţia judeţeană, pentru candidaţii Angelica Mocan şi Călin Potor, a fost mică.

În ceea ce priveşte Colegiul Sebeş-Blaj, nu a fost făcută vreo nominalizare, având în vedere negocierile cu reprezentanţii PSD, pentru o „rocadă” de colegii cu liberalii. Astfel, dat fiind faptul că, la Sebeş, social-democraţii sunt reprezentaţi de primarul Alexandru Dăncilă, acest colegiu ar urma să le revină, în schimb existând posibilitatea ca liberalii să primească cel de la Ocna Mureş -Aiud (municipiu în care primar este Mihai Horaţiu Josan – PNL).

Declaraţiile preşedintelui PNL Alba pot fi urmărite integral, luni, la „Testul de sinceritate” Alba24.ro.

Prezent în conferință de presă, vineri după-amiază, deputatul Teodor Atanasiu a explicat că, după trimiterea acestor liste, cel târziu la sfârșitul săptămânii viitoare, structurile centrale ale partidului vor da un răspuns privind candidaturile: „O să avem mai mulți candidați în competiție, o să fie pe baza unor analize pe care le-am făcut pe mai multe criterii prezentate Delegației Permanente și, conform statutului, aceasta va desemna, prin vot secret, persoanele care vor fi reprezentanții PNL pentru parlamentarele din luna decembrie”.

Vă reamintim candidaţii care şi-au exprimat intenţia de a obţine un loc în Parlament, anterior şedinţei de vineri seara:

Camera Deputaților

Colegiul Alba Iulia

– Călin Potor

– Gabriel Pleșa

– Elena Ignat

-Angelica Mocan

Colegiul Cugir – Zlatna

– Mihai Nicușor

– Cornel Berindei

– Emil Munteanu

– Dan Simedru

Colegiul Sebeș – Blaj

– Elena Ignat

Senat – Teodor Atanasiu – Colegiul 1

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Motanul

    sâmbătă, 06.10.2012 at 14:30

    Serios???

  2. pilu

    duminică, 07.10.2012 at 15:38

    As dori sa-mi spuna cineva o definitie a traseismului politic .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax