Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Descinderi în Alba şi alte patru judeţe. Mai mulţi patroni de firme cercetați pentru furt de energie electrică

Publicat

Oamenii legii au desfăşurat, marţi dimineaţa, mai multe controale la sediile unor firme şi proprietăţi private din Blaj (Alba), Timiş, Arad, Sibiu, Constanţa şi Bucureşti, într-un caz privind furtul de energie electrică.

UPDATE: Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Timiş, Mădălina Mezdrea, la Blaj, au fost efectuate descinderi la sediul Restaurantului „La Popa” şi la cel al unei societăţi comerciale de pe strada Clujului din oraş. În urma acţiunilor de verificare a celor două grupuri de măsură a energiei electrice de la cele două sedii, au fost invitate două persoane din partea firmelor, la sediul DIICOT Timişoara, pentru audieri, la sfârşitul lunii martie.

Vă prezentăm comunicatele IPJ Timiş:

„Poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Timiş, sub directa supraveghere a procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Timişoara, efectuează în această dimineaţă mai multe controale la diferite societăţi comerciale pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializată în furtul de energie electrică.
Controalele au început de la ora 8.30 şi sunt desfăşurate simultan în judeţele Timiş, Arad, Sibiu, Alba, Constanţa şi Bucureşti.
În cauză este vizată o grupare infracţională, specializată în furtul de energie electrică, constând în aceea că, de la contorul care înregistrează consumul de energie electrică erau tăiate firele de curent, iar sigiliile originale erau înlocuite cu altele, care nu erau omologate.
Toate controalele din această dimineaţă se desfăşoară sub directa supraveghere a procurorilor DIICOT Timiş şi vizează aproximativ 40 de persoane care, prin activitatea infracţională desfăşurată, au cauzat bugetului de stat un prejudiciu de peste 200.000 de lei.”

„Cele 11 controale efectuate în judeţele Timiş, Alba, Arad, Constanţa, Sibiu şi Bucureşti, au fost finalizate.
În urma activităţilor desfăşurate au fost verificate 11 grupuri de măsură a energiei electrice şi au fost invitate la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Timişoara pentru audieri, tot atâtea persoane. De asemenea, la sediul DIICOT a fost adus şi T.G., de 29 de ani, angajat al unei societăţi comerciale care prestează servicii pentru firma de distribuţie a energiei electrice. Bărbatul este suspectat că furniza pansoanele folosite la resigilarea contoarelor modificate. Poliţiştii, sub directa supraveghere a procurorilor DIICOT continuă cercetările în dosarul penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, introducerea, modificarea sau ştergerea, fără drept, de date informatice, rezultând date necorespunzătoare adevărului, în scopul de a fi utilizate în vederea producerii unei consecinţe juridice şi constituirea unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup.”

Potrivit poliţiştilor, au fost verificate sedii de firme cunoscute din judeţele amintite, fiind cazuri de spaţii comerciale, hoteluri, restaurante, pensiuni şi societăţi comerciale.  În Dosarul „Energy” sunt suspecte mai multe persoane că ar fi implicate în modificarea contoarelor de curent electric, pentru a înregistra consum de curent electric cu până la 80% mai puţin, producând prejudiciu estimat la peste 3 miliarde lei vechi, în mai multe judeţe din ţară.

În acest dosar ar mai fi suspecţi şi omul de afaceri sirian Zaher Iskandarani, fiul acestuia, Rami Iskandarani, comisarul Constantin Daminescu, fost şef al Direcţiei Poliţiei de Frontieră Timişoara şi fost şef al Centrului în regim de tranzit pentru migranţi de la Timişoara şi fiul fostului şef al Poliţiei Timişoara, Ilie Bertea.

Faptele au fost urmărite de mai multe luni de SRI, iar marţi dimineaţa au început descinderile la sedii, susţinute de poliţişti de la Investigaţii Criminale Timişoara şi angajaţi ENEL.

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax